Favoriete apps van onze forumbezoekers

androidapplicaties-300x225 Favoriete apps van onze forumbezoekersRegelmatige bezoekers van galaxyclub.nl zijn zeker al eens op ons FORUM geweest. Hier worden niet alleen veel ervaringen uitgewisseld, maar er zijn ook veel erg goede tips te vinden, ván gebruikers, vóór gebruikers. Dus als je met een specifieke vraag zit over de S2, schroom niet om hem daar te stellen. Of kijk gewoon eens rond – er is genoeg te doen. Zo is menig gebruiker al van zijn of haar irritante Vodafone infoberichten afgeholpen, door de uiterst bruikbare forumpost van DJFLuFFy.

Aangezien er op de Android Markt zoveel applicaties te vinden zijn, en het lijstje met onze favoriete apps ook maar kort was hebben we besloten twee posts van ons eigen Samsung Galaxy S2 Forum in de schijnwerpers te zetten. Hopelijk kunnen dit soort forumposts andere gebruikers tot inspiratie dienen.

De eerste is van forumlid Fabian, die zijn eigen favoriete games en apps op een rijtje heeft gezet – waarvoor, uiteraard, hulde en dank! Het oorspronkelijke topic is HIER te vinden.

=================== Tools ===================

WhatsApp

Handig om met anderen te communiceren. Soort van SMS maar dan de gratis versie. De andere persoon moet natuurlijk ook in bezit zijn van WhatsApp en internet(!).

Android Assistant

Wil je weten welke ”processen” nog aan staan? Of welke veel energie gebruikt? Dan is deze app heel handig. Er zit ook een Speed Boost op, dit sluit alle onnodige processen of en je merkt en ziet ook meteen dat hij weer lekker clean is. Erge aanrader dus!

3G Watchdog

In een woord, superhandig. (is dat één woord? icon_smile Favoriete apps van onze forumbezoekers Je ziet meteen hoeveel GB internet je hebt verbruikt. Deze meet dus NIET je wifi gebruik, wat hem dus erg effectief maakt. Je kunt hem ook ”koppelen” aan je abbonnement, zodat je het per maand en per hoeveelheid GB af kunt stellen.

Youtube

Spreekt voor zich, al vind ik de normale ”desktop” versie handiger omdat je er meer mee kunt. Maar dat is mijn persoonlijke mening en dat maakt deze ook niet minder populair!

eBuddy

MSN (en andere gespreks-programma’s) om mee te communiceren. (Verschil met WhatsApp? WhatsApp vereist je mobiele nummer en dit (bijvoorbeeld) je msn login.

Shazam

Hoor je een muziek nummer maar je kunt niet op de naam komen? Je zit wel eens in de auto de radio te luisteren maar weet niet hoe dat ene nummer toch heet? Shazam! Een druk op de knop om af te luisteren en je weet de artiest en titel!

Facebook/Twitter

Spreekt heel erg voor zich. Vandaar staan deze 2 bij elkaar. Erg populair. Succes! icon_wink Favoriete apps van onze forumbezoekers

INRIX Traffic

Soort van google maps, maar dan de nadruk op de wegen. De groene wegen zijn ”filevrij” en de rode of oranje wegen zijn ”druk” of ”niet filevrij”. Erg handig maar niet tijdens het rijden gebruiken!! (gelukkig spreek ik dit keer niet uit ervaring!)

Quick Settings

Een app met een paar handige opties voor je telefoon. Zoals zaklantaarn. 3/2G aan/uit. Wifi aan uit. En dat soort opties.

Barcode Scanner

Handig als je barcodes tegenkomt (en die kom je soms wel eens, echt waar). Maar ook niet meer dan dat.

Android-barcode03_jpg__jpg Favoriete apps van onze forumbezoekers
(Dit plaatje met de inhoud heeft verder niks te maken met dit topic en is rechtstreeks van google gehaalt. Verdere download etc is voor eigen verantwoordelijkheid.

=================== GAMES ===================

Tap Tap (4)

Een soort van Guitar Hero met een heel aantal nummers. Erg leuk als je hier van houdt! Ook nog eens een mooie interface en deze app reageert ook nog eens erg goed.

Game Dev Story

Persoonlijk ben ik hier erg verslaafd aan. Deze game is ook erg populair op het internet.
Verder heeft deze ontwikkelaar ook nog 2 andere games die minder populair zijn. (Hot Springs Story en Grand Prix Story). Een soort van tycoon games, maar pas op! Erg verslavend als je eenmaal uit hebt gevonden hoe het allemaal werkt! Graphics zijn niet de beste maar na een tijdje heb je daar geen erg meer in.

Gun Bros

Leuke ”top-down” shooter.

Pocket Legends

Populairste Android MMO game op Android. En de kwaliteit is dan ook geweldig al zeg ik het zelf!

Fruit Ninja

Erg verslavend ”top score” spelletje. Leuk voor tussendoor. Maar als je het te lang achter elkaar speelt gaat het toch wel vervelen, maar dat is dan ook wel het enige minpunt. Graphics zijn erg goed.

Air Control

Een soort van luchtverkeersleider. Kan ook erg verslavend zijn. Probeer jij maar eens de topscore van 1500 te verbreken! (let op: de 1500 topscore zijn dus 1500 vliegtuigen geland in één potje! OMG?)

Paper Toss

Simpel maar wel grappig, propjes gooi spelletje.

Labyrinth

Probeer je ijzeren ballteje maar eens naar de finish te brengen zonder in een van te andere gaten te rollen. Pas op! Kan moeilijk zijn!

NinJump

Grappig spelletje als je er van houdt. De graphics zijn niet echt heel indrukwekkend maar kan wel vermakelijk zijn. Het soort type spelletje lijkt op DoodleJump maar dan een hele andere variant, en eigenlijk niet echt met Doodle te vergelijken.

Cut the Rope

Verslavend ”denk” spelletje. Al is het meer uitproberen dan te denken. Graphics zien er opzich weer aardig goed uit.

Guerille Bob

Mooi cartoony schiet spelletje. Graphics zijn best indrukwekkend voor een mobiele telefoon.
Probeer het maar eens!

Asphalt (5)

Mooi race spelletje. Al vind ik er zelf niet heel veel aan, maar toch heel erg populair op Android. Een topper als je van racen houdt! Tip van de dag: Houd je auto op de weg :/

Slice It!

Leuk denk spelletje. Probeer je ”vormpje” in het juiste aantal op te delen, bijvoorbeeld een vierkant in 4 stukken. Verder kan je het zelf ook wel raden.

SteamBirds

Erg leuk tactic turn-based spelletje. Je speelt luchtgevechten na, maar dit keer van bovenaf. De graphics zien er best goed uit, al is de ”omgeving” eigenlijk niet aanwezig.

Dungeon Hunter

Leuke fantasy game. Erg indrukwekkende graphics! Aanrader! Ook goede besturing.

Skies of Glory

3D WW2 vliegtuig game. Neem plaats in een oude Spitfire en vecht de DogsFights in de lucht uit!

Angry Birds (Rio)

Spreekt voor zich ondertussen. Schiet de vogeltjes naar de biggetjes om zo veel mogelijk punten te halen.

HN 2010

Een leuk sport spelletje. Ijshockey nog wel! Succes! In het begin is het wel even wennen maar de ”look” en de controls zijn toch wel erg degelijk te noemen!

Mvg Fabian.

——————————–

En dan is natuurlijk nog de lijst van forumlid Beem – waarvoor ook onze dank! Zijn topic vind je HIER.

Nu ik de S2 bijna twee weken in mn bezit heb, begin ik een beetje een gevoel te krijgen voor welke apps ik gebruik en welke niet. Dus ik dacht, laat ik mijn bevindingen delen, wellicht dat anderen er ook iets aan hebben. Hieronder het lijstje met de meestgebruikte apps door mij, met de reden waarom die specifieke app erbij.

Ik moet erbij vermelden dat ik niet Twitter, Foursquare vind ik onzin en qua social media doe ik enkel aan Facebook en LinkedIn. Dus ook geen Twitter en Foursquare apps in mijn lijstje.

– Pure Calendar Widget. Deze gebruik ik als vervanger voor de standaard Calendar widget. Het voordeel van Pure Calendar is dat je het in grote mate kan aanpassen aan je eigen wensen. Daardoor kan ik het de informatie laten weergeven die ik belangrijk vind.
– Beautiful Widgets. Hiermee kan je een mooi vormgegeven klok en weer widget weergeven. Heeft flink wat verschillende mogelijkheden om aan te passen naar smaak. Persoonlijk gebruik ik het alleen voor het weer, aangezien ik geen extra klok nodig heb.
– Program Monitor. De standaard widget van Android om in te gaten te houden hoeveel en welke apps nog actief zijn.
– 3G Watchdog. Met deze app monitor ik hoeveel dataverkeer over 3G ik verbruik. Zo kan ik in de gaten houden hoeveel van mijn 1GB datalimiet ik heb verbruikt.
– Battery Indicator. Veel batterij widgets geven een enorm batterij-icoon weer. Daar hou ik niet van. Battery Indicator geeft een klein batterij-icoontje weer linksbovenin je scherm met daarop een percentage dat aangeeft hoe vol je batterij nog is.
– SystemPanel. Dit is mijn voornaamste app om in de gaten te houden wat er allemaal draait op mijn S2 en hoeveel elke app gebruikt. Het monitort elke app en service en heeft de mogelijkheid om het gebruik weer te geven in grafiekjes en staafdiagrammen. Zo kan ik bijvoorbeeld ook zien of een app een dag geleden cpu tijd heeft gebruikt en hoeveel.
– Watchdog. Dit is ook een monitoring app, maar deze heeft de mogelijkheid om specifieke apps te killen op het moment dat ze boven een bepaald cpu gebruik uit komen. Deze gebruik ik momenteel om mijn Wifi Delen process in de gaten te houden en waar nodig te killen.
– AVG Antivirus. Gewoon, omdat het verstandig is een virusscanner op je S2 te hebben. Deze scant binnenkomende bestanden automatisch. Het achtergrondproces verbruikt geen cpu kracht en dus geen batterij.
– NoLED. Om te fungeren als notification LED bij gemiste oproepen of berichten. Zie ook de post op de mainpage.
– WhatsApp. Een kruising tussen sms en msn. Gebruik ik vooral om in contact te blijven met buitenlandse contacten, waarmee smsen normaal gesproken wat kostbaar is.
– Facebook app. Moet ik hier nog iets over zeggen? DE app om mee te Facebooken.
– IM. De standaard Android app. Gebruik ik om mee te msnen.
– Spotify. Ik heb een premium Spotify account, dus kan ik de app draaien op mijn telefoon. Hiermee kan ik via mijn mobiel luisteren naar zo’n beetje alle muziek op deze aardbol.
– Nu.nl app. Lekkere reader om Nu.nl mee te lezen.
– Filmdroid. Geeft de films op tv weer voor vandaag, gisteren en morgen. Haalt zijn informatie van Filmtotaal.nl.
– Google Navigatie. Gebruik ik om te navigeren op de motor. Scherm uit en puur op de aanwijzingen van de stem. Standaard is het geluid echter wat zacht, dus ik gebruik hier een externe versterker om het geluidsniveau op te krikken.
– Drag Racing. De meest verslavende game die ik heb gevonden. Dragracen met dikke auto’s. Heel simpel spelletje, maar erg verslavend.
– Angry Birds. Deze zal niemand verrassen.
– Zombiebooth. Verander een foto van een vriend in een zombie. Puur voor de fun.

Dat zijn ze, de apps die ik momenteel het meeste gebruik. Ik heb nog veel meer geinstalleerd, maar deze gebruik ik tot dusver bijna dagelijks.

Let wel: Dat deze apps mijn favo apps zijn, wil niet zeggen dat ze voor iedereen de fijnste zijn. Ik heb ze geselecteerd op functionaliteit waar ik zelf behoefte aan had. Daarnaast zijn ze allemaal erg zuinig en gebruiken ze geen tot nauwelijks cpu/batterij wanneer je ze niet actief gebruikt. Zelfs de apps die actief monitoren komen niet boven de 0,1% cpu uit (meestal komen ze niet eens zo hoog).

Hoop dat iemand hier iets aan heeft. Vragen? Ik hoor het wel.

Beem (Rick op de frontpage).

Nogmaals dank aan Fabian en Beem!

Galaxy deal tips

Reacties

 1. zegt

  De hierboven genoemde lijst met apps bevat veel games en tools. Daarom wil ik er nog een paar wat meer funtionele apps aan toevoegen:

  Documents to Go: Dé app voor Office op jouw smartphone
  Dropbox: om over al jouw belangrijke bestanden in de cloud te beschikken
  Evernote: vergeet niets meer met dit mobiele notitieblok
  RemindMe: een app om jou te helpen herinneren aan van alles en nog wat
  iGO: een prima off line navigatie app
  Oruxmaps: kent de weg ook in het bos en in het veld
  Fietstijden en looptijden: bijhouden van jouw sportprestaties
  Tweetdeck: voor de nodige sociale contacten
  LinkedIn: helder natuurlijk
  NS Reisplanner pro: met alle actuele treintijden
  OC Chip saldo: jouw reissaldo direct op jouw smartphone
  SPB Wallet: creditcard gegevens, wachtwoorden, verzekeringsgegevens, lidmaatschappen, paspoorten, rijbewijzen, reisgegevens en al die andere belangrijke gegevens achter één password altijd op zak.
  112 Nederland: weet wat er loos is als je een sirene hoort
  NOS teletekst: lekker kort en direct het laatste nieuws
  ICE Emergency: In Case of Emergency jouw contactpersoon en medische data direct toegankelijk voor hulpverleners
  Funambol: synchroniseer jouw agenda en contact via de cloud met Outlook
  Layar: informatie direct geprojecteerd op jouw camera

 2. Fabian zegt

  Geen dank Arthur ;). Ondertussen is mijn lijstje alweer gegroeit, want er zijn nog zo veel meer geweldige apps. Maar dit is denk ik wel de beste start lijst om lekker mee te starten.

  • Arthur Dent zegt

   Je bedoelt apps die je moet kopen in de Android Markt? Die moet je met creditcard betalen. Samsung werkt schijnbaar aan een systeem om ook apps via je telefoonrekening te kunnen betalen, maar dit is er nog lang niet.

 3. jill zegt

  Ik heb de Galaxy s2 pas net.. en ik wil er een app op zetten waarmee je gratis liedjes kunt downloaden op je telefoon…. op de gewone Galaxy s heb je G-tunes music ofzo hoorde ik… Maar ik snap er nog niets van…. kan iemand mij helpen pleaaaaaaaaaaaase? Dankjewel 🙂 xxx

  • Roy zegt

   Typ eens in : MP3 Download.

   Staan er wel een paar! 😉

   Zelf doe ik het meestal via mijn laptop.

   Muziek downloaden. Bijv via Bearshare.
   Als download klaar is de USB Aansluiten : Telefoon —> Computer.

   En dan rechtermuisknop kopieeren naar : ……

   Greetzz

 4. Dennis zegt

  Ik heb sinds kort een sg s2. En heb altijd vier app’s aan (gmail, facebook, twitter en whattsap. Maar elke keer sluit de telefoon zelf 1 of meerde van die apps uit. Weet iemand waarom en of ik er voor kan zorgen dat dat niet meer gebeurd?

 5. Ted zegt

  Hallo ik wil graag dvd films op mijn super gallaxy s2 zetten kunt iemand mij een hunt geven als ik wil kopieren dan duurt het ca 6 uur alvast bedankt Ted

 6. Danique zegt

  Ik heb sinds gister de s2 en vind het een heerlijke telefoon.
  Ik vraag me alleen af of er een app is waarmee ik prescies
  mijn batterij in % zie staan. Dus eigenlijk dat er rechtsbovenin een percentage staat met
  hoeveel procent mijn batterij nog is.

  Alvast bedankt

 7. jolanda zegt

  hoi
  wie kan mij vertellen hoe ik mijn foto,s van mij samsun naar mijn pc kan krijgen .het lukt me niet en ook niet met de printer het kssrtje is te klein groetjes

  • Roy zegt

   Stappen ;

   STAP 1 : Sluit je Samsung galaxy s II aan op de computer.
   STAP 2 : Ga naar Deze Computer.
   STAP 3 : Klik op je telefoon staat bij Windows 7 onderin.
   STAP 4 : Ga naar DCMI
   STAP 5 : Daar zie je de fotos staan. Knip ze en plak ze bijv in je fotoalbum op je computer.

   En ze zijn van je telefoon af. en je hebt ze op je pc staan.

   Mvg Roy

 8. Peter Duijn zegt

  Hallo, wel eens van Samsung Kies gehoord, aansluiten met de usb kabel en foto`s naar pc kopieëren. Of massaopslag gebruiken: instelingen,draadloos en netwerken, Usb-hulpprogramma`s, Opslag verbinden met pc indrukken en aansluiten op pc. Kun je het hele toestel bekijken of kiezen voor de micro-sdkaart.

 9. Mickey Pool zegt

  Sinds gister overstap gemaakt van IPhone naar galaxy S2. Zal wel even wennen zijn. Heeft de Galaxy ook alle radiostations vraag ik mij af ? Weet iemand dat ? Kheb ‘m nog niet in gebruik. En hoe zit het met Ipod en een woordenboek app ?
  Ben benieuwd. Eerst ff loskomen van mijn Iphone 😉

  • Daejji zegt

   TuneIn Radio
   een app in de market..heb je ook voor de iPhone, maar ook voor Android.
   meer dan 10.000 radiostations over de hele wereld..beste radio app die er is als je het mij vraagt.

 10. Ton Guelen zegt

  Goedendag. Bij iedereen zie ik op het openingsscherm van de Samsung Gal. S2 het weer vermeld staan. Bij mij was/is dit niet. Hoe krijg ik die er op?
  Alvast bedankt.

 11. Driessen zegt

  Weet iemand als ik mijn fotos op tv zet hoe ik die vergroten kan .ik heb de fotos geladen van mijn telefoon Galaxy s 2 op een usb stick maar op tv komen ze klein over.

  m.vr.gr.Fred

 12. Azim zegt

  Beste Mensen,
  Ik heb altijd een samsung omnia II gehad en daar kon ik telefoongesprekken die ik voerde opnemen. Ik sindskort een samsung galaxy S II en daar zit het niet op weet iemand of ik hiervoor een app moet downloaden of dat het in S II al zit en hoe ik dat kan gebruiken.

  Groetjes,

Praat mee