Samsung rolt derde update uit (aanvulling: ook batterijduur beter)(update: eindelijk in Nederland?))

galaxys2update3kies-300x161 Samsung rolt derde update uit (aanvulling: ook batterijduur beter)(update: eindelijk in Nederland?))Nadat we krap tien dagen geleden al berichtten dat er in de korte tijd dat de Samsung Galaxy S2 op de markt is al twee updates waren verschenen, staat nu de derde alweer te trappelen in de startblokken. Deze update – met ‘buildnumber’ KE7 – zou de tijd die de Galaxy S2 nodig heeft om op te starten verkorten, en er voor zorgen dat het de batterij sneller oplaadt. Samsung zelf heeft overigens nog geen informatie gegeven over de update: de snellere opstart en kortere laadtijd berust slechts op waarnemingen van gebruikers die deze update al hebben geïnstalleerd.

Net als de vorige twee updates is ook deze gewoon te installeren via Kies. Zou Samsung voor de Galaxy S2 dan toch een verfrissend andere strategie hebben gekozen met betrekking tot updates in vergelijking met de eerste Galaxy S? Het begint er in ieder geval aardig op te lijken…

(met dank aan Phandroid)

s2ke7update-180x300 Samsung rolt derde update uit (aanvulling: ook batterijduur beter)(update: eindelijk in Nederland?))UPDATE: niet alleen de al genoemde punten zijn verbeterd met de KE7 update. Volgens de eerste uitgebreidere analyses is de algehele batterijduur verbeterd – hoewel het waarschijnlijk nog niet om een structurele bugfix van Android zelf gaat. Ook beschikt de Galaxy S2 na opstarten over meer vrij RAM geheugen, is een aantal van Samsung’s eigen applicaties geupdate, en een aantal verbeteringen aangebracht in de camera. Dit laatste zou de beeldkwaliteit ten goede komen.

Let op: om de KE7 update te installeren moet in ieder geval de eerdere KE2 update al zijn uitgevoerd, via het Kies systeem.

(met dank aan FoneArena)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. IanOnline zegt

  Tja, maar in Nederland is de nieuwe update blijkbaar nog niet beschikbaar. Als ik mijn SGS2 aan Kies hang ziet hij de update nog niet.

 2. zegt

  Ook hier nog geen nieuwe update op dit moment. Ik denk niet dat Samsung zijn update beleid heeft verandert. Ik denk eerder dat de druk voor Samsung om de SGS2 op de markt te brengen zo groot was dat er geen tijd meer was om de puntjes op de i te zetten. Dat gebeurt nu via de updates.

 3. Sander zegt

  Ik heb steeds een probleem met de verbinding tussen de Galaxy en Kies.

  Als ik de upgrade wil doen geeft Kies uiteindelijk de melding: kan niet converteren naar upgrademodus. Probeer het later nog eens.

  De Galaxy blijft dan hangen in het scherm met het groene poppetje en “downloading …”

  Norton had bij de eerste keer downloaden een exe file te pakken maar ook met Norton uit werkt het nog steeds niet.

  Iemand?

  • Sander zegt

   Stuurprogramma installeren resulteert ook in een foutmelding met daarna nog een melding met Chinese tekens.

   Gaat niet goed. 🙁

   • Nickelodeon zegt

    Je moet wel KIES downloaden en nstalleren op je computer, anders kan hij inderdaad geen stuurprogramma’s installeren. Op Vista kan hij problemen geven btw!

    Probeer het meerdere keren om te upgraden aangezien hij bij mij ook de eerste keer bleef hangen (met zo’n Android poppetje)!

    • Sander zegt

     Uiteraard met Kies.
     En idd ook Vista.

     Stuurprogramma’s zit nu wel goed omdat ie wel gewoon backups maakt en synct.
     Maar die upgrade wil er maar niet door komen.

     Heb Kies zelfs weer opnieuw geïnstalleerd.

     Kom er niet uit.
     Klantenservice van Samsung komt helaas ook niet met de oplossing (alleen wat standaard riedeltjes.)
     Ik zal ze wel weer contacten.

     gr.

     • Sander zegt

      OK,

      Kies er helemaal afgooien via uninstal en daarna weer installeren via de website heeft gewerkt.

      Kon erna gewoon de S2 eraan hangen en de upgrade software werd weer gedownload en geïnstalleerd.
      LET OP: Norton dit keer op non actief gezet.

  • Helga Jensma zegt

   Inderdaad, drama met updaten. Alles eraf gegooid en nu nieuw downloaden. Verder zag ik een opmerking over de inhoud van de bibliotheek op KIES. Inderdaad honderden tekentjes en afbeeldingen, ook nog dwars tussen je foto’s door. Ook drama. Ik maak eerst de bibliotheek helemaal leeg zodra ik KIES opnieuw heb geïnstalleerd. SUCCES allemaal !!

  • Tolga zegt

   hoi hoi mensen ik heb net 2 dagen een nieuw smart phone samsung s2 maar ik zit met echt een probleem dat is > als ik naar instellingen ga en en daar iets wil insteleren kan maar als een zin of woord telang is zie ik de laasde letters NIET ben al terug naar tmobile geweest ze zegen dat heben ze allemaal mijn vraag is heben jullie daar ook last van laasde letters als een woord of zin te lang is mvg tolga

   • Tolga zegt

    voorbeeld ga naar instellingen en klik op toegankelijkheid en kijk naar de alle onderste mist gewoon paar letters ??????? is mijn phone nu kapot of licht het aan instelingen acount of wat of hoort het zo ???

 4. Thanya zegt

  Wel via Kies de KE2 update gedaan, Kies geeft nu aan dat de meest recente versie draait. Helaas geen KE7 dus 🙁

 5. paules zegt

  hey mensen,

  zoals ik ook al redelijk vaak heb lopen zeuren:-) doe ik toch nog maar een keertje.
  bij mij geeft hij elke keer mtp app mislukt.
  heb samsung kies natuurlijk al op mijn computer staan en ook aleens gedeinstaleerd en er weer opnieuw op gezet,maar hij blijft deze fout melding geven.kan iemand mij alsjeblieft helpen.wil ook graag mijn tel up to date houden.

  mvg paules

  • Erik zegt

   Heb je debugging uitstaan? In menu/settings/applications/development moet je USB debugging UIT hebben staan. Anders heb je geen KIES.

  • Erik zegt

   Aha, dat is dus de OS versie die het battery/cpu probleem heeft opgelost. Ik wacht nog 1 dag. Vind het toch iets meer vertrouwenswekkend om de update via kies te doen.

 6. Dave zegt

  Ik heb zojuist de KE7 firmware handmatig geïnstalleerd en toestel daarna meteen geroot. Was een fluitje van een cent. Toestel lijkt nu veel sneller. Morgen de batterijduur testen. Music hub icon is vernieuwd en ook het achtergronden kiezen. Er is eigenlijk best veel veranderd. En de GPS is inderdaad veel nauwkeuriger geworden. Goed werk Samsung!!

  Wil je ook handmatig installeren, kijk dan hier: http://www.androidtotal.com/manually-download-install-xwke7-update-samsung-galaxy-s-ii-2/

  En daarna ook weer rooten, zie hier: http://www.androidtotal.com/root-samsung-galaxy-s-ii-2-android-2.3.3-xwke7-firmware/

  Vergeet niet je antivirus software uit te zetten tijdens de processen.

  Succes!

  • vincent zegt

   halloo

   staat op youtube een video clip ervan of heeft u een video clip van gemaakt hoe je het doet in beeld

   alvast bedankt

  • KP zegt

   Beste Dave,

   Hoe zit het met de taal instellinen etc als je update via odin naar ke7 XEU?

   Dit omdat XEU de uk versie is toch?

 7. Erik zegt

  Welke Android OS versie? Volgens ‘Ant’ (zie boven) was het versie 2.3.4 maar op het internet waren er veel plaatjes te zien die juist 2.3.3 aangeven.

 8. Ant zegt

  Klaar met update alleen kies packt mijn toestel niet meer, ik krijg de fout melding, Sluit het apparaat aan in de modus Samsung Kies. De huidige verbindingsmodus wordt niet ondersteund door kies.
  Iemand een idee???

 9. Peter zegt

  Ik wil ook handmatig de KE7 installeren, maar ik krijg in Odin de foutmelding: Can’t open the serial(COM) port.
  Iemand die mij verder kan helpen?
  Alvast bedankt.

 10. LL zegt

  ik heb kies op zijn nederlands ingesteld. en hij heeft gewoon telkens de melding dat ik niet voldoende ruimte heb :S

  Dit kan helemala niet aangezien ik maar 8 liedjes op mijn tel heb staan.. Zijn er mensen die dit probleem ook gehad hebben, of weten wat ze hier aan kunnen doen ?

 11. dirkfaam zegt

  Arthur, een beetje offtopic, maar je schrijft tot twee keer toe “een aantal-zijn”, terwijl een aantal echt enkelvoud is. Dus: een aantal is. Deze fout wordt heel vaak gemaakt. Sterker nog: als je het woordje ‘aantal’ ergens leest of hoort (radio-TV) wordt het 9 van de 10 keer fout gebruikt. Let er maar eens op.
  Verder een erg leuke site!

 12. Dave zegt

  @Erik: Android versie is met KE7 is nog steeds 2.3.3.
  @Peter: heb je de telefoon eerst wel in de download functie opgestart? Dan eerst de USB driver laten installeren. Waarschijnlijk heb je USB fouten opsporen vinkje op de verkeerde momenten aan of uit staan. Het staat allemaal duidelijk uitgelegd. Bij mij ging alles in één keer goed met Windows 7 en het juist volgen van de stappen.

 13. Peter zegt

  @Dave: Ik heb ook alle stappen gevolgd, dus om te beginnen met S2 uitzetten en dan in Download modus zetten.
  Je geeft aan USB driver laten installeren; die stap zie ik niet terug. Bij punt 3 start ik Odin op mijn W7 PC en pas daarna (punt 4) koppel ik de S2 aan de USB en krijg ik een geel vakje met de melding 0:[COM4].
  Stap 5, 6 en 7 volg ik ook helemaal en uiteindelijk krijg ik dan de genoemde foutmelding: Can’t open the serial(COM) port.

  Volgens mij doe ik dus alle stappen zoals beschreven. Of mis ik iets?
  Alle hulp is welkom!

  • Dave zegt

   Peter, je doet denk ik niks fout, maar het zal wel degelijk aan je computer liggen. Probeer eens een andere USB poort direct op je PC, dus niet aangesloten via een USB hub (bijv. via je monitor). Zorg er ook voor dat een enkel antivirus software pakket aanstaat. Dat wil ook nog wel een problemen geven. Ik denk dat het aan een onbetrouwbare USB poort ligt. Ik heb dat ook wel eens gehad. Dus probeer andere poorten direct op je PC aangesloten. Hopelijk werkt dat. Succes!! Ik geniet volop van de nieuwe firmware. Ben net thuis van werk en heb nog 72% batterij over. Wat een verschil.

 14. Alex zegt

  Heb net ook de update geinstalleerd en alles werkt! Ging allemaal erg makkelijk.
  Alleen @Dave snap ik niet waarom je moet rooten.

 15. Erik zegt

  Net toch maar zelf geflashed en voor de zekerheid even de firmware gahaald van http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1075278 (die bleek hetzelfde te zijn als de andere link).

  De procedure is echt eenvoudig. In elk geval is de update procedure niet ‘hackerig’. Je ziet n.l. exact hetzelfde op je telefoon als wanneer je Kies gebruikt. En inderdaad in 3 minuten gepiept. En je kan eigenlijk niets verkeerds doen want de default instellingen van Odin staan al goed.

  De volgende firmware update doe ik het weer zo denk ik.

  • Dave zegt

   Ik lees net pas dat het je gelukt is. Tja……volgens mij is er niets mis met de instructie volgorde. Want bij mij en anderen werkt het wel naar behoren. En ja, KIES hebben aanstaan is natuurlijk niet zo handig. Die had ik dan ook uit staan. Dat was ons verschil. Veel plezier met je nieuwe firmware. Echt fantastisch. Ook even rooten en je kunt weer veel meer software gebruiken.

   • Peter zegt

    Ik denk inderdaad dat het aan KIES aan hebben staan heeft gelegen.
    Ondertussen ook geroot en nu maar afwachten of de baaterij een stuk langer meegaat 🙂

 16. paules zegt

  hey mensen.

  als ik usb fouten opsporen heb aangevinkt dan gaat alles goed totdat ik samsung kies start dan zegt hij,Sluit het apparaat aan in de modus Samsung Kies. De huidige verbindingsmodus wordt niet ondersteund door kies.
  als ik vervolgens usb fouten opsporen uitvink dan krijg ik de foutmelding mtp applicatie mislukt.heeft iemand hiervoor een oplossing?

  mvg paules

  • Sjoerd zegt

   @ Paules

   Net zoals voor Lotte geldt voor jou ook, dat je de “USB fout opsporen” uit moet zetten. Dit werkt niet.

   Sluit de telefoon gewoon op Kies aan en dan geeft ie vanzelf een melding als er een update is.

 17. Alex zegt

  Als ik hem nu aansluit met kies, krijg ik de melding: Deze apparaatversie kan niet worden bijgewerkt. Er staat: Huidige firmwareversie: PDA:KE7 / PHONE:KE4 / CSC:KD1 (XEN). Kan ik straks dan geen updates meer doen via KIES of wel als er weer een nieuwe update komt?
  Wie kan daar antwoord op geven?
  Alvast bedankt.

 18. Johan Ottepotte zegt

  Waar is de tijd gebleven dat je gewoon op de knop drukt en de nieuwste versie wordt gedownload? Kunnen mensen die geen hackers zijn ook gewoon upgraden tegenwoordig? Ik snap er echt geen reet van. Heb kies, de knop uitgezet van USB op gsm en dan lukt het nog niet. Hij blijft maar herhalen dat hij dezelfde update heeft… Het luistert allemaal erg nauw vind ik. Tot op zekere hoogte, geen probleem. Maar weet ik veel wat en precies wanneer doen met ODIN… tja.. lastig

  • René zegt

   De bugfix van Android zou ook nog niet worden verbeterd met update maar een andere aanpassing voor verbetering van de batterijduur.

    • René zegt

     Het fixen(maken) van de Android bug 😉 Oftewel het cpu probleem welke veroorzaakt wordt door Android, deze zal pas bij een latere update verholpen zijn.

   • ErikEngerd zegt

    Ik heb mijn telefoon nu ook geroot en cputuner geinstalleerd met een extreme powersave setting als het scherm uit staat (screen off profile). Op het eerste gezicht gaat dat best goed omdat de telefoon in die extreme powersaving mode echt snel naar de 200MHz gaat. Ik ga in elk geval even vanacht de telefoon op de batterij laten en kijken of dit iets op lost. Indien ja, dan is dit in elk geval een kleine workaround voor dat CPU/battery probleem.

    PS. die setcpu applicatie werkt niet want als je daar ‘screen off’ gebruikt dan krijg je het scherm niet meer aan als het eenmaal uit is gegaan.

    • ErikEngerd zegt

     In elk geval werkt dit niet.

     Heb nu een dag geexperimenteerd met freezen van SNS en Social Networking processen (Titanium backup), en tot nu toe geen battery bug gezien, en veel lagere CPU load bij idle ( < 1% ipv. rond de 3% voorheen). Freezen van SNS en Social Networking had ik ergens op het XDA forum gelezen. Battery life bij idle nu rond de 9 dagen (geschat).

 19. paules zegt

  hallo,

  snap er echt werkelijk niks meer van,heb nu het probleem.Sluit het apparaat aan in de modus Samsung Kies. De huidige verbindingsmodus wordt niet ondersteund door kies.deze foutmelding word alleen gegeven als ik usb fouten opsporen heb aangevinkt.als ik vervolgens deze uitvink dan krijg ik het probleem met mtp app mislukt.
  kan iemand mij helpen?

 20. jankees zegt

  is de update al verkijrgbaar via kies in nl? als ik hem verbind met de laptop gebuirt er verder niks zie ook nergenst een optie om te zoeken naar updates?

 21. Lotte zegt

  Bij mij geeft die nog steds foutmeldingen en kan die me telefoon niet vinden als ik hem heb aangesloten en ik heb USB-fouten opsporen uitstaan.
  Wat kan het nog meer zijn dat die het niet doet?

  • Sjoerd zegt

   @ Lotte

   Wat wil jij dan graag?
   Want als je wilt kijken of er een update voor je telefoon beschikbaar is,
   moet je de USB fouten opsporen juist uitzetten.

 22. ErikEngerd zegt

  Ik begin nu langzaam heel erg tevreden te worden. Met het freezen van de SNS en Social Network applicaties ben ik af van die battery bug (fingers cross, maar nog niet gezien). Standby tijd ging naar zo’n 9 dagen (geschat). Nu na het toepassen van Juice Defender Ultimate is de telefoon nog efficienter zonder dat ik daar zelf iets van merk en kom ik uit op zo’n 13.5 dag. Vandaag een hele werkdag gedaan met zo’n 19% batterij gebruik. Normaal gesproken toch echt wel een factor 2-4 hoger.

  Het advies op deze site om wifi aan te laten is misschien wel juist maar geldt denk ik alleen voor die situaties waarbij je continu de telefoon gebruikt. Ik denk dat juice defender werkt omdat je in de praktijk toch regelmatig langere tijden hebt dat je je telefoon niet gebruikt.

  Kortom, zeer tevreden nu. Kan ook gerust nog wachten op de echte fixes van Samsung (de battery bug was echt problematisch).

   • ErikEngerd zegt

    Precies zoals ik hierboven aangeef:
    1. rooten van je telefoon
    2. Titanium Backup installeren (of ander tool waarmee je applicaties kan freezen).
    3. Alles freezen wat begint met SNS of Sns
    4. De twee Social Hub applicaties freezen

    Dit bracht mijn standby time naar zo’n 9 dagen en verloste me van het battery/cpu probleem (nog steeds niet gezien).

    Daarna kan je nog verder optimaliseren door efficienter met je netwerk om te gaan (ik gebruik Juice Defender Ultimate). Dit is de finishing touch die standby time naar 13.5 dag brengt.

    In elk geval houdt mijn telefoon het nu met gemak een hele dag uit. Trouwens, ik kon met Endomondo sports tracker afgelopen zondag 2.5 uur fietsen (GPS + 3G + data) en dat kostte me slechts 25% batterij (zeer goed).

    • Sjoerd zegt

     Ik denk dat ik dit dan ook maar eens ga proberen.
     Het enige wat ik dan niet meer “kan” is via de social hub mijn gegevens binnenhalen?! Toch? Niet dat ik dat echt gebruik, dus dat is prima.

     Maar 9 tot 13.5 dagen? Dat is echt veel.
     Jij kan dus bijna 2 weken met jouw telefoon in standby tijd rondlopen?

     Ik ga het gewoon proberen! Word nu namelijk gek van hoe snel de batterij leeg loopt. Als ik ‘m nu van de lader haal (‘s ochtends) en ik gebruik een paar apps (zoals Nu.nl, Facebook, Twitter), dan zit de batterij alweer op 90%. Binnen een aantal minuten. Echt niet best!

     Heb je nog meer tips?

 23. Nootjuh zegt

  kan iemand mij helpen?

  Ik heb kies gedownload, het usb vinkje uitgezet en als ik de kabel erin zet gebeurd er niets . kan kies openen maar komen geen updates.. iemand die mij een mail kan sturen om mij te helpen..

  kan het misschien liggen dat mijn vodafone abbo pas 27 juni ingaat? en nu geen internet op me foon heb?

  hoor het graag

  • Pasqual zegt

   @ nootjuh

   Ik heb nu hetzelfde probleem, dat mijn telefoon niet meer op internet kan. Heb je dat inmiddels opgelost, en zo ja hoe? Heb je al van iemand reactie ontvangen? Ik hoor het heel graag.
   Mvg,
   P

  • Sjoerd zegt

   Ik denk dat ik dit dan ook maar eens ga proberen.
   Het enige wat ik dan niet meer “kan” is via de social hub mijn gegevens binnenhalen?! Toch? Niet dat ik dat echt gebruik, dus dat is prima.

   Maar 9 tot 13.5 dagen? Dat is echt veel.
   Jij kan dus bijna 2 weken met jouw telefoon in standby tijd rondlopen?

   Ik ga het gewoon proberen! Word nu namelijk gek van hoe snel de batterij leeg loopt. Als ik ‘m nu van de lader haal (’s ochtends) en ik gebruik een paar apps (zoals Nu.nl, Facebook, Twitter), dan zit de batterij alweer op 90%. Binnen een aantal minuten. Echt niet best!

   Heb je nog meer tips?

  • ErikEngerd zegt

   ik neem aan dat je reageert op die standby tijd?
   I.d.d. die 13.5 dag is theoretisch en slechts bij benadering op basis van 1 nacht. Als je dit wilt halen zal je dus de telefoon niet moeten gebruiken. In de praktijk doe ik nu met gemak 1 dag met een volle batterij en mogelijk zelfs twee. Drie dagen haal ik denk ik niet. In elk geval een groot verschil met een een telefoon die je de hele dag aan een lader moet hangen.

 24. a-tje zegt

  Na een hoop ‘pielen’ heb ik ook de KE7 erop staan.
  Ben benieuwd of dit nu gaan uitmaken voor m’n batterijcapaciteit, want tot dusver (heb m’n foon een week) kan hij nauwelijks een dag volmaken, ondanks dat ik er dan niet eens veel mee doe en ik GPS, WiFi, Bluetooth uit heb staan.
  Zou het nog schelen als ik de batterij helemaal opmaak zodat hij volledig wordt opgeladen?

 25. robbiez zegt

  hoe kun je de network aplicaties ”freezen” dan?

  batterij gaat bij mij 1 dag mee maar ik zit er ook de halve dag mee te klooien…

  even wat anders..
  vrienden vertellen mij steeds over rooten en over losse apk bestanden downloaden…
  nu zijden ze tegen mij dat je zonder dat de telefoon geroot is ook apk bestanden kunt downloaden en vervolgens op je telefoon zetten.
  naar mijn mening zitten er in de meeste apps wel reclame en rotzooi en kunnen ze volgens mij wel zien dat je een ”illegale” apk gebruikt of niet?
  is dit niet schadelijk of kun je een ban krijgen op de market?

  of is het zo makkelijk dat je zonder root apk bestanden kunt installeren en updaten enz?
  lijkt mij namelijk te makkelijk??

  nog wat anders..
  bij samsung apps kun je nu een update downloaden voor de camera!
  als de telefoon op tafel ligt gaat de beltoon soms maar 2 seconden als ik gebeld word?
  instellingen staan goed!

  hopelijk komt kies snel met een volgende update!!

  • ErikEngerd zegt

   Wat bedoel je met de netwerk applicaties? Ik heb expliciet de samsung social network applicaties ge”freezed” met titanium backup. Er zijn ook andere applicaties waarmee je dat kan.

   Hij loopt nu veel minder snel leeg omdat die batterybug blijkbaar niet meer optreedt. Voorheen bleef de CPU frekwentie soms hoog na het uitzetten van het scherm maar dat gebeurt nu niet meer. De batterij loopt veel langzamer leeg. Het is nu echt een bruikbare telefoon geworden.

   Je kan als non-root ook applicaties installeren van andere sources. (settings/applications/unknown sources). Een applicatie is pas illegaal als je een license eruit gehacked hebt of iets dergelijks. Het is niet zoals bij Apple dat alles vanuit hun app store moet komen. Android is veel meer open. Het business model van google is n.l. anders dan dat van apple omdat google geld verdient met advertizing en niet zoals apple met die appstore.

   Standaard kan je via google ervoor zorgen dat al je applicaties gerestored worden als je je telefoon reset en weer opnieuw opstart (Settings/Privacy/Backup my data + automatic restore). Als je dat doet weten ze dus wel wat je hebt geinstalleerd. Maar ze staan expliciet toe dat je andere sofware installeerd. Is je eigen risiko als je malware of gehackte applicaties installeert. Echt kwaad kan het niet. In het ergste geval moet je een factory reset doen.

 26. a-tje zegt

  ErikEngerd, gebruik jij de betaalde versies van Titanium Backup en Juice Defender?
  (volgens mij kun je in de gratis versie niets freezen nl.)

 27. robbiez zegt

  bedankt voor je snelle antwoord.

  een vriend van mij heeft een apk file naar mij toegestuurd waardoor ik dus een betaalde app gratis kan installeren, nu kon ik op internet al verschillende programma’s daarover vinden met uitleg maar ik vroeg mij dus af of daar risico’s aan zaten.

  ik vind het namelijk nogal vreemd dat je apps als titanium backup overal gratis op het net kunt vinden en dat je dat gewoon kunt installeren zonder sancties..

 28. Pasqual zegt

  Na de update en kies kan ik niet meer met mijn telefoon op internet. heeft iemand een oplossing voor me? Hoor het graag.
  Mvg,
  P

  @ nootjuh, heb je dat inmiddels opgelost, en zo ja hoe? Heb je al van iemand reactie ontvangen? Ik hoor het heel graag.

 29. robbiez zegt

  @ nootjuh

  ook ik ben aan t kloten geweest de eerste keer om mijn s2 aangesloten te krijgen…

  als je m aansluit voor de eerste keer op de computer geeft de computer als het goed is weer: apparaatstuurprogramma installeren!

  bij mij lukte dit niet omdat de comp t stuurprogramma niet kon vinden, waardoor ik een windows update kreeg over samsung..

  na 2 keer de computer opnieuw opgestart te hebben kreeg ik t eindelijk voor elkaar..

  krijg je wel de melding dat het apparaat is aangesloten? bv voor massa opslag e.d.?
  en je kunt tevens een andere usb ingang eens proberen, dat wil ook wel eens helpen..

  • nootjuh zegt

   Ik kreeg wel dat scherm dat hij een programma wilde zoeken of installeren, maar daarop gezegt dat ik zelf een programma zoek omdat ik Kies net open had staan. Hij vindt wel verbinding met kies alleen zie ik mijn bibliotheek en apps meer niet, geen updates of iets dergelijks.

   Als ik nu mijn telefoon aansluit zie ik geen programma meer die vraagt voor een sturingsprogramma.

   Hoe dit op te lossen robbiez. Miss is het makkelijk dat wij even mailen, want ik snap er niet zoveel van….

 30. robbiez zegt

  waarschijnlijk is je stuurprogramma niet voldoende geinstalleerd, sluit je telefoon eens aan en ga dan naar apparaatbeheer op de computer…
  vervolgens moet je je telefoon kunnen vinden daar bij het icoontje van usb.
  daar kun je stuurprogramma’s bijwerken etc.

  zoek tevens even via windows update, misschien komt er een update te staan bij optionele update’s of geeft hij gelijk een update van samsung.

  anders even op google zoeken naar stuurprogramma bijwerken en je kunt denk ik al een heel eind komen, ik denk dat de fout zit dat je kies hebt aangevinkt en niet de computer zelf hebt laten zoeken..

  • Nootjuh zegt

   dat klopt rob,

   ik heb indd zelf aangevinkt en de comp niet automatisch laten zoeken. Hoe kan ik dit probleem verhelpen. Bij app beheer heb ik gekeken en alles doet het correct. Ik heb zelf een gehackte windows xp, heb een update iets voor windows 8 maar die kon hij niet intalleren. Daar zou het niet aanliggen denk ik?

   Verder stuurprogramma’s hoef ik niet te zoeken denk?

   heb hem weer via kies laten draaien maar kan nog steeds geem up-dates binnen halen alleen bibliotheek en samsung apps verder niets…

   enig idee?

   • Nootjuh zegt

    ik heb wel verbinding als ik bijvoorbeeld films van mijn foon op mijn comp wil zetten dus het ligt niet aan de usb verbinding dan denk ik?

    hoor het wel

    • Nootjuh zegt

     ik heb zelf wat zitten zoeken, maar ik begrijp dat Kies mijn samsung S 2 niet ziet. iemand die weet waar dat aan kan liggen?? hij geeft de volgende melding aan:

     verbonden,
     Druk op start-toets om samsung Kies te sluiten!!!

     snap het niet

     • Nootjuh zegt

      mijn comp geeft een fout melding over een INF bestand iemand een idee???

     • robbiez zegt

      Probeer kies air eens een keer…

      Anders zou ik het stuurprogramma bij apparaatbeheer verwijderen voor je tel en vervolgens computer opnieuw opstartenen de tel weer opnieuw aansluiten.
      Daarna computer zelf laten zoeken..
      Miss kun je de windows update handmatig opzoeken via google?
      Ik had de windows update van samsung wel nodig bij vista… weet niet hoe dat s bij xp..

      Probeer in apparaat beheer bij je telefoon eens stuurprogramma bijwerken en dan computer laten zoeken

 31. Pasqual zegt

  Mijn internet doet het weer. Whoehoeeeeeeeeeeeee. Heb alles over gedaan. Bij het opnieuw installeren van KE7 deed ie het weer. tussendoor niet. en na de Kernal leek ie het heel even niet te doen, maar dat was gelukkig maar tijdelijk.

 32. Nootjuh zegt

  @ robbiez

  als ik de comp opnieuw laat zoeken geeft hij een INF bestand fout iets over windows 95 of een latere versie…

  Als ik via app beheer ga kijken en dan usb beheer dan ziet hij de samsung gewoon en er zijn geen nieuwere stuurprogramma’s zegt die.

  Ik heb ook alles eraf gegooid en comp opnieuw opgestart maar nog steeds lukt het niet…. word er gek van..

  • nootjuh zegt

   @ robbiez,

   Het is me gelukt met wifi en kies air, na veel prutsen en doen. Alleen nu ziet hij wel mijn foon alleen kan ik geen updates vinden. Neem aan dat die er wel zijn?

   Ik heb zitten klooien met draagbare wifi hotspot en kies via wifi en toen deed hij het….

 33. robbiez zegt

  momenteel zijn er geen updates.. in ieder geval heb ik nog geen updates kunnen installeren via kies…

  kies geeft ook aan of je de laatste update hebt zodra je het toestel aansluit en kies opent.
  dus je hebt de tijd nog wel even voordat de allereerste kies update uitkomt.
  krijg je kies niet werkent door problemen kun je waarschijnlijk de update wel ergens los downloaden en installeren door het op je telefoon te zetten..

  dus er is nog geen haast bij…

 34. Qweck zegt

  Ik heb voordat ik hem ook update een vraag over apps en Kies.

  Kan ik in het vervolg nog updaten via KIES?
  Blijven de apps die ik nu er op heb staan, samen met telefoonnummers en settings ?

  Of is het een full-reset van de telefoon?

 35. robbiez zegt

  Via kies kun je heel makkelijk een back up maken vsn je telefoon..
  Ik weet niet of je nog kunt updaten via kies als je de download ergens anders weghaalt…

 36. Ruben zegt

  Voor alle mensen die problemen hebben met Samsung KIES….. In de prullenbak ermee. Ben deze week 2 dagen bezig geweest om KIES aan de praat te krijgen zonder resultaat. Kom ook op meerde forums tegen dat de software KIES echt waardeloos is en dat veel mensen er problemen mee hebben. Vervolgens de 1e (KE2) update via Odin gedaan. Super simpel en werkt!

  Alleen nog een vraag over de KE7 update: Blijven de taal instellingen gewoon in het Nederlands gezien het een update uit UK is.

 37. Edwin zegt

  Een klein beetje off-topic (moderator grijp zondig maar in), maar sinds 8 juni staat er in de Samsing Apps een “GalaxyS2 Camera Firmware Update”. Is er iemand die enig idee heeft wat die doet (ja behalve dan een camera firmware update uitvoeren natuurlijk).

 38. michael zegt

  ik heb zojuist kies air geinstalleerd op mn pcen er is ook verbinding met mijn telefoon
  maar als ik naar kies ga, zie ik geen updates? ook niet van KE2,??

  Kan iemand mij hiermee helpen
  ik zie alleen fotos, videos, beltonenm, favorieten, bookmarks etccc
  maar geen icoontje van Update?

  Moet dat via mijn telefoon of via KIES?

  Bij voorbaat dank!

  • Edwin zegt

   Updates gaan niet via Kies Air maar via Kies. Voor Kies Air hoef je niets te installeren, die start je gewoon op je telefoon op en vervolgens op je vaste PC log je in op het door de telefoon opgegegeven IP adres (bv. http://192.169.1.xxx:8080).
   Kies (niet te verwarren met Kies Air dus) moet je wel op de PC downloaden (vanaf de Samsung website). Vervolgens telefoon via de USB kabel aan de PC hangen. De telefoon geeft dan aan dat ie in “Kies” modus staat en dan kun je Kies op de PC starten. Kies controleert vervolgens je firmware en geeft aan op deze up to date is.

 39. Thomas zegt

  als ik hem op Kies aansluit krijg ik ook geen update blijft gewoon op de KE2 heb wel de update vanuit de samsung app geinstalleerd

 40. Jos zegt

  Mijn galaxy s2 slaat op tilt?
  Links bovenin staat er een gevarendriehoek met daarin een uitroep teken, ook kan ik de telefoon niet meer gebruiken omdat er een soort waarschuwingspictogram verschijnt met daarin de tekst: ‘SORRY De toepassing LogsProvider (proces com.sec.android.provider.logsprovider) is onverwachts gestopt. Probeer het opnieuw’

  Daaronder staat dat je dan kan klikken op geforceerd sluiten, alleen hij gaat niet weg?
  iemand tips?

  Bij voorbaat dank!

 41. Orkun zegt

  Is het ook al bekend wanneer de KE7 update of de 2.3.4 update automatisch met Kies te updaten is?

  Ik wil het niet zelf doen, teveel risico voor mij 😛

 42. David zegt

  Ik had al mijn T-Mobi SGS2 via Odin naar KE7 geholpen…

  Als je in de telefoon in software beheren->alles de ‘software update’ stopt, dan stopt ook de batterydrain. T’is maar een tip.

  Vandaag weer eens de tamelijk zinloze Kies gestart, kreeg meteen een Kies hotfix voor de kiezen van bijna 47MB. Dat noemen ze dan een hotfix… pfoei…. eens even kijken wat deze hotfix voor me doet…

 43. Videodok zegt

  Problemen gehad met updaten. Kies wilde wel backuppen maar daarna verloor hij de connectie. SD card unmounten bleek de oplossing. Ik merkte direct een wijziging in bluetooth communicatie met mijn autoradio (met ingebouwde carkit). Dus misschien is de bluetooth stack ook bijgewerkt.

 44. Frank zegt

  Bij mij is deze update toch echt nog niet zichtbaar.
  Had hem wel graag gehad, vooral omdat mijn batterij atm vrij snel leeg gaat.

 45. Jan Blok zegt

  Hoi, ik heb sinds een maandje een SGS2, zonder abo gekocht bij de mediamarkt.

  Bij thuiskomst bleek er een T-mobile logo op de achterkant te staan. Geen probleem want ik heb een T-mobile abonnement. Ook bij het opstarten krijg ik een T-mobile schermpje in beeld.

  Nu las ik hier over het upgraden naar een nieuwe versie. Dus Kies gedownload en geïnstalleerd, telefoon aangesloten en vol spanning gewacht op wat er zou komen.

  Nou dat valt een beetje tegen. Bij de basisgegevens staat:

  GT-I9100 ondersteunt geen firmwareupgrade.

  Huidige firmwareversie PDA:KE3 / PHONE:KD1 / CSC:KE3 (TNL)

  Betekent dit dat het upgraden door de vrienden van T-mobile is geblokkeerd?

 46. Necmi zegt

  Hallo Samsung galaxy sII gebruikers,
  Ik heb Samsung galaxy SII die gaat nu en dan automatisch uit en gaat weer aan, weet iemand iets van?
  Vast bedankt

 47. Lex zegt

  Je apps van je sd kaart op de telefoon zetten kan wellicht voor de oplossing zorgen. Ik heb het zelfde probleem en na wat “Google” werk heb ik deze oplossing gevonden. Hij draait nu inmiddels al ruim halve dag zonder dat ie opnieuw opstart.

Praat mee