Accessoire tip: Case Mate Tough Case beschermhoes

casemategalaxys2hardcase-300x193 Accessoire tip: Case Mate Tough Case beschermhoes

Als je net zo’n held bent als wij als het aankomt op het voorzichtig omgaan met een dure telefoon, is een goede beschermhoes geen overbodige luxe. Voor een paar tientjes is het mogelijk om de levensduur van je Galaxy S2 aanzienlijk te verlengen – of er in ieder geval voor te zorgen dat het toestel er na een jaar niet uitziet alsof er oorlog mee gevoerd is.

Beschermhoezen zijn er in allerlei kleuren, geuren, maten, soorten en materialen. Van dun en flexibel, tot uitermate robuust. De Case Mate Tough Case valt in de laatste categorie, hoewel de hoes niet overdreven dik is. Onderaan deze post vind je een goeie review (van iemand die zeker niet voor Case Mate werkt), maar wie even geen zin heeft in Sam’s Engelse accent hebben we de belangrijkste punten even op een rijtje gezet:

Voordelen:

 • Erg hard en sterk
 • Dubbele hoes: een harde buitenhoes met daarin een zachte binnenhoes
 • Sluit nauw en goed
 • Goed gevormde uitsparingen voor alle knoppen, speakers, aansluitingen en camera
 • Goede rand die het scherm beschermt
 • Voelt stevig – geeft de lichte en gladde S2 een meer solide gevoel

Nadelen:

 • Maakt het toestel wel iets dikker en zwaarder
 • De rand die het scherm goed beschermd heeft ook de neiging om stof te verzamelen

De Case Mate Tough Case kost iets meer dan drie tientjes, en is direct leverbaar bij (o.a.) PDAShop. Meer accessoirs vind je HIER.

casemate1-214x300 Accessoire tip: Case Mate Tough Case beschermhoescasemate2-214x300 Accessoire tip: Case Mate Tough Case beschermhoescasemate3-214x300 Accessoire tip: Case Mate Tough Case beschermhoes

(met dank aan SamJPullen)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Bo-i zegt

  Paar tientjes? Op ebay kan je hoesjes vinden voor een paar euro. Top kwaliteit voor scherpe prijzen. Voor een paar euro kan je een pakketje met allerlei kleuren hoesjes vinden… Kan je ook nog eens afwisselen

 2. Krish zegt

  Ik heb deze hoesje al een maand in mijn bezit. De voordelen en nadelen kan ik bevestigen.

  Verder wanneer je het toestel plat legt op de tafel, dan word je lens van de camera niet beschadigt. Omdat er randjes om de camera een klein beetje naar buiten steken.

  Verder kan je ook alleen de silicone hoesje dragen. De hard case zonder de silicone hoesje gaat niet werken. Er zit te veel speling tussen waardoor het los komt.

  Ook kreeg ik bij deze een screenprotector erbij van case-mate. Deze laat wel vlekken achter, maar vangt wel veel krassen op en touch en beeld blijft wel goed reageren.

  Het is wel lastig om de case eruit te krijgen. Maarja het voelt wel goed en stevig, soms heb ik niet eens door datie in mijn broekzak zit en krijg ik telkens het gevoel dat ik hem kwijt ben of gestolen is.

 3. andre zegt

  ik het vind het allemaal prachtig, dit soort hoezen, maar echte bescherming geeft het niet, wanneer je het toestel in je spijkerbroek hebt zitten en tegen een tafelrand of balie aanloopt.
  dan zal er toch ook een stevige klep over het scherm moeten zitten.
  Heb zo al verschillende schermen om zeep geholpen, grote en kleine.(stom)

 4. Simon zegt

  Wat in ieder geval een afrader is, zijn hoesjes met een magneet erin. Die verkloten toch echt je kompas! Vooral bij de navigatie zal je dat merken.
  Dit hoesje ziet er erg mooi uit, dan maar iets sterker..

  wat ik weer kan aanraden is een verzekering, dan ziet je SGS2 er tenminste zeker niet uit als een of andere Irak model! Dankzij mijn verzekering (van Hi) heb ik weer een mooie SGS2 (ongeluk: scherm+glas totaal aan gruzelementen en toestel getordeerd).

 5. jacco zegt

  Ik heb een goede, stevige rubber hoes voor 1,35 via ebay gekocht. Ik geloof niet dat hij onder doet voor de hoes hierboven beschreven. Het loont om even te zoeken. Ik vind een paar tientjes niet in verhouding staan

 6. Samsung liefhebber zegt

  Ik heb deze: http://www.zenuscase.net/galaxy-s2-prestige-luxury-basic-series.html en ben er ontzettend tevreden mee! Ik heb per ongeluk m’n galaxy s2 laten vallen en het toestel bleef helemaal heel. Zelfs geen krasje op het hoesje. Voordeel van dit hoesje is dat de voorzijde ook beschermt is. Ik had eerst zo’n hoesje waar je het toestel in schuift, maar dat vond ik zelf erg onhandig (zit veel in de bus en dan zat ik telkens met zo’n hoesje in m’n hand. Zo’n klepding vind ik zelf handiger).

 7. zegt

  N.a.v.Simon’s post over het verzekeren van je toestel:
  Doe dit gewoon bij je eigen tussenpersoon/verzekeraar. Via een gewone verzekeraar betaal je voor de SGS2 zo’n €17,- per JAAR!! De voorwaarden zijn hetzelfde als de verzekeringen die je via telefoonwinkels of providers kunt aanschaffen, maar dan zonder dat 80% van je kosten als provisie naar de verkoper gaan.

  By the way, ik heb de casemate zojuist besteld na het lezen van deze review:) Over een paar weken naar Lowlands, dus hij zal ’t nodig hebben :p

 8. zegt

  Gisteren de CaseMate ontvangen en meteen geprobeerd:
  Wat een geniaal ding! Ik heb heel veel beschermhoesjes en telefooncondooms van verschillende merken in m’n handen gehad, maar dit is echt een klasse apart. De case is behoorlijk stevig, zit perfect en is goed vast te houden. Het toestel wordt inderdaad dikker, maar gezien de extra stevigheid valt dit nog best mee.
  Het grootste nadeel is, vind ik, dat hij nu niet meer in mijn originele Samsung auto-houder past. Daarom ben ik van plan de case alleen te gebruiken wanneer het echt nodig is.

  In combinatie met een Zagg InvisibleShield screenprotector weet ik zeker dat het toestel Lowlands gaat overleven. Nu de accuduur nog…

 9. Roy zegt

  Ik heb een FlipCase.
  Onderkant en bovenkant beschermt.

  Bij de MediaMarkt voor 25 euro.

  In dit pakket zat de Flipcase en een 12v Oplader.

 10. annelieke zegt

  Ik heb een zelfde hoes gekocht via mobiel bereikbaar.nl, ander merk maar hetzelfde idee
  Facts:
  Rubber vanbinnen en buitenste ring
  Harde achter zijde
  Sluit goed aan
  Kan niet op het scherm of de lens liggen door dat het rubber beschermd
  Verschillende kleuren

Praat mee