Exynos of Tegra 2: het verhaal achter de processor verwarring rond de Samsung Galaxy S2

galaxys2exynoschip-300x165 Exynos of Tegra 2: het verhaal achter de processor verwarring rond de Samsung Galaxy S2Hoewel het inmiddels duidelijk lijkt dat de Samsung Galaxy S2 in Nederland ‘gewoon’ met Samsung’s eigen dual core Exynos processor geleverd gaat worden, blijft het een beetje een vreemd verhaal dat de Koreaanse fabrikant het toestel op verschillende markten met verschillende processoren zal leveren.

Natuurlijk is de vraag dan ook welke markten welke chip zullen krijgen, en of dit een structureel verschil zal blijven tussen de verschillende modellen. Nu begint het erop te lijken dat de Samsung Galaxy S2 met NVIDIA’s Tegra 2 chip een tijdelijk fenomeen zal zijn. Aangezien de Samsung Exynos processor nog gloednieuw is, zal het nog even duren voordat de massaproduktie ervan goed op stoom is. Maar Samsung wil natuurlijk wel gelijk vanaf het begin zoveel mogelijk Galaxy S2 toestellen kunnen verkopen. Het schijnt dus zo te zijn dat Samsung de Tegra 2 chip met name als tijdelijke oplossing zal gebruiken, totdat er genoeg Exynos chips uit de fabriek rollen om aan de volledige vraag te voldoen.

Of deze verklaring klopt is natuurlijk moeilijk te controleren, aangezien wij niet in de geheime ontwikkelingskeuken van Samsung in Korea kunnen kijken, maar we weten dat Samsung eerder een soortgelijk probleem had met de SuperAMOLED schermen – en dus klinkt deze verklaring ons nog niet eens zo gek in de oren.

(met dank aan TomsHardwareGuide)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. vincent zegt

  aaigt alles klopt gewoon en de galaxy s2 blijft mijn lievelings telefoon ooit
  na 2 jaar wachten is er eindelijk een telefoon uit die naar mijn smaak is.
  eindelijk een telefoon met een goede video en foto cammera
  nooit gedacht dat het nog verder kon gaan met een nfc en dan hebben we het niet over 1.2 ghz en nog veel meer.

  eindelijk een toestel waar ik trost op ben.

 2. Samsung S2!! zegt

  Bij de Tegra 2 komt er geen super amoled + dit om de kosten te besparen. Dus je kan kiezen Tegra 2 zonder super amoled+ of Exynos met super amoled+

 3. johan ottepotte zegt

  ha ha! een vriend van mij had die LG 2x gekocht, na 3 dagen is hij al kaduuk. LG sucked…. Mijn oude LG was na 2 maanden ook kapot. Reken maar dat de SGS2 de concurrentie er uitloopt, met groot gemak! Zelfs het vlaggenschip van HTC, de sensation, gaat het niet redden qua techniek.

 4. Brian zegt

  Ik zit een beetje te twijfelen welke mobiel ik zou nemen.

  Het wordt dus of de Samsung galaxy s2 omdat hij snel is, groot scherm, dun, mooie camera en een batterij die lang mee gaat.

  Er zijn ook andere androids op de markt met andere systemen erop.

  Een vanilla telefoon schijnt chill te zijn (zoals de Nexus S).

  Als laatste optie de HTC Sensation, schijnt ook heel goed te zijn. Heeft weer een ander systeem (de htc sense).

  Graag zou ik van jullie willen weten waarom jullie voor een bepaalt systeem kiezen!

Praat mee