Samsung Galaxy S2 is uitgerust met Gorilla Glass

samsunggalaxys2gorillaglass-300x225 Samsung Galaxy S2 is uitgerust met Gorilla GlassDe fabrikant van het ultrasterke Gorilla Glass, Corning, heeft bevestigd dat de Samsung Galaxy S2 – net als de eerste Galaxy S – inderdaad uitgerust is met haar superdunne maar o-zo-sterke Gorilla Glass. In tegenstelling tot een beeldscherm dat bedekt is met normaal glas, barst Gorilla Glass veel minder snel, en is het bijna niet te bekrassen. Daarnaast reageert een scherm wat met Gorilla Glass is bedekt in principe een stuk direkter op aanrakingen, omdat het veel dunner, en dus potentieel gevoeliger, is.

Gorilla Glass lijkt zo een belangrijke schakel te vormen in het ontwerp van de Samsung Galaxy S2: met een normale glasplaat zou het veel moeilijker zijn om een toestel te produceren wat zo dun is, zonder dat het scherm te kwetsbaar wordt.

Echter, ook Gorilla Glass is natuurlijk niet onverwoestbaar, dus wij raden toch aan een beetje voorzichtig te zijn met de Galaxy S2.

(met dank aan Corning)

Galaxy deal tips

Reacties

  1. Anoniem zegt

    Ja, vind ik ook. Maar ik denk toch echt wel dat mensen vroeg of laat zullen moeten beseffen dat de huidige iPhone 4 gewoon niet kan tippen aan de aankomende Samsung Galaxy S2. iPhone was goed genoeg om te concurreren met de Galaxy S, maar niet met deze.

  2. zegt

    En dan praten wij nog niet over het prijsverschil tussen de iPhone 4 en de S2. Feit is wel dat er voor de iPhone veel meer accessoires door derden worden gemaakt.

Praat mee