Android 2.3.4 update voor Galaxy S2 komt volgende maand

galaxys2android234samfirmware Android 2.3.4 update voor Galaxy S2 komt volgende maandVolgens dé insider bron aan de buitenkant van Samsung, SamFirmware, wordt Android 2.3.4 op dit moment op de Samsung Galaxy S2 getest, en zal de update volgende maand worden uitgerold. De vraag is dan natuurlijk of dit dan ook gelijk in Nederland zal gebeuren, of dat wij hier langer moeten wachten op dé update die – als de informatie klopt – een eind zal maken aan het op hol slaan van de dual core Exynos processor, met een snel leeglopende batterij als gevolg.

De huidige Android versie die standaard op de Galaxy S2 is geinstalleerd – Android 2.3.3 – zou nog niet altijd even goed om kunnen gaan met het type dual core chips dat op een variabele kloksnelheid draait – zoals die in de S2 dus.

Een mogelijkheid waar wij op dit moment ook nog rekening mee houden, is dat de KE7 update, die in sommige landen wel maar in Nederland nog niet beschikbaar is via Kies, wordt tegengehouden totdat de upgrade naar Android 2.3.4 klaar is voor gebruik. Dit om er voor te zorgen dat mensen niet al te regelmatig worden geconfronteerd met ingrijpende updates. Het zou niet voor het eerst zijn dat er op deze wijze met updates wordt omgegaan, hoewel wij liever gewoon alle verbeteringen zo snel mogelijk uitgerold zien. Dan maar een keer extra updaten!

(met dank aan SamFirmware)

Galaxy deal tips

Reacties

  • marco zegt

   is er al een datum waneer de 2.3.4 uitgebracht word de orginele ik wil m daarna rooten ,
   en is er iemand die weet waarom ik geen hd game,s kan spelen zoals asvaltracer 6

 1. zegt

  Nu maar hopen dat dan gelijk het probleem met de MTP applicatie opgelost is. Wat een ellende. (ik verwacht het overigens niet want deze zat ook al in de Galaxy S)

 2. zegt

  Ik hoef mijn SII maar eens in de 2 a 3 dagen op te laten bij matig gebruik.

  Als je 2 tot 3 maal per dag moet opladen bij matig gebruik is je telefoon kapot of begrijp je de term ‘matig gebruik’ niet. 🙂

 3. Ekrem zegt

  Jaaa valt welt meee. Sgs2 is de eerste andriod dat ik gebruik. Normaal vergeleken met iphon4 ios4.3.3 gebruik hij nix 🙂 als ermee speelt hd games is hij heel erg snel leeg :). Maar klopt het bij sgs2 dat avond jd speelt niet eens dat je battery van 100% naar 84% zak zomaar van zelf

 4. zegt

  Ls,

  Worden dan ook alle talen beschikbaar op de SGSII???

  Ik heb behoefte aan Thaise taal…

  Die ontbreekt op de standaard versie, zie:

  http://blog.clove.co.uk/2011/05/04/samsung-galaxy-s-ii-gt-i9000-pre-installed-languages/

  Maar schijnt wel in de core van 2.3.3 te zitten, zie:

  http://www.androidcentral.com/gingerbread-gets-arabic-slew-other-new-languages

  Is dit update waar over gesproken wordt, naar XWKE7 ondersteund door Samsung en beschikbaar in Nederland?

  Ik heb wel iets gevonden, zie:

  http://androidadvices.com/how-to-update-samsung-galaxy-s-ii-i9100-to-gingerbread-xwke7-2-3-3-firmware/

  Kan iemand met 2.3.3 op z’n SGSII de aanwezigheid van de Thaise taal voor mij checken?

  Alvast bedankt voor de moeite…

  Mvg,

  Roland

  • Roland Slegers zegt

   Ls,

   Net weer een zeer telleurstellend gesprek gehad hierover met Samsung “support”… Zeer arrogante medewerker stopte het gesrpek gewoon toen het hem te lastig werd… Heb ook gelijk een klacht ingedient hierover… Daarom ook maar “support” tussen quotes, want support geven ze niet.

   Het begint er aardig op te lijken dat de SGS-II toch niet de iPhone concurrent wordt. Het onbegrijpelijk waarom Samsung vasthoudt aan regionale toestellen met een beperkte taalset, terwijl de wereld tegenwoordig de regio is…

   Het is ook niet te begrijpen omdat het core OS de talen weldegelijk ondersteunt. Als het argument zou zijn: We bieden alleen wat het core OS biedt, zou ik dat prima kunnen begrijpen…

   Ook zeer onbegrijpelijk is dat Samsung Thailand geen inzicht kan bieden in de talen set van het toestel aldaar… Heel erg raar allemaal…

   Absoluut geen corrurent voor de iPhone op deze manier…

 5. Ram Koendjbiharie zegt

  Vraagje. Hebben er nog meer last van een hele trage werkende GPS functie op de Galaxy S II. Deed afgelopen weekend google maps aan in de auto. en juiste positie kon niet gevonden worden. blauwe cirkeltje bleef maar groot en erger nog tijdens het rijden verschuift het pijltje niet of nauwlijks. Nog een andere ondervonden probleem. Heel leuk accuweather voorgeinstalleerd netjes huidige lokatie laten zoeken, maar dan ik zit nog steeds in de auto vertrek van huis met dat als huidige lokatie in kom aan in de stad en mijn huidige lokatie is nog steeds mijn vertrek lokatie ik klik op het kleine rondje ververs en nog steeds ben ik volgens mobieltje op lokatie waarvanaf ik vertrokken ben. Ik sluit accuweather af en verwijder huidige lokatie en software gaat nieuwe huidige lokatie lokaliseren en dan staat er wel dat ik op een andere lokatie ben aangekomen. maar vice versa weer hetzelfde ik vertrek uit de stad en ik kom thuis aan ben ik volgens mijn mobiel nog steeds in de stad. en dus maar weer zelfde proces, huidige lokatie verwijderen en mobieltje nieuwe huidige loaktie laten zoeken.

  Hoe kan dat

 6. Kees zegt

  Heb er totaal geen last van van een trage gps, zette mijn navigatie aan en hij pikte hem gelijk onder het rijden nog wel, echt binnen een seconde, zo snel heb ik nog nooit een navi zien werken, accuweather gebruik ik bijna niet dus heb daar geen last van, pak meetal buienradar, zie je heel Nederland.

 7. Ivonne zegt

  ineens last van die stomme batterij bug..
  hij gaat nog geen dag mee! en ik doe er HELEMAAL NIKS mee!
  hoe kan ik die nieuwe android er op krijgen?

 8. marco zegt

  ag ja zo lees je ff verder en vind je al een antwoord
  SamFirmware SamFirmware
  UPDATE NEWS: Samsung will start 2.3.4 updates over KIES in August for Galaxy S II.
  dit wer 25-7-2011 om 19,00 getweet
  zou hier dan ook het hd gamen mee opgelost zijn

 9. Sandor zegt

  Ik heb nu de galaxy ongeveer een maand in gebruik en moet zeggen dat ik die batterij duur wel vind meevallen…als je niet veel met de telefoon bezig bent gaat die makkelijk 2 dagen mee, speel je vaak een spel of ben je online met dat ding dan is het logische dat die batterij leeg raakt.

  Probeer maar eens regelmatig een film te maken van minstens 1 minuut……….slurpt je helemaal leeg!

  Vind trouwens wel dat de Galaxy erg warm word als je plus minus 15 min op het internet aan het loeren bent, word dit ook opgelost bij de update?

  tevens wilde ik even vermelden dat ik uitermate tevreden ben met deze telefoon, het is mijn eerste smartphone ooit.

  En betreft auccweather in de bovenstaande posten….deze heb ik verwijderd en ben absolute fan van Fancy Widgets, deze is gratis en werkt perfect!!!
  Vind elke locatie waar ik ben zelf de meest niets zeggende plekken “lol”

  Ik wacht geduldig op de update.

  Sandor

 10. marco zegt

  is er al iets bekend na deze stomme dagen in dan haag met dat apple gedoe
  ben blij dat ik nog een galaxy s II heb nu nog wachten op een update naar 2.3.4
  word nu gek van die batterij elke dag opladen en dan bedoel ik van 7:00 tot 20:00 heb m redelijk vaak nodig om te bellen en andere dingen zijn onmogelijk zo ik durf er niet eens aan te denken begin het bijna jammer te vinden dat ik hem gekocht heb
  en dan zijn er mensen die er een 2 mob naast hebben vanwege de accu

 11. Wouter zegt

  Ik wacht ook nog op 2.3.4 . Is deze al uit? kheb Kies op me comp. maar mn mobiel maakt geen contact met de computer (ook niet via snoertje) hoe kan dit?

 12. Roland Slegers zegt

  Ik heb de SGS-2 nu ook aangeschaft… Ondanks dat er geen Thaise taal op staat. Samsung Support geeft niet thuis om dit probleem op te lossen… Ze willen ook gewoon totaal 0.0% meedenken aldaar en dat noemt zich dan support… Als je klaagt gooien ze de horen op de haak…

  Verder is de batterij na 1 dag leeg en heb ik dezelfde problemen met Android dat soms meer dan 50% van de tijd met zichzelf bezig is.

  Snap alleen niet, volgens mijn toesten staat er al de KE7 software update op…

  Kan niet wachten op de 2.3.4 update… Hopelijk lost dit veel problemen op…

  Zal helaas wel geen oplossing bieden voor de Thaise taal..

  Toch wel jammer dat Samsung zo veel steken laat vallen… Dit toestel zou een concurrent voor de iPhone moeten zijn??? 100% nee dus. Ik heb beide, dus ik kan het zeggen.

 13. hans zegt

  google maar even handmatig samsung galaxys2 updaten .
  en je vindt de link van samsung zelf.

  ik heb het net gedaan en je ziet meteen in het menu een verandering nu kijken of er meer is veranderd het werkt in ieder geval perfect mijn ramgeheugen is gezakt naar 326mb gebruik stond daarvoor altijd rond de 500.
  het zoomen met foto,s is ook soepeler .
  maar nu kijken of de batterij echt langer mee gaat.
  ik hou jullie op de hoogte.

  kijken of ik het achterste gedeelte van de url kan plaatsen voor jullie dan moet alleen het bekende van samsung

  www punt samsunggalaxys2punt nl/how-to/samsung-galaxy-s2-handmatig-updaten-naar-versie-xwke7/

 14. hans zegt

  zo zal even verslag geven van na de update.
  telefoon staat nu 16 uur en 48 minuten aan en de battery heeft nog 46% over.
  ik heb aanstaan whatsapp,facebook,hyves en ik heb spelletje gespeelt,
  en gewoon beetje op internet gekeken.
  dus mijn conclusie is snel doen die update.

 15. Falcon2001 zegt

  PS:

  Rooten is dus niet meer nodig,(was ik ook niet van plan, te omslachtig).
  Mijn bevindingen na een 45 minuten gebruik:
  – Diversen automatische applicatie updates na de update naar 2.3.4.
  – De SG S2 voelt NIET meer warm aan,dus minder processor/batterij consuptie!!!

  Met MyBackup van te voren alles gebackuped naar de Micro-SD en nog eens met Samsung KIES.
  Dit bleek achteraf niet nodig, scheelt een boel werk -)
  Alles stond er nog op.

  Gr.Hans

  • Stef1977 zegt

   Hallo, kan iemand me beetje stap per stap toelichten hoe ik die update naar 2.3.4 moet doen want deed nog nooit update. Is dat via Kies Air? en moet ik dan verbinden met PC?

   bedankt!!

Praat mee