Samsung lanceert mogelijk een ander Android toestel als iPhone concurrent

anothergalax-300x281 Samsung lanceert mogelijk een ander Android toestel als iPhone concurrentHet zoemde dit weekend op internet weer van de verrassende geruchten. Uit Zuid Korea wisten – uiteraard anonieme – bronnen te melden dat Samsung mogelijk achter de schermen aan een telefoon toestel bezig is dat specifiek met de volgende generatie iPhone moet gaan concurreren. In eerste instantie werd er gesproken van de Galaxy S3 – hoewel Samsung zelf al had aangegeven dat deze pas in 2012 op de markt zou moeten komen. Daarna dook opeens de naam Galaxy S2 Plus op – niet onlogisch, aangezien de Galaxy S Plus ook een feit is – maar volgens de laatste berichten zou zelfs de naam Galaxy niet gebruikt gaan worden. Dit zou mogelijkerwijs duiden op een hele nieuwe lijn telefoons van Samsung, hoewel ook deze lijn wel op het Android besturingssysteem zou moeten gaan draaien.

Ook de gesuggereerde specificaties liegen er trouwens niet om: een Samsung Exynos processor die geklokt is op 1,4 GHz, en Android 2.3.4 (de update waar we voor de Galaxy S2 nu met smart op zitten te wachten). De rest is eigenlijk gewoon nog niet bekend, en zelfs de hier genoemde informatie heeft nog even de status van ‘vage geruchten’.

Toch herinneren wij ons speculaties van de Russische telefoongoeroe Eldar Murtazin, die erop al een tijd geleden op hintte, dat Samsung nog dit jaar een soort opgepepte versie van de S2 zou lanceren – hij noemde toen onder andere een 4,5 inch scherm als belangrijke feature.

Ach, geruchten, geruchten. Wij durven eigenlijk wel te wedden dat de Galaxy S2 in zijn huidige vorm prima de opvolger van de iPhone 4 – of dit nu de iPhone 5 of 4GS is – aan zal kunnen, en zien op dit moment niet echt het nut in van nog een topmodel Android Samsung telefoon. Maarja, wie zijn wij?

(met dank aan PopHerald en MobileReview)

Galaxy deal tips

Praat mee