Samsung laat zich voor het eerst uit over de processor upgrade

simonstanfordsamsunguk-300x199 Samsung laat zich voor het eerst uit over de processor upgrade

Simon Stanford

Niet zo lang voor de officiële release van de Samsung Galaxy S2 bleek ineens dat de Koreaanse fabrikant de kloksnelheid van het toestel had verhoogd van 1 naar 1,2 GHz. Niks mis mee natuurlijk, maar het was wel een opmerkelijke ‘move’ lang nadat het toestel al aan het publiek gepresenteerd was in februari.

Simon Stanford, één van Samsung’s hoogste bazen in Engeland heeft nu in een interview verklaard dat het hier in feite puur om een ‘show of force’ ging – Samsung wilde gewoon haar technische superioriteit benadrukken. Uiteraard zal ook hebben meegespeeld dat de nieuwe HTC toestellen ook draaien op een kloksnelheid van 1,2 GHz.

Zoals bekend, is de echte kloksnelheid in de Galaxy S2 variabel – deze past zich zeg maar aan aan de vraag – en dus was het niet zozeer een kwestie van het hele toestel overklokken, alswel de snelheidslimiet wat verhogen. De Exynos chip zelf draait prima tot pakweg 1,8 GHz, maar om het batterijgebruik te sparen, en om het toestel niet te warm te laten worden – bijvoorbeeld tijdens het spelen van games – wilde Samsung de maximum kloksnelheid niet zo ver opschroeven.

In het licht van de hardware competitie die momenteel gaande is in mobiele telefoon land is dit alles wel een teken dat Samsung echt op oorlogspad is: de fabrikant is zich bewust van haar eigen positie, en die van de concurrentie, en zit niet stilletjes in een hoekje haar eigen ding te doen – maar dit wisten we in feite al lang.

(met dank aan TechRadar)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. frits zegt

  haha jep ik heb gisteren gehaald bij de phone house, kon niet wachten meer om nog een week te wachten bij studentmobiel.nl.

 2. vincent zegt

  webmaster

  kunt u mij meschien helpen in zoek naar de funtie transale van duits naar nederlands vertalen. u kent het wel
  ik kan hem niet vinden in mijn galaxy s2

  groetjes vincent

   • Johan Ottepotte zegt

    oei, ik heb het ding nog niet. Maar als ik je vraag zo lees dan stel ik dat je het met dat toestel nog zwaar lastig gaat krijgen. Dit soort ‘klusjes’ lijken mij niet echt de meest complexe materie..En als je hier al zo veel moeite mee hebt, hoe zit dat dan met de rest…
    Maar misschien heb ik het mis en is het werkelijk een enigma 🙂 Als ik hem krijg en ik ben er achter laat ik het je weten!

    • vincent zegt

     Johan Ottepotte

     het ziet zo
     ik ben 2 jaar op zoek geweest voor een mooi telefoon.met goed functie’s
     zoals cammera en cpu en onderandere vertaal medode.

     na lang zoeken kwam ik in december 2010 de galaxy s2 tegen eindelijk gekocht.

     siens vorige week donderdag heb ik een samsung galaxy s2.
     dus alles wordt voor mij even wennen.

     gr vincent

 3. Zindo zegt

  @vincent
  wil je die app
  ga naar http://netload.in/dateiGkmRpzyCvD.htm download het. maak een nieuwe map vebind de sgs2 via kies air ga het uploaden naar de map. ga naar de map klik op de app
  en installeren maar

  p.s. heb ik ook geinstalleerd

  p.p.s het is op eigen risico

  p.p.p.s hij is in het engels

Praat mee