Samsung Galaxy S2 demontage

samsunggalaxys2onderdelen-300x225 Samsung Galaxy S2 demontageAls je de foto zo bekijkt lijkt het wel alsof iemand een bouwpakket van een Galaxy S2 heeft liggen. Maar natuurlijk zijn dit de fanatieke jongens en meisjes van iFixit die het toestel met vaste hand uitelkaar hebben geschroefd. Nuttig is het niet, maar wel leerzaam. Zo kom je bijvoorbeeld te weten dat de camera module van de S2 nog een stukje kleiner is dan die van de iPhone 4. En ook zonder de nodige technoprietpraat, is het natuurlijk wel een waanzinnig stukje techniek wat daar op een paar vierkante centimeters bijelkaar gesoldeerd is.

Voor wie toch de weg kwijt raakt bij het rondneuzen in zijn Galaxy S2, is hieronder nog een simpele, doch handige overzichtskaart te vinden.

mainboardnumbers Samsung Galaxy S2 demontage

(klik voor grotere versie)

Nummer 9 op de foto is het moederbord van de S2 – zeg maar de centrale-verbindingsprintplaat waar alle cruciale onderdelen op aangesloten zijn. 9-1 is de veelbesproken 1,2 GHz Exynos dual core processor, en 9-2 de HSPA+ modem. Verder zien we nog 16 GB intern geheugen (9-4), de BlueTooth/WiFi chip (9-5), de gyroscoop (9-6), en de accelerometer (9-7). Om alles in perspectief te plaatsen is het geheel netjes naast de batterij gedrapeerd.

(met dank aan iFixit en SamsungTomorrow)

Galaxy deal tips

Reacties

  1. H van Oorschot zegt

    Goedemiddag ik wil het moederbord van mijn s2 plus vervangen door een moederbord van een s2 kan dat
    zijn die hetzelfde of zit daar verschil in
    ik hoor het graag van u

Praat mee