Tips voor de batterijduur van je Samsung Galaxy S2 (update)

galaxys2battery-300x225 Tips voor de batterijduur van je Samsung Galaxy S2 (update)Uit berichten van onze bezoekers blijkt dat de tevredenheid over het uithoudingsvermogen van de batterij van de Galaxy S2 nogal verschillend is. Sommige mensen doen bijna twee dagen met één volle accu, anderen weten hem binnen een paar uur volledig leeg te trekken. Hierbij willen wij wat algemene tips geven om batterijduur te optimaliseren – er zijn namelijk nogal wat dingen in te stellen, en sommige opties hebben verrassend veel invloed. Andere tips kunnen de moeite van het proberen waard zijn, maar bieden zeker geen garanties.

 • Gebruik je S2 een keer tot deze echt helemaal leeg is, en laad hem dan, met het toestel uitgeschakeld, weer helemaal op
 • Schakel BlueTooth uit tenzij je zeker weet dat je deze echt gaat gebruiken
 • Hetzelfde geldt voor GPS: leuk, maar tenzij je gaat navigeren, kun je hem beter uitgeschakeld laten
 • Laat je WiFi verbinding zichzelf niet uitschakelen als het toestel in standby gaat: het telkens opnieuw zoeken en verbinden gebruikt meer energie dan een bestaande verbinding openhouden
 • Ten behoeve van bovenstaande opties: installeer een applicatie genaamd Widgetsoid. Hiermee kun je geheel naar eigen smaak een soort energie- en andere instellingen widget samenstellen.
 • Games zijn vet, maar verwacht niet dat je acht uur dikke 3D games kunt spelen zonder op te hoeven laden
 • Het zelfde geldt voor het bekijken van HD films
 • Selecteer een donkere wallpaper: op een SuperAMOLED Plus scherm betekent donker minder energieverbruik
 • Bekijk welke applicaties allemaal hun data synchroniseren, en hoe vaak. Wil je echt iedere 5 minuten checken of je nieuwe email hebt? Moeten Twitter en Facebook aan de lopende band kijken of er nog nieuwe berichten voor je zijn?

Wat ons betreft zouden met name de twee laatste opties niet echt nodig hoeven zijn op de Galaxy S2 – maar soms helpen alle kleine beetjes. Wie nog meer zinvolle tips heeft, nodigen wij uit om ze hieronder te vermelden (en het ontkrachten van onze tips mag natuurlijk ook!).

UPDATE:

De tip om je batterij een keer helemaal leeg te laten lopen, en hem weer op te laden terwijl het toestel uitstaat dient, zoals opgemerkt in de comments onder deze post, ter calibratie van de waarden die Android gebruikt om het batterijpercentage te berekenen. Het is echter een minder goed idee om dit iedere keer te doen, aangezien Lithium-Ion accu’s hier op den duur minder goed van gaan presteren!

(met dank aan Rick en Johan!)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Michael zegt

  Beste lezers,

  Ik heb een paar dagen geleden mijn sgs2 ontvangen.
  Alleen heb ik de batterij niet meteen opgeladen,die immer al halfvol was meegeleverd.
  Heb gemeten en k mn batterij gaat nog minder dan een halve dag mee. Iemand dit tot nog toe meegemaakt met zn sgs2? Ben erg benieuwd.
  Btw gebruik niet veel internet.wel whatsapp af n toe facebook.iemand nog andere tips.

  K ga nu mn batterij helemaal leeg laten lopen en opniew laden terwijl hij uitgeschakeld is. Hoop dat ie dan langer meegaat.

  Mvg.

  Mkchael

  • Johan Sterk zegt

   Met een volle batterij, wifi, gps en andere apps uit, kan ik drie uur naar de radio luisteren, dan is mijn batterij leeg. Teleurstellend!

  • BANA zegt

   1. Pak je GS2 uit de doos.
   2. Ga naar XDA
   3. Pleur er gelijk een custom ROM op, vaak hebben de ontwikkelaar het verbruik al aangepast.
   4. Geniet van een GS2 waardoor Android icm de hardware nog beter, lekkerder en vlotter zal werken.

   ps Android OS en dan geen root zijn, is zoiets als een mooie dame zonder algemene kennis.. (Dat gaat snel vervelen, of je moet ervan houden)

  • hoi zegt

   Dan moet je watsapp verwijderen.
   watsapp gebruikt namelijke constant GPS.

   Jammer van watsapp maar dan heb je wel meer baterij vermogen.

   hoi

   • zegt

    Onzin.
    Whatsapp gebruikt geen GPS, heeft namelijk je locatiegegevens niet nodig.
    Ook gebruikt whatsapp nouwelijks dataverkeer als deze op de achtergrond meeloopt, aangezien dit werkt met push-notificatie. Als een berichtje naar je gestuurd is krijgt je telefoon een melding van de whatsapp-server, en pas op dat moment gaat hij het berichtje ophalen en daardoor dataverkeer gebruiken.

    Als je graag tips wilt geven, prima, maar probeer dan wel even je opmerkingen te beargumenteren.

    • bella zegt

     Je kan toch de berichtjes van whatsappen nadien lezen.
     En je krijgt toch een melding bovenin je schermpje.
     Wat er gestuurd is kan je ook lezen.
     Maar zodra je whatsapp opent pakt het idd geheugen van je batterij weg,

 2. Mich zegt

  Je kan ook een 2de batterij kopen en die meenemen als je lang weggaat zonder stopcontact in de buurt.,
  Er zou toch ook een case komen met een xtra batterij erin?

 3. Ben zegt

  Ik heb mijn SGS2 nu een goede week en ik mag eigenlijk niet klagen over de batterij.

  Gaat gemakkelijk 3-4 dagen mee bij enkel bellen en berichten sturen.

  Bij intensief gebruik een volledige dag. Intensief gebruik is voor mij ’s morgens en ’s avond navigeren, GPS/WiFi/Bluetooth altijd aan, bijna hele dag MP3’s luisteren, constant synchroniseren van mail met Outlook via Kies, occasioneel mijn mail bekijken op het toestel, 20 min gamen ’s middags en wat prutsen met apps/widgets.

  Groeten,

  B.

  • Martijn zegt

   kan me dit niet voorstellen.

   ik heb alles op een zo laag mogelijk pitje.. gps enz. uit alles behalve whatsapp push berichten uit gezet..en met een beetje twitteren mailtjes kijken en al is hij binnen 8 uur leeg..

  • zegt

   Dit is echt een koets verhaal. ik heb twee misschien drie dingen op sychronizeren staan en verder doe ik niet heel veel behalve whatsapp en heel soms nu.nl enz en hou het misschien een 3/4 van een dag vol. ik heb gewoon standaard mijn opladen bij anders red ik het gewoon niet. misschien iemand nog tips of een oplossing.

   Maar tenminste dit verhaal klopt zeker niet.

 4. Nick zegt

  Mijne is besteld. Als ik hem nu aankrijg, wat doe ik dan het beste? Hem eerst aan de oplader leggen en volledig laten opladen of gewoon beginnen gebruiken tot hij helemaal leeg is, uitschakelen en dan helemaal opladen?

 5. Rick zegt

  Er staat incorrecte informatie in dit artikel. Je moet de batterij van de Galaxy S 2 nooit helemaal leeg laten lopen!

  Nikkel-cadmium (ni-cad) batterijen kunnen verrbeterd worden door enige regelmaat volledig leeg te zijn om vervolgens weer volledig opgeladen te worden. De Galaxy S 2 heeft echter geen nikkel-cadmium batterij maar een lithium-ion (li-ion) batterij. Li-ion batterijen moet je nooit helemaal leeg laten lopen, omdat de levensduur daardoor juist verkort wordt.

  • Johan zegt

   Dit is zeker wel correct. Het klopt dat li-ion batterijen beter gedijen bij tussentijds opladen (bijv van 30% naar 75%), maar één keer helemaal leeg, opladen terwijl telefoon uitstaat tot 100% zorgt voor een recalibratie van een battery stats bestandje in android, oftewel de telefoon leert zijn boven en ondergrens opnieuw kennen.

   • Rick zegt

    Hmm, is dat zo? I stand corrected. Is dit dan iets dat je ook na een tijdje kan doen, of alleen aan het begin van de levensduur van de batterij?

    • zegt

     Beste Rick,

     Ook al slaat mijn reactie op n antwoord van jou van 18 mei 2011,
     tòch ben ik van mening dat de omschrijving van “pannekoek” jou t beste beschrijft!!
     Allereerst geef jij een antwoord op een vraag van iem alsof je de wijsheid himself in pacht heb, en twee reacties hieronder begint jou ge(tr)(n)euzel
     met: Hmm, is dat zo??

     En “I stand corrected” is helemaal niets Nederlands, pannekoek!!
     Ik hoop (om ’t in jouw taal te zeggen) “that you stand corrected now!!” 😉

     … ga verder met beslag maken, maar maak ons NIET ONGEVRAAGD (ongewild) getuige!! 😉

  • Arthur Dent zegt

   Klopt, maar een keer kan niet zoveel kwaad, en kan juist helpen… maar je hebt gelijk dat je er beter geen vaste gewoonte van kan maken!

  • Laurens zegt

   Wat ik overigens ook veel mensen hoor/zie doen is hun telefoon in de lader aan het eind van de dag, als ze gaan slapen, en dan in de ochtend weer uit de lader halen.

   NIET DOEN!! Hiermee verkort je de levensduur van je li-ion accu drastisch! Je kunt veel beter gewoon overdag op je werk of thuis aan het eind van de dag opladen, want wanneer de accu vol is moet je hem z.s.m. uit de lader halen. Een uurtje te lang laten zitten kan vaak nog geen kwaad, maar een aantal uur (lees de hele nacht) elke dag zorgt ervoor dat je accu 2 tot 3 keer sneller vervalt.

   • Daan zegt

    oooh… ik doe hem elke avond in het stopcontact bij m`n bed, dan zit ik er nog ff mee een uurtje ofzo en dan is die alweer voor 30% opgeladen (ligt eraan hoelang ik er nog opzit) De volgende ochtend als ik wakker wordt zet ik hem aan doe ik er nog wat mee, terwijl die aan de lader zit zodat ik hem langer kan gebruiken in de middag en dan savonds weer hetzelfde…

    Ik doe dit al precies een week nu, is dit heel erg?

    • Daan zegt

     ik heb hem ook nog nooit helemaal leeg laten lopen, dat ga ik vandaag voor het eerst doen. Het is niet te laat toch? Zo ja, helpt het dan als ik een nieuwe batterij koop, gewoon een orginele en hem dan gelijk leeg laat lopen en nooit snachts opladen?

     • Johan Sterk zegt

      Tsja de vraag is wanneer je hem dan wél moet opladen als dat ’s nachts niet kan. Ernaast gaan zitten? De wekker vroeg zetten?

   • Gerwin zegt

    Volgens mij is dit echt pure onzin! Het enige waar lithium-ion batterijen niet tegen kunnen zijn lage capaciteitswaarden (zeg onder de 5 procent) en een hoge temperatuur. Maar dan bedoel ik ook echt hoog, iets van 60 graden of meer en dit gebeurt niet in je telefoon. Vandaar dat het ook niet wordt aanbevolen om zo’n kalibratie elke keer te doen, omdat dan de batterij wordt ontladen beneden de 5 procent

    Sterker nog, het is zelfs goed voor een batterij hem op te laden van 50 naar 70 procent bijvoorbeeld en dan weer te ontladen. Ook naar 100 procent laden en dan in het stopcontact laten zitten kan geen kwaad. Dit heeft geen negatief effect op de levensduur van de batterij.

    Voor meer informatie over de lithium ion batterij zie de volgende link:
    http://batterycare.net/en/guide.html

    In de link gaat het dan wel over een laptopbatterij, maar het principe is hetzelfde.

  • zegt

   Oké dat je nog niet helemaal wakker was, dat las ik NÈt pas!!

   Uw zonden zijn uw vergeven…
   (maar doe er toch maar eentje met appel, stroop en kaneel!!) 😉

 6. Zeemon zegt

  Bedankt voor deze tips 🙂

  Dat van GPS betwijfel ik echter nog een beetje. Om een of andere reden wordt er altijd gedacht dat GPS veel verbruik heeft, terwijl het enkel een ontvanger is. Wanneer deze actief is is het natuurlijk een ander verhaal (actief met berekenen van locatie), maar wanneer deze alleen aan staat lijkt het me te verwaarlozen…

 7. Nils zegt

  Op het momment heeft de SGS2 nog een grote batterie drain. Sommige mensen hebben deze niet. Het lijkt eraan te liggen hoe de providers hun netwerk hebben ingesteld. In Nederland heeft blijkbaar geen enkele provider zijn netwerk optimaal ingesteld voor de SGD2. Wat precies de batteriedrain veroorzaakt is nog niet bekend. Het is dus wachten op een update van samsung of een custom rom van XDA.

  Er zijn b.v. mensen die van een batterijduur van rond de 10 dagen bij matig gebruik praten.

 8. Rick zegt

  Is er al iemand tegen het probleem met Wifi Delen aan gelopen? Die schijnt op veel S2 toestellen een eigen leven te gaan leiden en 12% van de batterij op te slurpen. Dit gebeurt zelfs als je Wifi Delen nooit hebt gebruikt of het zelfs nog nooit hebt geconfigureerd. Oplossing is vooralsnog niet bekend…

  En ja, ik heb er ook last van. Hopen op een snelle bugfix…

  • Tyke zegt

   Ja, mijn batterij was binnen 15 min gezakt naar 75%. Even in het batterijverbruik gekeken en Wifi Delen is denk ik de oorzaak geweest. Ik weet ook niet precies wat voor programma dat is. Zonder wifi delen doe ik ongeveer 13 uur met de batterij. Daarbij staat alleen wifi de gehele dag aan. Heb ik rond de 10 apps gedownload en geprobeerd, gps 30min aangehad en 30min geinternet. Heb hem nog maar 4 keer volledig opgeladen dus ik ben benieuwd.

  • ronnie zegt

   rick t kan ooknog soow zijn dattie de wifie fan je provider weggehaaldhepdat was bijmij dus damesn heren ik zou daar ff naar kijkke als ik julliewas want bij mij {ikhep t-mobile abbo} bij mij was die wifi gewissn wasdie constant verbindingen aan t zoekken vaak all1maarwifi metzoslotje trr op dus dan hebbie nog nix lol mvg ronnie

  • ronnie zegt

   ojaa alsjetoevalig navigatie googlemaps gebruikvergeet lattitude n sateliet nie uit te zette handmatig anders blijffe die ook lope op de achtergrondd

   • Elmar zegt

    Leer eens even nederlands schrijven, ronnie! Dat wat je uitkraamt is totaal onleesbaar en weinig verstaanbaar. Het is niet heel lastig, gewoon even nadenken en teruglezen voordat je iets post.

   • Sander zegt

    Hey… Ik wil niet heel erg euhhh simpel zijn maar volgens mij beste Ronnie, kunnen we beter geen satellieten uit gaan zetten. T lijkt me dat dat niet echt wenselijk is voor de communicatie. Maar mocht je dat echt graag willen zou je dan je gesprek met NASA op willen nemen en hier op het forum willen posten? Dan kunnen we allemaal meelachen 😉

    Cheers

 9. David zegt

  Maar wat bedoel je met helemaal leeg laten lopen. Bedoelen jullie daarmee echt leeg, waardoor die niet meer aangaat wanneer je het toestel probeert aan te doen of gewoon leeg als in wanneer de s2 vanzelf afsluit, omdat de batterij heel erg weinig is?

   • Rick zegt

    Volgens mij moet je m echt helemaal leeg laten lopen. Dus wachten totdat de S2 afsluit, hem dan weer aanzetten totdat ie weer afsluit, herhalen totdat je batterij echt op is.

    Maar misschien dat Arthur of Johan hier uitsluitsel over kunnen geven.

 10. mitch zegt

  ik heb de telefoon gisteren ontvangen en de hela dag gebruikt en hij is nu nog niet leeg!
  ik heb m tussentijds ook niet opgeladen ofzo, ook niet verbonden met de pc via de usb kabel.
  het is belangrijk om applicaties die je niet gebruikt echt af te sluiten, dus niet op en home-knop drukken (knopje in het midden, weet niet hoe die heet)
  je hebt voor op het beginscherm ook een widget om applicaties te sluiten, die gebruik ik om mijn gebruikte applicatie’s te sluiten

 11. Erik zegt

  Ik had eerst 16% verbruik in 7 uur stand-by. Na een factory reset ging dat naar 6% in 9 uur. Wifi maakt niet veel uit.

 12. Kenneth zegt

  Ik heb de SGS2 nu ongeveer iets langer dan een week, en het schijnt dat de batterij eerst soort van opgewekt moet worden. Ik merk wel dat de levensduur niet al te lang is, aan het einde van een dag waar ik 7 uur ’s ochtends op sta is hij wel zo goed als leeg. Het is ondanks dat wel een top telefoon!

  Het is inderdaad goed om tussendoor je telefoon een boost te geven met een oplader, dus aan het einde van de middag als hij al een tijdje is gebruikt hem even op te laden. en dan in de avond weer verder gaan.

  ik laat hem wel in de oplader zolang ik slaap, dus dat zijn wel uurtjes die aantikken, maar kan niet anders…

  Je moet wel bewust met je telefoon omgaan als je wilt dat de batterij langer mee gaat!

 13. Maarten zegt

  Eigenlijk he, mag je ervan uitgaan dat zo’n toestel (ding van ong 500,-) wel een goede batterij mag hebben. Na twee dagen standby is het ding leeg. ermee spelen (wat eigenlijk de bedoeling is) dan al na een paar uur. Vind ik wel het enigste minpuntje, maar dat geldt voor de meeste telefoons van tegenwoordig.

 14. Widita zegt

  Ik heb een SGS2 met de XWKE2 firmware en Kies zei dat geen update beschikbaar is voor mijn toestel. Ik heb ook een paar keer de batterijbug op mijn toestel aangetroffen.

  Met de hulp van SystemPanel weet ik dat de Wifi Sharing service de oorzaak van mijn batterij probleem is…. Het service soms gebruikt constant meer dan 60% cpu, dus kan de cpu snelheid terug naar 200MHz niet.
  Mijn oplossing voor nu is het service killen als het gek werkt ..

  • zegt

   Meneer Doop, hierover zou je alles moeten kunnen lezen op de Samsung site. Je moet je voor die actie aanmelden en zodra je een bon hebt moet je die opsturen naar Samsung. Volgens mij is de actie inmiddels gestopt.

 15. Douwe zegt

  Hallo,

  Ik heb net een Samsung Galaxy s2 gekocht en ik gebruik hem normaal (Facebook, Twitter, Goggles, WhatsApp en andere leuke spelletjes apps). Ik heb hem gisterochtend van de lader gehaald en hij heeft nu nog steeds 42 % over. Dus volgens mij is de batterij prima. Je moet gewoon zorgen dat GPS, Bluetooth niet aan staat.

  Groetjes

  • zegt

   Als het zo simpel was Douwe dan was er niet zoveel om te doen en werd er niet zoveel haast gemaakt met een update. Het probleem doet zich nu (nog) niet voor bij jouw SGS2 maar er zijn velen die dit probleem wel hebben. Zelf (was) ik er één van maar sinds een laatste factory reset (systeemherstel) is het baterijverbruik drastisch vermindert en kan ik bijna 2 dagen met de accu doen.

 16. zegt

  Ik heb gister dus de galaxysII gekocht… Maar als ik de telefoon in de oplader doe, gaat hij dus uit en ik kan hem dus niet gebruiken tijdens het opladen.
  Als ik de oplader in de telefoon plug, zie ik over het batterij tekentje met een streep erdoor samen met een lege batterij… En als ik dan soms goed friemel ermee zie ik dan wel dat de batterij oplaad.. Doe ik het opladen verkeerd ofzo?

  • zegt

   Jelmer, misschien een rare vraag maar zit jouw accu er wel (goed) in? Hier lijkt het n.l. op aangezien er een streep door de accu staat. Overigens kan de bedoelde streep ook het bliksemschichtje zijn die tijdens het laden wordt weergegeven in het batterij symbooltje?

 17. renold zegt

  Ik heb de instructies uit de handleiding opgevolgd.
  Ben m dus direct gaan opladen.
  Heb er daarna een 13 uur mee gekloot met gps, bluetooth, wifi etc aan 10% over
  Heb m daarna 8 uur opgeladen(s’nachts) en heb nu nog na 11 uur 80% bat over.
  Heb er alleen mee gebeld en gesmst.
  Conclusie 58 uur na aanschaf Ben ik er tevreden mee, we gain zien hoe het er over een maand voorstaat.

 18. Ramon zegt

  Bij mij is de batterij na een dag wel leeg(16 uurtjes ongeveer) en heb syncen enzo uit staan. Hopelijk komt er snel een update zodat het probleem word opgelost.

 19. wilma zegt

  ikheb bovenin het scherm allemaal tekentjes een soort kffertje met een vinkje erin hoe krijg ik deze weg? want neem aan dat dit ook batterijen eet?

 20. zegt

  @wilma volgens mij zijn dat de apps die jij uit de market hebt opgehaald en die gereed zijn met installeren. Gewoon even naar benden vegen en vervolgens even de betreffende app aanklikken.

 21. Annette zegt

  Ik heb de Galaxy S2 gekocht voordat m’n Hi abo was afgelopen, dus eerst gebruikt met Hi. Toen laadde ik ‘m om een uur of 4 ’s middags op zodat ie niet ’s avonds leeg zou gaan. Batterij was dan nog niet helemaal leeg. Afgelopen maandag liep Hi abo af, nieuwe Vodafone sim er in gedaan. Nu krijg ik na de lunch al bericht dat batterij leeg is! En dat terwijl ik e-mail maar eens per uur laat binnenhalen, een paar keer wat tweets lees en een paar berichtjes stuur. Ik bel niet, navigeer niet, luister geen muziek en kijk geen films. Heb nu batterij-app gedownload om er achter te komen wat er mis is maar als ik daar voor de verschillende programma’s het batterijgebruik optel kom ik op 20%. Dus nu zoek ik een beter programma voor meer inzicht in batterijgebruik. Iemand een tip? En als iemand weet waarom Vodafone zo veel meer batterijvermogen gebruikt dan hoor ik dat natuurlijk ook graag!
  Nog een raadsel: het gebruik in Mb van e-mail. Ik stel in dat ie max 50kB per bericht mag binnen halen maar toch is het gebruik in 5 dagen al 75 Mb. Ik heb een paar bijlagen geopend, maar dat is bij elkaar maar een paar Mb. Voorbeeld van laatste uur: 1 kale mail zonder bijlagen geopend, gebruik is toch 1,1 Mb. Zo ga ik ruim over m’n 1 Gb heen! Als iemand dit begrijpt???

  • Annette zegt

   Had iets beter moeten zoeken, batterijverbruik zit gewoon in android. Instellingen-over het toestel-batterijverbruik. Display verbruikt 30%, heb ik nu minder helder gezet ipv automatisch.

 22. jan zegt

  deze tip las ik op een andere site, ga hem vanavond proberen en ben benieuwd of het werkt.

  Deze methode – die we hieronder uitleggen – is zowel de hemel in geprezen als in de grond gestampt. Het blijkt zeker te werken, maar ook in gevallen wordt er niets gemerkt.

  Ga als volgt te werk:

  1. Zet je Samsung Galaxy S2 AAN en laadt vervolgens het toestel onafgebroken 8 UUR OP.

  2. Haal na 8 uur de Galaxy S2 van de lader af en zet het toestel vervolgens UIT. Laad nu het toestel nog 1 UUR OP.

  3. Haal de Galaxy S2 weer van de lader af en zet hem AAN. Wacht nu enkele minuten en zet het toestel weer UIT. Je hangt het toestel tot slot nog 1 UUR aan de lader.

  Als je bovenstaande stappen hebt uitgevoerd kan je de Samsung Galaxy S2 weer aanzetten en moet de batterijduur aanzienlijk zijn verbeterd – tot maximaal een verdubbeling. Je kunt de test het best beginnen met een redelijk lege accu om volgens in de nacht 8 uur lang op te laden. Zet voor de zekerheid een timer neer om je te wekken na die 8 uur.

  • jan zegt

   het lijkt wel te helpen (al is het niet veel naar mijn mening).
   doe nu gemiddeld 1dag met een volle batterij waarbij ik mijn email constant binnenhaal net als twitterberichten.
   verder internet ik gemiddeld 1 uur per dag, speel angry birds (verslavend) en bel normaal net als sms-en.

 23. Arnoud zegt

  Frappant. Tijdens het spelen (schaken) van Droidfish, liep mijn batterij harder leeg dan dat ie oplaadde. De batterydoctor liet eerst een 15° volle batterij zien bij een oplopende temperatuur van 46°, gaf daarna een waarschuwing voor een hoog cpu verbruik. De temperatuur liep vervolgens op naar een onwaarschijnlijk hoge 53° graden. De batterij liep hierbij, terwijl hij dus in de oplader zit, terug ??!! naar 11 procent. Het spelen van het spel werd door de hoge temperatuur onmogelijk. Hierbij feliciteer ik samsung met het produceren van de mooiste telefoon met de slechtste batterij aller tijden. Dit kan/mag toch niet bij zo’n toestel….

 24. Jack zegt

  Ik wis een paar keer per dag het RAM-geheugen (via taakbeheer). Dan zie steeds dat allerlei toepassingen gesloten worden die nog steeds op de achtergrond draaien. Terwijl de gsm dus verder niet in gebruik is. Scheelt bij mij in ieder geval aanzienlijk in batterijverbruik.

 25. Jan zegt

  Gisteren in een autorit van ca 1 uur een gloeiend hete SII in mijn borstzak verbonden via bluetooth met mijn carkit. In dat uur ca 50% van de batterijcapaciteit verbruikt….
  Daarna in de nacht helemaal leegelopen van 30 naar 0%, dat is ook veel sneller dan normaal.
  wie weet oorzaak en oplossing? of is het een exemplarische fout?

 26. Peter zegt

  Oplossing – SD kaart verwijderen. Ik heb nu binnen 2 weken mijn derde toestel en uit mijn oude toestel is de SD kaart overgeplaatst met Mguider software en daar kan de Galaxy S2 niet mee omgaan. Batterij laadde moeizaam op en was binnen 2 uur leeg.
  Zaterdag nieuw toestel gekregen en gisteren na het laden de SD kaart er uit gehaald en hij werkt als een speer!!
  Ik hoop dat dit anderen ook gaat helpen want het was een nog niet bekend probleem bij de zaak waar ik het toestel heb aangeschaft.

 27. Bjorn zegt

  Het viel me op dat met name het Display heel veel energie slokt (tot 40%). Heb de helderheid gisteren van ‘Automatisch aanpassen’ gehaald en vrij laag gezet. Het Display vreet nu nog maar 15% en na 3 uur is er nog niets van de accu verbruikt, ogenschijnlijk.

  Hopelijk werkt dit op de lange termijn. Was als een kind zo blij toen ik merkte dat dit werkt, want verder is het werkelijk een sublieme telefoon..

 28. Kevin zegt

  De batterij tip zoals Jan in eerdere post heeft aangegeven heb ik direct geprobeerd met mijn Samsung GS2, en het gevolg is wel merkbaar, maar ik kan niet zeggen dat de batterijduur verdubbeld is.

  Verder doe ik een paar keer per dag het ram geheugen opschonen, en heb ik de app cache cleaner erop gezet, en dat lijkt ook wel iets te helpen.

  Nu kwam ik wel gister tot de ontdekking dat de applicatie van camscanner niet zo goed werkt op mijn toestel, ik had deze er namelijk op gezet en was hem aan het uitproberen, nog binnen 5 minuten werd mijn toestel flink warm, en de batterij vloog met stappen naar het nulpunt, dus direct toestel uit, af laten koelen, weer aanzetten en de app verwijderd.
  Sindsdien geen last meer van gehad.
  Raar was wel dat hij rond het camera gedeelte juist het warmst was, en dat terwijl de led niet in gebruik tijdens het scannen.

 29. Nefre zegt

  Wie kan mij helpen?? Ik ben echt een beetje radeloos. Ik kan met mijn Gal S2 niet synchroniseren met mijn Outlook en ik werk met beide aqenda’s, zowel met outlook op mijn computer, als met gmail op mijn telefoon, maar het lukt me niet om de gegevens over te zenden, heb al google sync gedownload, maar kom er toch nog niet achter.
  Wie weet hoe dit wel moet.

  • Annette zegt

   Ik had twee hotmailadressen beide als microsoft exchange activesync accounts op de S2 gezet en dat werkte niet, de agenda wilde niet syncen (e-mail wel). Eentje er af gehaald (daar gebruikte ik toch de agenda niet van) en vervolgens dit account weer als ‘gewone’ hotmailaccount er op gezet en alles werkt weer.

 30. Michel zegt

  Ik heb ook sinds 2 dagen de Samsung GS2. Vind het een supertelefoon, maar zit me ook mateloos te irriteren aan de batterij. Vanmorgen om 8 uur was mijn batterij nog 50%, nu om kwart over 12 is hij al bijna helemaal leeg en ik heb verder geen spannende dingen gedaan. Heb ‘m gistermiddag volledig opgeladen en om 5 uur er af gehaald. ’s Nachts zelfs uitgezet, dus het lijkt er op dat de batterij maar zo’n 12 uur werkt!
  Heb ook naar de instellingen gekeken: Display staat op laagst en niet automatisch. Verder heb ik Bluetooth, WIFI en GPS uit staan. Ook alle scherminstellingen zodanig gezet dat ze snel op zwart springen. Heb alleen wat op Facebook gedaan vanmorgen en gisteravond Catan een half uurtje. Weet iemand wat de oorzaak zou kunnen zijn? Als ik kijk naar Batterijverbruik dan zie ik dat Display 43% op slokt, maar ik vraag me af welke instelling hier dan voor zorgt. Iemand tips?

 31. Simon zegt

  Ik heb nog enkele batterijtips,
  Deze hebben mijn batterijduur van een luttele 8u naar 2 tot 3 dagen gebracht.
  1) Root je Samsung galaxy s2, weinig werk en weinig reden waarom je het niet zou doen.. (volg een tutorial op youtube)
  2) Installeer het programma, Advanced Task Killer
  3) Zet de GSM in powersave mode van samsung zelf, zodat iet na 50% batterijleven minder helder scherm enzo geeft.
  4) installeer het programma SetCpu for Root Users (wanneer je phone geroot is kan je deze gratis verkrijgen
  5) Vervolgens in de app SetCpu, zet het programma op “Conservative” en underclock je cpu naar een gebruik van “min 200 MHz” en “max 800 MHz”.
  Hierdoor zal je cpu wel iets trager lopen, verschil is amper merkbaar, maar vermijd je dat die onnodig de volle 1200MHz loopt te draaien en veel batterij drinkt.
  6) Ten laatste na elk gebruik van de smartphone, ga je in samsung’s Taakbeheer bij het Tab “RAM” en selecteer wis geheugen, Ga uit het taakbeheer en naar “Advanced Task killer” en selecteer “KILL selected apps”.

  Met stap 6 te doen na elk gebruik vermijd je dat er onnodige applicaties blijven draaien op je gsm en het batterijverbruik niet voor niets wegslinkt.
  Vergeet uiteraard ook niet zoals overal gezegd, GPS, Bluetooth en WIFI uit te schakelen als je ze niet gebruikt.

  Ik hoop dat deze tips ivb met batterij verbruik behelpzaam zijn :).

  Grtjs Simon

 32. Jordy zegt

  Ik heb, denk ik, een probleem met mij display.
  Ook mijn batterij is erg snel leeg. (6 uurtjes en niet hele vreemde dingen gedaan)
  Mijn display vraagt echter vaak 70% van de batterij… Dat is natuurlijk erg veel.
  Ik heb een vaste wallpaper vrij donkere afbeelding (dus geen bewegende),
  Ik heb het automatisch wijzigen van helderheid uitgezet en hem redelijk laag gezet. Al dit scheelt niks op de percentage
  Wat kan het zijn?

  • Arthur Dent zegt

   Lijkt erop dat je ‘gewoon’ last hebt van de bekende batterij bug – dat je scherm 70% van je batterij gebruikt lijkt veel, maar het is natuurlijk allemaal relatief aan de rest, dus dit zegt niet zoveel. Even wachten tot de nieuwe update naar Android 2.3.4 beschikbaar is, en hopen dat dit de batterij bug dan ook daadwerkelijk oplost.

 33. Krist G zegt

  Dames en heren

  De allerberlangrijkste tip om de accuduur van je samsung galaxy s 2 en de plus goed te houden is.

  onder (instellingen) dan (Locatie en beveiliging) dan (Draadloze netwerken gebruiken)
  Niet aangevinkt te hebben!!!!!!!!
  Met andere woorden die optie moet uit staan!!!!!!

 34. Roy H zegt

  Galaxy SII super telefoon, alleen de batterij wat een ramp zeg ik moet hem om de paar uurtjes wel aan de oplader doen, anders is hij binnen 4/5 uurtjes compleet leeg? Hopen dat er snel een upgrade komt!

 35. Willem H zegt

  Vorige week galaxy Sll gekocht,man wat een flitsend toestel en wat kun je er veel mee,tenminste als de batterij mee werkt want die is KL>>>te en maakt totaal niet waar wat er over wordt geadverteerd.Deze batterij zou maarliefst 640 uur meegaan op standby stand.(dit wordt als specificatie door samsung opgegeven)maar 24 uur en zogoed als leeg.Ja en wifi.gps,externe netwerken,bluetooth uit alleen als telefoon.Wel moet ik zeggen dat schermverbruik volgens batterij verbruik erg hoog is.

 36. Frank zegt

  Nog een tip voor iedereen… laad de batterij niet helemaal leeg geen totdat deze vanzelf uit valt. Die van mij is zo leeg dat ik hem niet meer opgeladen krijg. Kreeg bij het service punt te horen dat ik niet de enige ben die hier problemen mee heeft omdat er al meer met dezelfde klacht gekomen zijn.

 37. drv zegt

  Wat een enorm brak -WAARDELOOS- toestel is dit man !!!!
  Ik heb hem SPECIAAL uitgekozen vanwege de zogenaamde lange accu-standby tijd.
  Volgens opgave van Samsung zou dit namelijk maar liefst 700 (!) uur moeten zijn. (voor alle duidelijkheid, dat is bijna een maand !!). Nou weet ik dat je die fabrieksopgaves zelden haalt, dus ik ging uit van de helft. Pak ‘m beet een week of 2, standby, zoals mijn nokia. Maar het rot-ding haalt NOG GEEN DAG !!!!! (standby, geen gebruik van toestel) Ben in gigantische problemen gekomen, omdat ik niet bereikbaar was voor m’n werk, tijdens een korte trip (zonder oplader mee). Dit is het slechtste toestel dat ik ooit had. Wie hem gratis hebben wil, mailt me maar.

 38. Sheryl zegt

  Hallo, ik heb mijn samsung galaxy s2 nog maar een dag. Ik vind het tot nu toe een zeer mooi toestel, alleen ik begin nu al een beetje bang te worden. Mijn batterij was na 3 uur al leeg, dus heb ik hem opgeladen. Ik weet dat je bij een nieuw toestel de telefoon dan met rust moet laten, maar ik was zo blij met mijn toestel dat ik tijdens het opladen allerlei apps heb gedownload (twitter, facebook, fruit ninja etc.) Na ongeveenr 2 uurtjes kwam er op mijn scherm te staan: ‘batterij verwijderd’ en was het gelijk gestopt met opladen. Het toestel was nog niet eens klaar met het opladen. Nou wilt hij niet meer opladen en als ik de lader er opnieuw in doe dan laad hij eventjes op, maar na een paar seconden komt ‘batterij verwijderd’ weer in beeld.

  Kan iemand mij helpen?? Ik heb nog niemand in deze forum gezien die het zelfde probleem heeft als ik.

 39. Niek zegt

  Mijn SGS2 batterij loopt ook erg snel leeg, maar bij mij is het niet het scherm (14%) maar het androidsysteem (39%) en e-mail (38%) wat de meeste stroom verbruikt. Iemand enig idee wat hier tegen te doen is? Mijn batterij houdt het echt geen dag vol, ook niet als ik hem niet gebruik. task killer etc heb ik.

 40. Sjors zegt

  Mocht je last hebben van een hoog verbruik van Mobiel standby, dan lijkt het te helpen om de telefoon even in Airplane-mode te zetten en ‘m daar na een minuut weer af te halen. Dit moet je na elke reboot wel herhalen. Ik heb dit zelf gisteren gedaan omdat m’n batterij ineens geen dag meer meeging en ik zit nu op nog 85% terwijl m’n telefoon gisterenavond om een uur of 22.00 van de oplader af is gegaan.

 41. D.v.B. zegt

  Als er in je scherm staat, ”batterij verwijderd”
  Dan kan het helpen om een papiertje tussen je batterij en toestel te doen aan de kant waar de contacten elkaar NIET raken(correct me if im wrong)
  Zo voorkom je overmatige speling tussen de batterij en het toestel.

 42. jan zegt

  ik doe 4 dagen met een batterij allen gps staat uit ik zit toch wel veel op internet +- 2 uur per dag geen probleem.
  een keer geheel ontladen daarna 24 uur aan de lader.
  het proberen waard voor iedereen

 43. Jeroen zegt

  Heb mijn Galaxy S2 nu een ruime week en was ook niet zo heel erg tevreden over de gebruiksduur van de batterij 1-2 dagen maximaal.

  Ik heb na het lezen van de bovenstaande berichten, de batterij helemaal laten leeglopen (gewoon je navigatie aanzetten met de batterijbesparing uit). Daarna het toestel UIT helemaal weer opgeladen. Dat is nu bijna 2 dagen geleden (ca 42 uur) en het werkt bij mij goed. Ik zit nu nog op 49% batterij. Ik heb het toestel niet héél erg intensief gebruikt, maar wel: normaal bellen, sms-en, watsap, beetje internet, paar apps gebruikt (weer, verkeer, scanner etc), continue synchronisatie met de werkmail + agenda, continue verbinding met wifi op werk en thuis.

  Ik ben er zo wel tevreden mee! Verwacht dat ik met normaal gebruik dus 2-4 dagen doe met een batterij.

  Succes ermee!

 44. Ralf zegt

  Ik heb bij mijn S2 een autolader van Samsung gekocht. Nu blijkt echter dat mijn accu leegloopt als ik met er mee navigeer tijdens het auto rijden. Of te wel hij gebruikt meer stroom dan dat er binnen komt. Als ik niet navigeer maar hem gewoon laat opladen dan gaat dat erg traag.

  Heeft iemand anders hier ook last van of is mijn oplader gewoon slecht (is origineel Samsung)?

  • DC80 zegt

   Dit klopt, dit is ook zo aan de computer via het meegeleverde datakabel. Je hebt er wel meer profijt van. Dus je moet lang onderweg zijn met je auto of gewoon de computer aan laten met je foon er aan.

   Mijn Omnia (eerste model) deed het geweldig op deze manier en ging zeker 3 tot 4 dagen mee bij regelmatig gebruik en in stand-by tot zeker een week lang.

 45. DC80 zegt

  Hier zijn nog een enkele tips:

  – Feedback touch-screen: Sommige telefoon gebruiken geluidjes of trilsignalen om je feedback te geven zodra je het scherm aanraakt. Dit is in mijn ogen niet nodig, ik schakel dit altijd uit.

  – Opladen aan de computer of in de auto: mijn persoonlijke ervaring is wanneer je het toestel oplaad aan de computer (USB 12 volt) of in de auto (aansteker 12 volt) dat de batterij langer mee gaat dan wanneer je deze aan de snellader (230 volt/netstroom) legt.

   • DC80 zegt

    Dat zou kunnen, ik ben niet zo tech… Maar je merkt het wel… Het duurt misschien lang om op te laten maar uit eindelijk gaat de batterij langer mee. Soms heb ik wel gesprekken van langer dan een uur en dan zou je denken of verwachten dat de batterij aardig leeg is maar als je dan er naar kijkt dan zie je dat er nog helemaal niet zoveel verbruikt is.

 46. jose zegt

  Ik had geen problemen met de accu totdat…..ik Samsung Kies had geïnstalleerd op mijn computer. (dit moest ik wel, wil mijn foto’s naar mijn computer downloaden)
  Bij het installeren van Samsung Kies moest ik ook mijn Galaxy aansluiten en is er ook van alles op mijn Galaxy gewijzigd (zonder dat ik dit wist!) Hier ben ik niet echt blij mee, zeker niet nu na enkele uren mijn accu leeg is. Zelfs na wijziging instellingen weergave/gps/standybmodus.

  • DC80 zegt

   Het enige wat je hier aan zou kunnen doen is alles terug brengen naar fabrieksinstellingen (LET OP: maak een backup!).

   Daarna als je dat gedaan hebt dan kun je de camera zo instellen dat het alles op slaat in het lokale geheugen (bij S2 heb je 12 Gb usb opslag en eventueel een SD kaartje). Op deze manier zijn je gegevens veilig. De laatste stap in dit verhaal is dat je de telefoon aansluit als verwisselbare media (zo heet dit in windows). Zo kun je bij het mapje met je foto’s en ze er zo af halen zonder dat je Kies hoeft te gebruiken.

 47. Sander Hutjens zegt

  Er zijn toch ook grotere accu’s te koop. Dan word ie welliswaar ietsje dikker, maar als ie daardoor wel de dag door komt, ideaal.
  ik heb m nnu 2 weken, sinds een paar dagen aboo geactiveerd, en continu internet aan staan, hij haalt de middag niet eens. Hier baal ik wel van.

  Groeten Sander

  • DC80 zegt

   Ik denk dat het beter is om het internet alleen te gebruiken wanneer dit echt nodig is (zo doe ik het tenminste). Ook heb ik de spaarstand aangezet en ik moet zeggen dat ook bij intensief gebruik (spelen van spelletje of internetten) dat mijn batterij lang mee gaat.

   Misschien proberen waard.

  • DC80 zegt

   Het is niet alleen samsung en de consument die hun best moeten doen… Ik las pas geleden ergens dat ook telecomproviders meer kunnen doen om het netwerk zo te verbeteren dat de batterij langer mee gaat.

   Om een voorbeeld te noemen, als een sessie (wanneer jij verbinding maakt met internet) te vroeg word gesloten dan moet je weer opnieuw verbinden. Dit betekend natuurlijk weer veel meer stroom (lees: batterij) verbruik.

 48. bas zegt

  mijn samsung galaxy S2 gaat ook maar maximaal 10 uur mee. ik moet hem overal opladen, en als ik een spelletje doe trekt de batterij hem leeg als een gek.

  waneer komt nou eindelijk android 2.3.4 of 2.3.5?

  mvg bas

  • DC80 zegt

   Dit is erg afhankelijk van je provider denk ik. Ik weet van bijvoorbeeld Vodafone en T-Mobile dat ze de modellen aanpassen naar eigen wens (in hun voordeel).

   Ik heb er een van KPN en het is nog maar de vraag of we updates kunnen ontvangen voor de S2.

   De enige andere optie die ik je kan geven op dit moment is de tips hierboven ergens of een harde reset geven. Mogelijk dat dit het probleem verhelpt.

 49. Jonathan zegt

  Mooi toestel alleen de accu is wel heel teleurstellend, GPS uit, Bluetooth uit Wifi aan en 3G wanneer het nodig is. Begin van de dag helemaal opgeladen en tot de avond heb ik de telefoon niet gebruikt totdat ik een foto wilde maken, maar helaas kon dat niet omdat de accu al bijna leeg was 🙁 is dit normaal?

  • DC80 zegt

   Nee, dit is niet normaal. Dit schijnt een bug te zijn, zo ik het ergens gelezen heb. Er schijnt ook aan gewerkt te worden maar wanneer hier voor een update uit komt weet ik niet.

   Het enige wat je zou kunnen doen is alles een backup te geven en de telefoon een harde reset te geven.

   Ik heb zelf overigens geen problemen hier mee.

 50. Weeb zegt

  Hen nu een week of tien de Samsung Galaxy S plus. Maar als ik toen wist wat ik nu weet had ik hem niet gekocht. Heb is een leuk speledingetje, prachtig mooi scherm, redelijk snel. Helaas na twee uur intensief gebruiken is de batterij leeg…. Bij gewoon gebruik (GPS uit en geen sychronisaties) maar wel de Wifi aan, houdt ie het net geen dag vol….

 51. Vreestyle zegt

  De mijne:

  Lite’ning rom V6.1 (raad ik iedereen aan!!)
  6 HD Games. (die ik regelmatig speel)
  Flink wat apps,
  veel internet gebruik, wifi de hele dag aan.
  GPS weining.
  Scherm op laagste stand,
  bij mij gaat ie 24uur mee.

 52. R.J82 zegt

  als je klaar bent met spelen kan je ook ff die grote knop in t midden ingedrukt houden,,je komt dan bij taakbeheer waar je via n simpele weg alles kan afsluiten wat openstaan en je kan alles wat gebruikt maakt van je ram geheugen wissen

 53. tonytrimb zegt

  Anker heeft nu een 1900 mAh accu, en zou volgens engelse forums een top accu zijn en niet eens dikker zodat het originele klepje gebruikt blijft.
  25% meer accu tijd zou zeker haalbaar zijn. Heeft iemand deze al getest?
  (De Andida is ook verkrijgbaar, maar heeft al voor defecte telefoons gezord, dus afrader.)

  De 1900 mah Anker accu is hier verkrijgbaar:

  http://www.iphone-gifts.com/p/Desktop-Chargers/B00567Y7A6/detail/Anker-1900mAh-Li-ion-Battery-for-Samsung-Galaxy-S-II-Galaxy-S2-GT-I9100-i9100-White.php

  Ik heb nu een Chinese 1800mah van Dealextreme, maar deze gaat niet langer mee dan de originele. ( wel spotgoedkoop voor onder de 4 euro) Deze neem ik mee als ik de deur uit ga met een half volle telefoon.

  Ik ben benieuwd of iemand de Anker al heeft en wat de ervaringen zijn.
  Ik twijfel namelijk om deze te kopen of de originele 2000mah van samsung (waarbij je telefoon 1,5 mm dikker wordt)?

 54. frans zegt

  wie kan me helpen mijn emails verdwijnen meteen na het openen van icoon e-mail.
  ik heb het toestel opnieuw ingesteld fabrieksinstellingen maar niets helpt

 55. Sander zegt

  Ik heb sinds kort ook een probleem met mijn Samsung Galaxy S Plus. Hij maakt soms geen contact met de oplader wanneer hij is aangesloten. Overdag geeft hij ineens aan dat aan het opladen is en dan weer uit. Dit geluid (4x per seconde) blijft maar doorgaan tot vervelends toe..

  Ik heb zelf het gevoel dat het een of andere bug is en na een beetje research denk ik dat het aan het android besturingsysteem ligt. Weet iemand hier meer vanaf of heeft iemand suggesties wat het probleem is/kan zijn?

 56. Daphne zegt

  Dit zijn mijn tips:

  – zet wifi uit als je hem toch niet gebruikt
  – geldt ook voor gps
  – zet de helderheid van je scherm lager
  – kies een kortere tijd voordat hij op standby schiet
  – sluit de applicaties echt af (met de taakbeheer knop of advanced task killer)

  Maar dan nog is hij bij veel gebruik (twitter/ facebook/ wordfeud) zeer snel leeg.
  Heb dus ook maar een auto oplader gekocht, voorkom ik in ieder geval dat bij het gebruik van de navigatie (die erg fijn is) mijn telefoon niet leegloopt.

 57. Alex zegt

  Het probleem waar ik tegen aanloop is dat de hele dag de batterij keurig volgens schema leegloopt. Maar s avond leg ik de phone neer met 80% batterij niveau en 8 uur later is hij leeg.

  Gps, bluetooth, uit.

 58. De Canniere Thibault zegt

  Ik heb mij Galaxy S2 net besteld, binnen een paar dagen komt hij binnen, wa doe ik nu het best met mijn batterij aangezien ik op deze blog veel verschillende dingen lees. Ik heb een auto oplader dus ik kan hem regelmatig opladen, is het wel goed om de batterij een halfuurtje op te laden en daarnaa hem er weer uit te nemen of doe ik dit best niet.

  En is er nu sinds het begin van deze blog een upgrade gekomen op de batterij bug of hebben de meeste mensen hier nog last van?

  mvg Thibault

 59. geert zegt

  Ik denk dat de reden van het snelle verbruik is dat de telefoon constant scant naar Wifi verbindingen, ook al heb je al verbinding met je eigen netwerk. Op heel veel forums is dit probleem gesignaleerd, maar blijkbaar is daar nog steeds geen oplossing voor. De telefoon scant gewoon elke 5 seconden naar een Wifi verbinding, Zeer vreemd.

 60. Jac zegt

  Heb zojuist mijn batterijduur ook maar eens getest. S2 is niet geroot oid. Blijkt dat als ik de vliegtuigstand aan zet, de batterij veel langer mee gaat. Volgens de app Battery usage gebruikt de S2 1 % per ong 1u, 20 min.

  Bij de vliegtuigstand uit (dus verbinding aan) gebruikt die 1% per ong. 27 min.

  Mijn S2 smeekt dus na ongeveer 8 uur naar het infuus. lijkt dus dat het met het netwerk oid te maken heeft. Maak zelf gebruik van T-Mobile.
  Zijn hier andere ervaringen mee?

 61. Nienke zegt

  Misschien dat jullie mij kunnen helpen met onderstaande:

  Sinds vannacht laadt mijn telefoon niet meer op. Geprobeerd via de normale lader, via de pc niets hielp. Vanavond toch nog even geprobeerd en toen deed hij het even via de pc. Daarna geprobeerd om het via de normale oplader te doen, maar dat werkte niet. Weer terug in de pc, maar ook dat deed het niet meer. Meerdere malen harde resets gedaan, niets helpt.

  Eerder al problemen gehad dat het toestel niet aanging, alleen als ik hem aan de oplader legde dan deed hij het opeens weer wel.

  Heeft iemand een idee, voordat ik hem (voor waarschijnlijk veel kosten) laat maken.

  • r.pirovano zegt

   @nienke,
   bij mij het zelfde probleem echter gebeurde dit al 2 dagen na aanschaf, terug gestuurd nieuwe accu geen problemen meer.
   er schijnt een serie slechte accu’s te zitten in de SGS2 die halverwege vorig jaar geleverd zijn.
   Accu is bij mij onder garantie vervangen.
   MVGR

 62. Rennie zegt

  ik kan mijn toestel alleen opladen als hij volledig uitgeschakeld is. Als hij aanstaat en ik heb het aan de lader dan laadt hij niet, het icoontje van de batterij knippert niet zeg maar. Kan ik hier iets aan doen? Dit is wel heel lastig. Is dit misschien een bekend probleem?

 63. Lizzy zegt

  Is het echt slecht voor je batterij als je hem een stukje oplaad, van de oplader afhaalt en dan (intensief) gaat gebruiken? (:

  xx

 64. Inez zegt

  Ik heb de app v Facebook gedownload op mn SG Sll.
  Het update automatisch…wat best irritant is!!
  Hoe schakel ik dit uit? Iemand een idee……??

 65. Renske zegt

  @Inez: Wanneer je in je FB applicatie zit druk je linksonder op het display, dan krijg je de opltie instellingen. Daar kan je die instellingen met automatisch vernieuwen aanpassen.

  Mijn accu (SGS 1) haalt het einde van de dag ook niet, en de telefoon valt ook met regelmaat zomaar uit, ook al is de accu nog halfvol. Wil daarna ook niet meer opstarten, tenzij ik eerst de accu verwijder en herplaats.

  Anyone?

 66. Miranda zegt

  Mijn batterij loopt razendsnel leeg. Na een uurtje of 4 begint de telefoon al te melden dat de batterij leeg is. En als ik hem op de lader leg wordt de telefoon helemaal heet. Volgens mij is dit niet goed. Moet ik hem een keer helemaal leeg laten lopen of een nieuwe batterij kopen?

 67. kim zegt

  Ik vind het echt een superfijne telefoon maar ik heb mijn telefoon 3 weken en ik moet ‘m iedere dag 2 keer opladen. Dit is echt een heeel groot nadeel!!
  heb iig wel FB synchroniseren uitgezet.. En met het opladen wordt mijn telefoon ook heet, maar dat hoor ik bij meer modellen van samsung.

Praat mee