Hoop voor mensen met de batterij bug (update: Android 2.3.4 wordt al getest!)

s2accu-282x300 Hoop voor mensen met de batterij bug (update: Android 2.3.4 wordt al getest!)Zoals we al eerder hier schreven, zou het ongebruikelijke hoge batterij verbruik wat bij sommige Galaxy S2 toestellen optreedt veroorzaakt zijn door een bug in Android 2.3.3. Hierdoor zou de processor soms niet meer automatisch terugschakelen naar een lagere kloksnelheid op het moment dat erg geen topprestaties meer gevraagd zijn.

De oplossing ligt dus bij Samsung in de vorm van een upgrade die Android naar de laatste versie – versie 2.3.4 – update. Deze versie zou namelijk het kloksnelheid probleem niet meer hebben. En zoals we vandaag al konden melden bij het CyanogenMod bericht, draait de beta versie van deze ROM dus al wel op deze laatste Android versie. Maar uiteraard is het flashen van een custom ROM niet aan iedereen besteed.

Echter, vandaag werd bekend dat er voor de eerste Galaxy S al wel upgrades naar Android 2.3.4 klaarliggen. Hieruit blijkt in ieder geval dat Samsung bezig is deze nieuwste Android versie uit te rollen naar verschillende toestellen – en dus lijkt het ons in ieder geval logisch om aan te nemen dat er achter de schermen ook gewerkt wordt aan een upgrade voor de Galaxy S2.

Hoe het ook zij: misschien zit een oplossing voor de batterij bug toch al in de pijpleiding. En tot die tijd, kun je altijd nog terecht op onze Tips voor de Batterijduur pagina.

(met dank aan SamFirmware)

Update: een paar dagen geleden geleden speculeerden we nog dat het goed zou kunnen dat er achter de schermen al gewerkt wordt aan een Android 2.3.4 update voor de Galaxy S2 – de update waarbij hopelijk de batterij bug verdwenen zal zijn. En nu is er de bevestiging dat deze Android versie voor de S2 op dit moment al getest wordt. Hoe lang het nog duurt voordat deze dan beschikbaar is – zowel voor de doe-het-zelver als via Kies zelf – is nog erg onduidelijk. Maar in ieder geval weten we nu zeker dat er aan het probleem gewerkt wordt.

samfirmwaretwitters2androidnew Hoop voor mensen met de batterij bug (update: Android 2.3.4 wordt al getest!)

(wederom dank aan SamFirmware)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. vincent zegt

  jah moet wel snel komen

  met 4 % doe ik nu 22 min daarna gaat het razendsnel soms haal ik net 10 uur
  mestaal 16 uur.
  ik heb wel die nieuw update ke7 handmatig erop geinstalleerd.

  Gr

 2. Dennis zegt

  Eh alan de .4 update er is,hoe moeten we het dan updaten? Ook gewoon via kies?

  Verstuurd vanaf mijn samsung galaxy s2

 3. TacBeaver zegt

  Ik hoop dat Samsung die update heel snel vrijgeeft. Mijn SGS2 was gisterenavond volledig opgeladen (100%), ik heb er nog enkele minuten mee bezig geweest om mail te checken en zo. Daarna heeft die een hele nacht in standby gestaan (wifi aan, maar scherm, BT en GPS uit). Na exact 12u was het batterijniveau gedaald tot op 1% en stond hij op het punt zichzelf uit te schakelen.
  Samsung ! Release that update please !

  • TacBeaver zegt

   Oh ja, nog vergeten : heeft iemand enig idee waar je de vrijgave van die update kan opvolgen ? Wordt die ergens aangekondigd ? Kan je je abonneren op die aankondigingen ?

 4. guus zegt

  Batterij 8 uur laden ononderbroken! Loskoppelen en toestel UITZETTEN, daarna 1 uur laden. Wederom loskoppen, toestel AANZETTEN en 2 minuten laten aanstaan. Weer UTZETTEN en weer voor 1uur laden. Ziedaar de oplossing, WEL PRECIES ALS OMSCHREVEN TE WERK GAAN.

  Mijn toestel doet nu bijna 4 dagen met de batterij, met alles aan m.u.v. de GPS.

  • Emre zegt

   Dan neem ik aan dat je die 8 uur opladen moet doen terwijl je telefoon aan staat aangezien je daarna zegt uitzetten??

   Maar mn vraag is, had je dit gedaan toen je de tel net gekocht had of na een paar dagen gebruiken? Want ik heb hem namelijk al 2 weken ongeveer…

   Alvast bedankt =)

  • Utcasher zegt

   Ik heb de bug volgens mij ook niet, maar dagen haalt bij lange na niet en het RAM verbruik vind ik de laatste tijd ook behoorlijk hoog. Dat “battery trainen” heeft dus echt zin? Het ziet er nogal raar uit, maar misschien wel het proberen waard.

  • quincy zegt

   hoe doe je dat wil je me dat uitleggen aub maar ik ga in september een sgs2 kopen moet ik dat doen en hoe doe je dat bijna 4dagen erop mooi zo hoe doe je dat zeg het aub plz

 5. Erik zegt

  Dan heb je geen last van de battery bug gehad, want dan wordt je telefoon heet omdat je cpu full throttle gaat en is je battery echt wel snel leeg.

  Battery trainen is natuurlijk wel nuttig.

  Workaround voor het battery probleem is rooten en dan alles wat met SNS of Social Hub begint freezen. Ook wifi sharing freezen. Had echt last van het battery probleem maar sinds het freezen niet meer gezien. Ook juice defender helpt.

 6. nootjuh zegt

  Ik heb een hele andere vraag en misschien niet voor deze topic, maar weet niet waar ik het neer moet zetten.

  Ik ben opzoek naar een game genaamd Plants vs Zombies. Ik heb zitten zoeken in market alleen is de game er niet alleen wat tips en cheats. Op internet zeggen ze dat hij alleen te krijgen is via Amazon. Is het mogelijke om Amazon te downloaden of is het helaas pindakaas voor de market gebruikers?

  Hoor graag van jullie..

 7. Simon zegt

  Rekening houdend met het feit dat KE7 (2.3.3) voor ons in NL al een maand langer duurdt, en er nog steeds niet is, zal de officiële 2.3.4 echt een flinke tijd gaan duren!

 8. Jack zegt

  Ik vindt het echt een top telefoon! En daarom vindt ik het dan ook zo jammer dat er een batterij probleem is. Als ik op me telefoon bij batterijverbruik kijk, zie ik nog steeds dat mijn beeldscherm 40% van mijn batterij verbruikt en daarna androidsysteem met 20%. Het hele 8 uur non stop opladen verhaal heeft bij mij niet geholpen, helaas. Heb dan ook maar een autolader aangeschaft voor onderweg laden, dat schijnt voor een li-ion accu niet uit te maken als ik moet geloven wat ik er overal over lees. Succes allemaal met het batterij “probleem”.

 9. zegt

  Hier kom ik meestal niet verder dan 8 uur en dan heb ik geen WiFi, GPS en Bluetooth aan. Het scherm vreet de meeste energie (60%) ondanks dat het meestal na enkele seconden al op zwart gaat. Dat vind ik vreemd. Het hercalibreren van het batterymanagement in Android heeft niets opgeleverd. Ik ben benieuwd naar de prestaties met 2.3.4.

 10. Karlo zegt

  Wat een update met de oude update van S2 kond ik bijna 2 dagen mee en nu met KE7 kan niet eens een dag. ligt het aan mij of ligt het aan de update?.

 11. robbiez zegt

  Op een andere site over de s2 stond dat taskkillers veel stroom konden vreten…
  Na het verwijderen van de taskkillers en het installeren van launcherpro heb k veel minder last van de batterij en gaat het opladen ook sneller

  Teven heb ik de instelling uitgezet die het beeld automatisch lichter of donkerder maakt..

  Ik denk vooral dat de instelling van het beeld voor mij veel goed heeft gedaan..

  Probeer het eens…

 12. zegt

  Het batterijverbruik is veel beter geworden na een complete “standaard gegevens herstellen”. Ik had namelijk problemen met de USB verbinding via Kies (zie forum) en moest daardoor geheugens formateren en een herstelactie uitvoeren. Nu draai ik al bijna 9 uur en is de batterij nog op 81%. Dit is iets dat voorheen niet lukte! Overigens zorgt het herstellen van de standaard gegevens er wel voor dat alles weer zo staat zoals je de telefoon kreeg van de leverancier.

 13. TacBever zegt

  Wow @lf, dat is inderdaad een heel verschil. Mijn SGSII zakt op 9u van 100% naar 20% (in standby met alleen wifi ingeschakeld). Moet ik straks ook eens proberen.

 14. mike zegt

  Hallo,
  Heb net twee dagen en s2 en ik zie dat mijn batterij ook heel erg snel
  leeg gaat. maar mijn vraag is, hoe update je nou mijn telefoon ?

 15. Patrick Pauptit zegt

  Ik hoor hier mensen zeggen alles aan – GPS en ik red het 10 tot 16 uur met mijn batterij.
  Ik heb deze telefoon nu 2,5 week en ik red het 6 tot 8 uur met mijn batterij. Ik heb heel weinig applicaties erop staan (stuk of 8 gedownload) ook Avance task killer free. Nu red ik het ongeveer 8 tot 9 uur, weinig verbetering dus. Dan bel ik zo goed als niet 3 a 4 minuten en whats up een klein beetje. E-mail staat op 1x in de 5 minuten gmail sync staat uit.

  Ik heb Wi-Fi aan staan, en Blue-tooth en GPS uit, scherm op automatisch.

  Als iemand voor mij DE tip heeft hoor ik het graag, ik lees een aantal opties in dit forum maar van niemand een reactie welke tip nu ECHT werkt.
  Iemand voor mij DE tip zodat ik het in ieder geval 12 uur op 1 batterij red en ik hem gewoon s’avonds pas in de oplader hoef te leggen en niet tussen door.

 16. Ejal zegt

  hmm.. ik heb de SG2 nog geen week en vanaf het eerste moment ging de tel heeeel snel leeg.

  Gister avond heb ik een update gedaan naar 2.3.4 en gister avond kreeg ik de batterij NIET leeg (30% verbruik na 5 uur intensief gebruik).. ik blij 🙂

  Echter vanaf vanmorgen gaat er elke 10 minuten wel een paar procent af.. ong 15 % per uur. En dan gebruik ik hem dus vrijwel niet (op de batterij checken na).
  Ook niet na het verwijderen van fb, hyves, en alle andere apps bleef de telefoon % slurpen!

  Heb zojuist een complete reset gedaan (hard reset) en de afgelopen 15 min is er precies 1% afgegaan. Het lijkt er dus op dat er bepaalde apps zijn die zelfs na het deinstalleren en herstarten van de phone voor problemen zorgen.

  Ik zal nog wat verder zoeken en mijn bevindingen posten.
  Het probleem zou zich bijvoorbeeld kunnen voordoen in de mail sync.

 17. Ejal zegt

  Nog wat verder getest.. en zo ziet mijn verbruik er nu uit:
  Power saving staat aan.. wifi, gps etc staat uit. Gebruik alleen 3g.

  Geen enkele applicatie, op Gauge battery widget na, geinstalleerd na een hard reset:
  – 15:15 tot 16:45 uur – 6% verbruikt (4% per uur)

  Alleen Whatsapp geinstalleerd (en battery widget):
  – 1645 tot 17:22 uur – 7% verbruikt (12% per uur)

  Nu las ik ergens dat het ook aan de batterij indicator kan liggen.. dus ik ga mijn battery helemaal laten leeglopen en weer opladen om de batterij te calibereren.. Zal wederom mijn bevindingen hier posten.

 18. Mas zegt

  Is het belangrijk de batterij helemaal leeg te laten alvorens je deze weer gaat opladen of is het ook mogelijk de batterij naar bv 50% weer op te laden zonder dat dit slecht is voor de batterij? Maakt het nog verschil voor de levensduur van de batterij?

 19. HanLuning zegt

  Het bericht hierboven is van 14 juni 2011.
  Het is thans 26 augustus 2011.
  Op 28 juli 2011 heb ik mijn GS2 gekocht … met nog steeds versie 2.3.3. Android.
  Wanneer komt die update??

 20. Nathalie zegt

  Ik wist niet eens dat je ook een update kan doen naar 2.3.4 hoe doe je dat dan?? Kheb sinds eind juli de sgs2… maar idd heel erg jammer dat de batterij zo snel leeg gaat. Kheb wel een site gevonden waar je een replacement accu kunt kopen, die is dan wel een stuk dikker dan de batterij die we nu gewend zijn… je telefoon is dan niet meer zo dun.. heeft iemand ervaring met deze accu? Check de link:

  http://www .leka-trading.com/index.php?route=product/product&product_id=61

  Grtz Nathalie

 21. Bert zegt

  zonet volgend bericht ontvangen van Samsung mobile Belgium via facebook:

  Samsung Mobile Belgium: De 2.3.4 update voor de Galaxy S II zou begin oktober LIVE moeten staan via Samsung Kies 2.0. De voornaamste aanpassingen in deze upgrade zijn een langere batterijduur en Google Talk video calls. Ondertussen werken we steeds voort aan het verbeteren van onze service en proberen we op regelmatige basis voor upgrades te zorgen.

  KIES kan je downloaden op de site van samsung zelf bij downloads

 22. Lambert zegt

  Ik heb vorige week vrijdag 27-4-2012 de Samsung Galaxy S2 gekocht en ik ben al tegen enkele problemen aan gelopen.
  Een aantal malen schakelde het toestel uit tijdens een telefoon gesprek.
  Ook heb ik de laatste twee dagen gemerkt dat met toestel zich zelf opnieuw uitschakelt en dan meteen weer opnieuw opstart.
  Herkent iemand dit probleem en wat kan ik er aan doen.

Praat mee