Hack verbetert kwaliteit video opname Galaxy S2

s2cameramod-300x210 Hack verbetert kwaliteit video opname Galaxy S2Voor iedereen die tóch niet tevreden is met de mogelijkheid om met de Samsung Galaxy S2 1080p Full HD video op te nemen op 30 frames per seconde, is er nu een kleine modificatie beschikbaar die zowel de beeld- als de audiokwaliteit een flinke boost geeft. Om precies te zijn: standaard neemt de Galaxy S2 video op met een bitrate van 17 Mbps. Dankzij deze aanpassing is het mogelijk om op te nemen op 30 Mbps.

Wat wil dit zeggen? De opname resolutie blijft gelijk, evenals de framerate – echter, door op een significant hogere bitrate op te nemen blijft er een veel betere beeldkwaliteit over. Ter vergelijking: een MP3 file op 320 Kbps klinkt natuurlijk veel beter dan eentje op 128 Kbps.

Zoals genoemd, is ook de audio kwaliteit bij het filmen flink verbeterd: van standaard 64 Kbps/16 KHhz naar 192 Kbps/48 KHz – een sprong van een matige MP3 naar bijna-CD-kwaliteit!

Om van dit alles te kunnen genieten, is het zoals bij veel van dit soort modificaties wel nodig om de Galaxy S2 te rooten – maar wie dit al gedaan heeft (of wil doen) vindt HIER alle benodigdheden om de camera van de S2 flink op te peppen.

(met dank aan XDA Developers, via SlashGear)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. robbiez zegt

  bij samsung apps staat ook een update voor de camera.. of dit wat verbeterd weet ik niet..

  paar probleempjes:
  video van de computer naar intern geheugen: video’s geplaats, telefoon een keer aan en uit gehad en de video’s zijn verdewenen of zijn 0 bytes??
  intern geheugen geeft die opeens helemaal vrij aan maar naar lang zoeken staat er 1 van de 2 filmpjes opeens onder camera??
  hoe kan het zo zijn dat de telefoon opeens bestanden verzet of verwijdert en aangeeft dat er vrij geheugen is terwijl er 2 grote films opstaan?

  • Arthur Dent zegt

   Heb je de files toevallig via USB gekopieerd, en daarna de USB niet op de ‘nette’ manier beeindigd (dwz. door op ‘hardware veilig verwijderen’ etc. te klikken in Windows)? Dit is een maf euvel waar Android soms last van heeft.

  • Nadim zegt

   De opslagmedia van de Samsung Galaxy S2 is een FAT32-bestandssysteem en die ondersteund een maximum bestandsgrootte van 4 GB.
   Bij de volgende herstart formateerd hij dus die bestanden die hij niet “meer” herkent (ja, vond het ook vaag dat ze (soms) wel werken voordat je de telefoon herstart).
   In dit geval dus de video bestanden die meer dan 4GB groot zijn, waardoor ze dus niet meer werken.

 2. robbiez zegt

  klopt.. heb ik inderdaad via usb gedaan en daarna gewoon kabel eruit gehaald..
  kon de video’s wel vinden en afspelen, vervolgens wou 1 video niet meer afspelen en toen was er opeens 1 verplaatst en 1 0 bytes..

  heel vreemd maar een bekent euvel dus.. hoef me geen zorgen te maken:)

  kan iemand trouwens een verschil vinden na een update via samsung apps van de camera?
  ik merk geen verschil?

 3. Michael zegt

  Ik heb trouwens wat leuks gevonden voor iedereen die niet wil dat je dat vervelende geluid krijgt wanneer je een foto maakt! 😉

  Samsung Galaxy S2 shutter sound can’t be disabled by default. If you are rooted, you can rename the ogg file and it won’t play. File is in /system/media/audio/ui

  Doe dit en je bent er vanaf! 🙂

 4. Chofny zegt

  hey ik ging vandaag even in de samsung ap kijken voor nieuwe games… ik zag daar een update voor de camera van samsung…… is did een andere update?

 5. HoogendoornHJ zegt

  @ Michael

  Als je de nieuwe android versie installeert (2.3.4) Dan maak de shutter van je camera geen geluid als je je telefoon op trilstand hebt staan. 🙂

 6. madq zegt

  Kan iemand mij vertellen hoe je de camera kunt hacken zoals hierboven genoemd. Ik snap er even niks van. Waar begin je nu echt?
  Via AIR of gewoon je telefoon?

  Wie kunt mij helpen?

Praat mee