App tip: Beautiful Widgets Lite

galaxys2bw1 App tip: Beautiful Widgets LiteOm het even welke voorkeur je hebt voor de interface van een Android telefoon, bijna iedereen die ooit een HTC had, mist daarna de mooie klok en weersanimatiesvan de Sense interface. Wie op zijn Galaxy S2 toch een soortgelijke klok/weer-widget wil, heeft een aantal opties. Maar in feite is Beautiful Widgets al jaren de mooiste optie, die er te vinden is in de Android Markt. Hij was al te vinden in het toplijstje van forumlid Beem (HIER), maar wij willen deze er bij deze nog een keerte uitlichten, zeker omdat er nu tijdelijk een gratis versie te vinden is.

Beautiful Widgets zelf is niet gratis (2 euro), maar op dit moment kun je ook de Lite versie vinden, die wél gratis te installeren is. Wees er wel snel bij, want volgens LevelUp Studio – de maker – is dit een tijdelijke mogelijkheid, die misschien binnenkort weer van de Android Markt verdwijnt.

In de Lite versie van Beautiful Widgets kun je kiezen uit een beperkt aantal ‘skins’ voor de klok en het weer – maar de keuzes die je hebt zien er wel erg goed uit. Naast de verschillende skins biedt ook de Lite versie nog een aantal andere opties. Zo kun je ervoor kiezen om, net als in HTC Sense, een fullscreen weersanimatie weer te geven als je je telefoon uit standby haalt. Ook dit is mooi, maar – eerlijk is eerlijk – het wordt na een tijdje vervelend. En last but not least kun je de widget zelf natuurlijk in verschillende formaten aanbrengen op je Android desktop: van bijna schermvullend, tot een smalle balk.

Wie Beautiful Widgets Lite mooi vind, maar nog iets anders wil proberen kunnen we als alternatief nog Fancy Widget aanraden: net zo mooi, veel verschillende opties, maar iets minder mooie animaties – al is dit laatste natuurlijk puur een kwestie van smaak.

Een Engelstalige review van de Lite versie vind je in het onderstaande filmpje.

 

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Oldtimer zegt

  Beide applicaties worden niet herkent voor de S2!!!
  Of zijn deze inmiddels niet meer gratis? Probeer eens!!
  Graag jullie reactie.

 2. Arthur Dent zegt

  Hm, bij ons werkt alles gewoon. Wat bedoel je met ‘herkend’? Lukt het niet de widget te installeren in de Android Markt?

 3. Oldtimer zegt

  Klopt, de S2 (Vodafone) wordt niet herkend/ ondersteund vanuit Android Markt.
  Maar inmiddels Beautiful Widgets (freeware) gevonden en gedownload.
  Fantastisch mooie widget. Ja, echt een aanrader.

Praat mee