Android 2.3.4 voor Galaxy S2 opgedoken!

samsung-galaxy-s2-android-234-rom-300x225 Android 2.3.4 voor Galaxy S2 opgedoken!De geruchten deden al een tijdje de ronde, maar nu is dan ook echt een eerste ROM opgedoken voor de Samsung Galaxy S2 met de allernieuwste versie van het Android besturingssyteem, 2.3.4. Veel mensen met een Galaxy S2 zitten al een tijdje uit te kijken naar deze update, omdat hiermee het batterij probleem opgelost zou zijn. De huidige Android versie, 2.3.3, kan namelijk soms niet goed omgaan met de twee processor kernen van de Exynos chip die in de S2 zit, waardoor het toestel de kloksnelheid niet automatisch verlaagd op momenten dat dit mogelijk is. Het gevolg: een veel hoger energieverbruik. Met de update naar Android 2.3.4 zou dit probleem zich niet meer voordoen.

De nu uitgelekte ROM is op dit moment nog niet beschikbaar via Samsung’s ‘officiële’ updatekanaal Kies. Wie een beetje handig is, kan de update zelf al handmatig uitvoeren (check bijvoorbeeld XDA) – wie hier geen ervaring mee heeft kan beter nog even wachten tot de update beschikbaar is in Kies. Hopelijk hoeven we hier nu in ieder geval niet lang meer op te wachten. Wel komen we nu in ieder geval te weten óf deze update inderdaad het antwoord is op de batterij bug. Stay tuned…

(met dank aan SamFirmware)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Erik zegt

  Dit gaat over de S2 (volg de xda link maar).

  Ik wacht nog wel even op de officiele versie. Net gisteren xwkf3 erop gezet.

  • vin zegt

   heey rick

   heb je het officale versie van kf3 geinstalleerd.!

   baseband versie

   i9100xxke7

   heb jij dat ook staan bij jou versie.?

 2. Mickey zegt

  Heb 2.3.4 geïnstalleerd er is inplaats van een pop up voor het bedenken van het volgende woord bij swype of x9 stand een balkje geplaatst.

  Bij de batterij informatie geeft die alsnog een hoge weergave bij de android systeem.
  Voor de batterij duur kan ik nog niet veel vertellen.

  Mickey

 3. z-man zegt

  wat een fail zeg. kies werkte prima voordat ik de firmware update probeerde. nu ziet ie niks meer. zelfs in windows explorer nie. heb van alles geprobeerd. ook zoals beschreven op deze kies incl. usb opnieuw geinstalleerd.usb opnieuw. hoe krijg je t voor elkaar 3 miljoen explemplaren te verkope als je niet een basissoftware kan laten werken. ik snap nu apple gebruikers. waardeloos. en begrijp me niet verkeerd. ik ben een tweaker en op den duur lukt het wel maar dit kan toch gewoon niet,

  • Rens zegt

   @z-man,

   zou je misschien wat meer informatie kunnen geven over het niet werken van de telefoon? en ik neem aan dat het met de gelekte 2.3.4 zo is gegaan?

  • killian zegt

   precies hetzelfde probleem voor mij.
   win XP sp3

   kies blijft synchroniseren en heb alles al geprobeerd. geloof me, heb meer dan 5 uur hier aan gezeten meerdere dagen en geef de hoop zo langzamerhand maar is op. blijf die verrekte mtp error krijgen..

 4. Pino143 zegt

  Ik heb vanmorgen de SGS2 geüpdate via Kies. Heb nu baseband version xxKE7 maar nog steeds Android 2.3.3. Wat gaat hier mis?

  • killian zegt

   nee, dit probleem doet zich al voor vanaf het moment dat ik mijn sgs2 kocht.
   kies is gewoon kak.
   heb al zooooooveeel geprobeerd.

   • Frits P zegt

    Probeer eens de drivers te downloaden van de samsung site, en check of je GSM niet in USB-debug modus staat.
    Mijn Galaxy Tab en mijn S2 hadden dit euvel echter zit dat probleem hem in de drivers.
    Je kunt ook eens proberen van USB poort te wisselen en hem rechtstreeks achter in de pc te steken daarmee is de afstand tot het moederbord korter.

   • Alex zegt

    Mensen als iets niet begrijpen zeggen heel makkelijk dat het niet goed is.In plaats van negatieve over praten misschien is het beter om als eerste met de tel. te leren werken,zijn veel sites die leren hoe te doen en er is een tutorium van Samsung ook. Eerste leren pas praten !Succes

 5. Ekremcan zegt

  Ik heb met odin geflash maar hij blijf op 2.3.3 wanneer komt hij exat uit? Oficeel bedoel eigenlijk vind ik hem wel meevallen van battery gebruik. Alleen de,procer hij is traag. Bij mijn sgs2. En hoe moet je oficeel 2.3.4 instaleren weet iemand dat?

 6. Sander zegt

  Is het niet vermeldingswaardig dat er waarschijnlijk ook een s2 komt met Windows erop?!

  Las ik op nu.nl maar zie er hier niets over…

 7. Laura zegt

  Wat is kies?
  Ik ben een dame, die weinig verstand heeft van software op telefoons etc,
  Ik heb sinds vorige week een Samsung Galaxy S2.
  De battery gaat supersnel leeg terwijl ik niets open heb. Tevens wordt hij bloedheet na het spelen van een spelletje, of simpelweg een foto uploaden op facebook.
  Ik heb het stuk gelezen over de software update, lijkt me wel een goeie oplossing. Dus kan een van jullie mij hier doorheen loodsen?

  Thnx alvast!

  • zegt

   KIES is de standaard software geleverd door samsung om je telefoon te synchroniseren met de computer.
   Je kunt kies downloaden van de samsung site of instaleren vanaf de cd die bij je telefoon zat.
   Zodra je jou S2 aansluit op de computer zal kies automatish starten en checken voor updates.
   Samsung heeft echter nog geen permanente oplossing voor de problemen van het batterij gebruik, Volgens geruchten word daar wel aan gewerkt.
   Een alternatief, is een custom ROM van de site XDA, maar aangezien je aangeeft zelf niet de ervaring hebt met het flashen van een telefoon raad ik je dit af, en zou ik afwachten tot samsung dit probleem via KIES oplost.
   Mocht je het alsnog van plan zijn houd er dan rekening mee dat je de telefoon kunt bricken ( Dan is hij stuk ).

Praat mee