Zzzzzzz! Nog een Galaxy: de Galaxy Z

samsunggalaxyz Zzzzzzz! Nog een Galaxy: de Galaxy ZDat Samsung druk bezig is de grootste telefoonfabrikant te worden – ten koste van Nokia – wisten we al, maar het begint er op te lijken dat de Koreaanse fabrikant met name bezig een Galaxy model voor iedere hoekje en gaatje van de markt uit te brengen. Onlangs zagen we nog de Samsung Galaxy S Plus ten tonele verschijnen, en nu duikt er op een Zweedse website opeens een Samsung Galaxy Z op. Vermoedelijk gaat het hier om hetzelfde toestel wat al enige maanden geleden in Engeland uitlekte onder de naam Galaxy S2 Mini.

samsunggalaxyzachterkant Zzzzzzz! Nog een Galaxy: de Galaxy ZDe Galaxy Z beschikt in ieder geval over een 1 GHz dual core processor – of dit een Exynos of een Tegra 2 chip is, of zelfs een Texas Instuments processor, is nog niet bekend – en een 4,2 inch LCD scherm. De camera moet het doen met een resolutie van 5 megapixels, en ook op de Galaxy Z vind je Android 2.3 Gingerbread als besturingssysteem.

Qua uiterlijk lijkt de Galaxy Z behoorlijk op de Galaxy S2, en het is dan ook aannemelijk dat de Z in het marktsegment tussen de Galaxy S Plus en de S2 plaats gaat nemen – tenzij de Z en de S Plus niet op dezelfde markten zullen verschijnen, wat ook goed mogelijk is. Het toestel gaat in Zweden ongeveer 436 euro kosten, maar bedenk wel dat de S2 in Zweden los omgerekend 687 euro kost. Wij zullen in ieder geval een oogje op de Z houden, voor het geval het toestel naar Nederland komt.

(met dank aan SamsungHub via Samfirmware)

Galaxy deal tips

Praat mee