Het sterkste (en meest onderbelichte) punt van de Samsung Galaxy S2

samsunggalaxys2zijkant-300x200 Het sterkste (en meest onderbelichte) punt van de Samsung Galaxy S2Inmiddels weten we wel dat Samsung’s nieuwe Galaxy S2 beschikt over een SuperAMOLED Plus scherm, een dual core processor draaiend op 1.2 GHz, een 8 megapixel camera heeft, die op 1080p full HD video kan opnemen en via HDMI weer kan afspelen. De specificaties lijken wel een opsomming van superlatieven op mobiele technologie gebied. Maar uiteindelijk wil iedereen gewoon een goed, soepel te bedienen telefoon hebben, die doet wat die moet doen, en dat op een zo betrouwbaar en overzichtelijk mogelijke wijze.

Door de race die momenteel gaande is in de wereld van de mobiele technologie volgen de toptelefoons elkaar steeds sneller op – de een nog beter en sneller dan de ander. Hierdoor is een topmodel van vandaag over zes maanden alweer ernstig verouderd. En waar enige jaren geleden een topmodel nog een levensduur op de markt moest hebben van minstens anderhalf, liefst twee jaar, is het tegenwoordig gemeengoed dat een topmodel slechts topmodel is gedurende zes tot acht maanden.

Echter, zoals iedereen weet moet je, om een gratis toptelefoon te krijgen, al gauw een abonnement afsluiten van 2 jaar. En zit je dus anderhalf jaar opgezadeld met een telefoon die niet meer het neusje van de zalm is. Op zich is dit natuurlijk niet zo erg, als het toestel maar gewoon fijn is.

Ondanks de indrukwekkende specificaties van de Samsung Galaxy S2, vergeten we vaak dat het huidige Android besturingssysteem – en dan met name de bijbehorende applicaties – eigenlijk nog helemaal niet zo goed omgaan met de fantastische hardware van de S2. Met andere woorden: er zit nog heel veel rek, in de mogelijkheden van de Galaxy S2 – mogelijkheden die nu nog helemaal niet bestaan, omdat ze pas in het komende jaar ontwikkeld gaan worden. Denk hierbij aan games en praktische toepassingen die pas nu ontwikkeld gaan worden, omdat de hardware nu pas in staat is om de benodigde bewerkingen snel genoeg uit te voeren.

Het punt wat we proberen te maken is het volgende: de functionaliteit van de Galaxy S2 kan nog een heel stuk groeien, in het komende jaar – op het moment van lanceren biedt het toestel amper mogelijkheden die de hardware ten volle benutten. Wij zelf hopen in ieder geval dat de Galaxy S2 hierdoor dus ook geen toestel is wat binnen zes maanden alweer door kan schuiven naar de tweede rang – en vinden dit eerlijk gezegd één van de meest interessant aspekten van de S2: er zit nog een hoop rek in het toestel.

(vrij naar MobileReview)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Dennis zegt

  Weet iemand trouwens hoe je een ‘screenshot’ op de SGS2 kan maken? Op de iPhone kan dat door op dat ronde knopje onderin en de aan/uit knop bovenin tegelijk in te drukken. Weet iemand hoe dat moet op de SGS2?

 2. Johan Ottepotte zegt

  ” Het, ik heb hier een ouwe baksteen en daar staat Iphone op, iemand interesse? ” …. een reactie op de SGS2 die ik op internet las.

  Ha ha! Het moge duidelijk zijn dat de Iphone verleden tijd is. Ik heb geen twijfel dat dit geen 6 maanden toestel is, totdat er een toestel is met holografisch 3D beeld die ook nog een massage kan geven als ik wat spanning in mijn rug heb 🙂 Balen trouwens dat ik bij HI zit, zij leveren zoals het er nu naar uitziet als een van de laatste!

  • Arthur Dent zegt

   Overigens is dat ook precies wat Samsung wil gaan bereiken, het komend jaar: de iPhone definitief voorbij streven, door ervoor te zorgen dat de Galaxy S lijn altijd minstens zes maanden voorloopt op de rest, qua technologie… en die massagemogelijkheid komt straks met de Galaxy S4 😉

 3. Barry de groot zegt

  De galaxy s2 is natuurlijk niet te vergelijken met een iphone 4. Laten we maar afwachten wat de iphone 5 gaat brengen. Want laten we eerlijk zijn apple was toch heel duidelijk de eerste met een smartphone full touchscreen dus wie loopt er hier voor?
  gr

 4. Arie zegt

  De SII is voor mij de hemel na de het met de Nokia N97,
  een klein dingetje is dat ik mijn telefoonnummer niet bij instellingen-over dit toestel zichtbaar krijg, ook niet na een nieuwe simkaart; weet iemand een oplossing? verder is het voor mij een licht-gewicht techno-wonder; steeds weer ontdek ik nieuwe mogelijkheden van het mini-computertje, iets wat Nokia voor mij nooit heeft kunnen waarmaken,,, ([email protected])

 5. Donny M zegt

  Vraag: na groot ongeluk met mijn 1ste Samsung Galaxy 2, heb ik nu de 2de. Deze was met de actie gratis SD kaart van Samsung. Heb die SD kaart net binnen, in het toestel gezet, toestel gaat daarna niet meer aan. SD kaart eruit gehaald, toestel gaat wel weer aan. Hebben jullie enig idee wat hier aan de hand is ?

Praat mee