Hoe kun je je Samsung Galaxy S2 overklokken?

galaxys2overklok-180x300 Hoe kun je je Samsung Galaxy S2 overklokken?En ja hoor: gisteren meldden we nog dat Samsung de broncode van de Galaxy S2 had vrijgegeven en vandaag zijn de eerste doe-het-zelvers aan het overklokken geslagen – nadat het toestel vorige week ook al ‘geroot’ was uiteraard. Technisch gezien is het natuurlijk maar de vraag of je hier ook echt van overklokken kunt spreken, aangezien de Exynos processor sowieso niet vast op 1.2 GHz draait, en al eerder bekend was dat de chip in principe geschikt is voor snelheden tot 1.8 GHz – dus er gebeurt weinig wat niet allang mogelijk is, en zelfs de flexibele regeling van de kloksnelheid is al standaard aanwezig.

Maargoed, voor iedereen die zelf wel eens zijn toestel in Quadrant scores wil zien halen boven de 4000, kan het wel leuk zijn!

De instructies vind je (uiteraard) op het XDA forum, maar als je niet zeker bent van wat ze bedoelen kun je het maar beter niet doen…

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Johan zegt

  hij is stabiel overgeklokt tot 1.504 gHz, zonder problemen. Hij is zelfs overgeklokt tot 2 gHz, maar dat leverde wel stabiliteitsproblemen op.

  • zegt

   Nice! Alleen zit ik met de vraag of dit de batterijduur naar onder haalt.. Naar onder zal het sowieso zijn, maar ik heb niet echt een idee of dit veel of weinig zal zijn. Iemand een idee hierover?

 2. Brian zegt

  De 1,5 Ghz is een vaste kloksnelheid, deze gaat dus niet naar beneden als de cpu het rustig heeft.
  Van onstabiliteit en crashen is ook geen sprake aangezien dit pas gebeurd bij 1,8/2,0 Ghz

Praat mee