‘USB On The Go’ werkt prima op de Galaxy S2 – BlueTooth muis en keyboard idem

galaxys2usb-300x169 'USB On The Go' werkt prima op de Galaxy S2 - BlueTooth muis en keyboard idemUSB-on-the-go is een manier om in principe ieder USB apparaat op, in dit geval, je telefoon aan te sluiten door middel van een USB verloopkabel. En hoewel Samsung deze functie eigenlijk pas later wilde introduceren voor de nieuwe Galaxy S2 – lees: het specifieke kabeltje pas later op de markt wilde brengen – hebben de slimme jongens en meisjes op het XDA forum ontdekt dat de functie in feite gewoon al werkt.

Het komt erop neer dat iedere soortgelijke kabel nu al in de Galaxy S2 geplugd kan worden om hier dan iedere USB toepassing naar wens aan te hangen: een USB stick, maar beter nog een volledige USB drive. Een USB muis en keyboard doen het nu nog niet (de muis en keyboard in het onderstaande filmpje verbinden via BlueTooth), maar we vermoeden dat dit niet lang zal duren.

Wie nu denkt: een USB drive aan mijn telefoon hangen, waarom? Het kan handig zijn voor wie bijvoorbeeld 16 GB opslag ruimte niet genoeg is (en wie om een of andere reden er niet gewoon een SD kaart bij plaatst), bijvoorbeeld als je graag veel films in HD kwaliteit meeneemt in het vliegtuig. Wel moet de USB drive over een eigen voeding beschikken, want de Galaxy S2 kan niet genoeg stroom leveren via de USB poort.

En wat de Bluetooth muis en keyboard betreft: op het filmpje ziet het er geinig uit, maar als je je S2 op je televisie aansluit biedt dit toch weer wat nieuwe mogelijkheden.

(met dank aan XDA)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. larsdegroot zegt

  als de USB schijf over een voeding dient te beschikken waarom zou je deze dan meenemen in het vliegtuig :S?

 2. Nils zegt

  Ik heb toen ik mijn SGS2 binnen had hem ook meteen aan mijn klein bluetooth keyboard aangesloten… probleempje is alleen maar dat zelfs als je geen muis aan sluit hij wel midden op je scherm staat.

  Met de SGS had ik dat niet, maar dan moet ik maar wachten op SGS2 custom roms waar je de muis kunt deactiveren of verbergen.

 3. evert zegt

  waarom doet mijn twitter het niet op mijn sumsung galaxy s2 ?? hij zegt steeds dat er een fout is opgetreden tijdens het aanmelden wie kan mij helpen ?

Praat mee