Samsung komt mogelijk met nieuw Android toestel

anothergalax-300x281 Samsung komt mogelijk met nieuw Android toestelWaar wij eerder nog melding maakten van Samsung’s plannen om met de Galaxy S3 direct de concurrentiestrijd aan te gaan met Apple’s iPhone 5, lijkt het er nu op dat een aantal geruchten verward zijn geraakt, de laatste tijd.

Waar de Russische telefoongoeroe Eldar Murtazin wist te melden dat de Samsung Galaxy S3 mogelijk al in de herfst – tegelijk met de nieuwe iPhone 5 of 4GS – op de markt zou komen, is het nu wel duidelijk dat de S3 pas een half jaar later beschikbaar zal zijn. Dit neemt niet weg dat Murtazin er niet geheel naast zat. Naar nu blijkt heeft Samsung mogelijk een nieuwe Android smartphone in de pijpleiding. En hoewel sommige bronnen nog spraken van een ‘Galaxy S2 Plus’ lijkt het er nu op dat dit toestel mogelijkerwijs niet eens de Galaxy naam zal dragen.

Dit gerucht is des te relevanter, omdat Murtazin in zijn eerdere speculaties ook sprak over een high end toestel wat het resultaat zou zijn van een nauw samenwerkingsverband tussen Samsung en Google zelf. Maar of dit dan weer betekent dat het hier mogelijkerwijs om de nieuwe Nexus Prime gaat, is misschien weer een brug te ver gespeculeerd.

Het nieuwe Samsung toestel zou in ieder geval moeten beschikken over een 1,4 GHz Exynos processor – sneller dan de huidige S2, maar niet zo snel als de vermoedelijke S3 – en misschien een 4,5 inch scherm. Volgens de geruchten over de Nexus Prime – die zeer waarschijnlijk inderdaad door Samsung geproduceert gaat worden – zien we straks na de zomer Samsung’s nieuwe AMOLED scherm – Super AMOLED HD – op de markt verschijnen. Maar of Samsung’s iPhone 5 killer hier ook over zal beschikken is nog absoluut niet bekend.

(met dank aan PopHerald, MobileReview, en BGR)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Praat mee