Samsung geeft broncode vrij van de Galaxy S2

samsunggalaxys2bron-300x161 Samsung geeft broncode vrij van de Galaxy S2Was het een tijdje geleden nog mode onder telefoonfabrikanten om je hardware zo dicht mogelijk te timmeren zodat software ontwikkelaars en/of hackers er zo min mogelijk zelf aan konden gaan sleutelen, is het tegenwoordig juist mode om een nieuwe apparaat toegankelijk te laten – juist om een zo breed mogelijke ontwikkelaarsgemeenschap (developercommunity?) te creëren.

Samsung doet gezellig mee aan deze trend, en heeft dus de broncode van de software op de Galaxy S2 gewoon vrijgegeven. Het grote voordeel hiervan is dat er op korte termijn allerlei applicaties en optimalisaties kunnen worden ontwikkeld voor de S2, zoals een oplossing voor de ontbrekende notificatie LED (waar op dit moment al hard aan gewerkt wordt).

Maar ook zal dit tot gevolg hebben dat er voor de Samsung Galaxy S2 in hoog tempo zogenaamde ‘custom ROM’s’ zullen gaan verschijnen, en voor wie het wat zegt, misschien zelfs een Cyanogen ROM.

Het is nog wat vroeg om te zeggen dat deze zet van Samsung de Galaxy S2 een nog langere levensduur op de markt heeft gegeven, maar het zou zeker niet voor het eerst zijn dat developer communites zoals XDA een belangrijke bijdrage leveren aan de bruikbaarheid van een telefoon – denk bijvoorbeeld aan Android of Windows Phone 7 voor de HTC HD2.

(met dank aan GSMArena)

Galaxy deal tips

Reacties

    • Arthur Dent zegt

      CyanogenMod ROM’s zijn flink geoptimaliseerd ten opzichte van een ‘standaard’ Android ROM – dit betekent vaak een aardige snelheidswinst (vraag is hoe nodig dat is op de Galaxy S2) en een verbeterde stabiliteit (wat met name op oudere toestellen erg fijn is). Ook zitten er features in die niet standaard in Android zelf zitten. Meer informatie vind je hier: http://wiki.cyanogenmod.com/index.php?title=Features

Praat mee