Samsung begint met uitrollen Android 2.3.4 update via Kies (eerst in China)

galaxys2android234china-300x121 Samsung begint met uitrollen Android 2.3.4 update via Kies (eerst in China)Vele gebruikers van de Samsung Galaxy S2 zitten al een tijdje met smart te wachten op het moment dat de Koreaanse fabrikant een firmware update aanbiedt met daarin Android versie 2.3.4 – de versie zónder batterij bug. Eerder dook al een onofficiële versie van deze firmware op, maar het lijkt erop dat Samsung zelf nu begonnen is met het uitrollen van de langverwachte update. Helaas voor de Nederlandse gebruiker begint Samsung deze keer in China, waar de update naar Android 2.3.4 nu via Kies te installeren is. Hopelijk betekent dit wel dat de rest van de wereld niet lang meer zal hoeven wachten. We houden je op de hoogte!

(met dank aan SamFirmware)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Hette Tulner zegt

  Ik heb de KE7-versie al eerder via ODIN geïnstalleerd. Kies herkent nu mijn versie niet meer. Gaat Kies wel de 2.3.4 versie er op zetten, of moet dat weer via ODIN? Helpt het om de Nederlandse versie van KE7 er op te zetten en is die ergens te vinden?
  Hette

  • viegje48 zegt

   bij mij is de batterybug zeker opgelost met de 2.3.4 ,

   zo ging de batterij eerst maar goed 15 uur mee, nu zit ik al op 1 dag en 14 uur
   en heb nog 40% over, dus zeker aan te raden die update.

   heb hem via odin maar kies herkent hem bij mij ook niet, hoe los ik dit op?

   • Laurens zegt

    Mn mobiel vandaag om 08:15 eraf gehaald. Om 2uur lag ie alweer aan de lader tot 7 of acht uur id avond.. En ligt,er alweer aan… Die battery bug is echt te erg bij mij.. khoop dattir snel verholpen is..
    Nou moet ik,zeggen dat ik,wel rond de 50 apps op mn mobiel waaronder een aantal batterysave programs ofzo..
    Maken die vele apps die meestal op mn sd staan veel uit voor mn bttry life?
    Iemand enig idee?

  • Erik zegt

   Waren dit ervaringen met de SGS2?

   Inderdaad wel verhalen gelezen dat de batterij op de Nexus S sneller leeg zou lopoen met 2.3.4. Echter, we hebben nu die battery bug waardoor de batterij bijzonder snel leegloopt. Als die bug weg is dan is de battery life zowieso vele malen beter ook als zou 2.3.4 minder efficient zijn.

   Ik heb wat workarounds toegepast waardoor ik nu al acceptabele battery life heb (met gemak 1 volle dag met intensief gebruik). Echter, als ik met SystemPanel naar de processen kijk dan zie ik dat suspend en events/0 nog steeds erg veel CPU verbruiken in idle. Dus als die battery bug weg is levert dat echt wel winst op.

   • viegje48 zegt

    ja dit is met de SGS2, moet wel erbij vermelden nog even dat ik watchdog 3G heb verwijderd, weet niet of dat ookmeehelpt aan het positieve batterij gebruik, iemand??

 2. Guido zegt

  Heb ook de 2.3.4 versie erop gehad de battery werd er bij mij ook niet echt beter van het scheelde maar iets. Daarnaast zitten er in bij versies de kg1 en de kg2 heel wat bugs. ben dus ook weer terug gegaan naar 2.3.3 ke7.
  Wil je hem toch proberen moet je een kijkje nemen op http://www.samfirmware.com, hier vind je uitleg over hoe te flashen met odin plus de benodigde firmware.
  Let wel er is nog geen nederlandse firmware met 2.3.4 dus je kies zal idd niet de melding geven dat je telefoon niet meer geupdate kan worden.
  voor de mensen dus waarbij kies niet meer werkt zoals bij Hette Tulner
  en viegje48 jullie hebben nu via odin een niet niet nederlandse versie geinstalleerd, om dit op te lossen zul je met odin een nederlandse versie moeten installeren herkenbaar aan de XEN. deze versie kun je hier downloaden en dan flashen met odin 1.85.

 3. Kevink zegt

  Heb sinds 2 dagen deze galaxy s2, echt een toptelefoon!

  Alleen wordt deze telefoon snel een handtelefoon voor thuisgebruik, aangezien hij na +- 8u (afhankelijk van het verbruik) aan de oplader moet hangen.

  Hoop dat deze update er dus zéér snel komt, want op deze manier wil ik hem gewoon terugdragen naar de winkel..

 4. Michael zegt

  UPDATE NEWS: Samsung will start 2.3.4 updates over KIES in August for Galaxy S II.

  Vandaag getweet door SamFirmware… 🙁

  • Arthur Dent zegt

   Ah, ja! Hadden wij ook net getiept! In feite staat augustus natuurlijk al bijna voor de deur, dus het kan alsnog gewoon volgende week zijn…

 5. Laurens zegt

  Hey,

  De laatste dagen lijkt het alsof de bug zogoed als weg is.
  Ik doe nu 2dagen met mijn battery en dit bjj matig gebruik..

  de app Juice defender helpt om je battery duur langer te maken:)

 6. Remzi zegt

  Wanneer het is fucking 22 Augustus en we hebben de update officieel nog niet binnen. Onze buren hebben de update al binnen gekregen de UK.

Praat mee