Camera face-off: Samsung Galaxy S2 versus Sony Ericsson Xperia Arc

Eén van de telefoons die het nu op de smartphone markt moet opnemen tegen de Samsung Galaxy S2 is de Xperia Arc van Sony Ericsson. De Arc is ongeveer even dun als de Galaxy S2, en ondanks de wat behoudender techniek een erg mooi vormgegeven telefoon. De Arc zou bovendien beschikken over een goede camera, dus deed de bekende Russische telefoonrecensent Eldar Murtazin zijn best om beide toestellen in dezelfde condities foto’s te laten maken.

Beide toestellen beschikken over een 8 megapixel camera, en een LED flitser, en worden blootgesteld aan een situatie waarin telefooncameras meestal op hun slechtst zijn: bij weinig licht. Om alle 8 megapixels te kunnen bekijken, kun je op de foto klikken om de plaatjes tot in detail te kunnen bestuderen.

Eerst het rustieke plaatje zonder flitser, met links de Xperia Arc en rechts de Galaxy S2:

arcbloemzonderflits-300x225 Camera face-off: Samsung Galaxy S2 versus Sony Ericsson Xperia Arcgalaxys2bloemzonderflits-300x225 Camera face-off: Samsung Galaxy S2 versus Sony Ericsson Xperia Arc

En dan mag de LED flits zijn werk doen, wederom links de Arc, rechts de S2:

arcbloemmetflits-300x225 Camera face-off: Samsung Galaxy S2 versus Sony Ericsson Xperia Arcgalaxys2bloemmetflits-300x225 Camera face-off: Samsung Galaxy S2 versus Sony Ericsson Xperia Arc

Conclusies gaan wij hier niet trekken – dat laten we graag aan de lezer zelf over!

(met dank aan MobileReview)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Johan Ottepotte zegt

  phoe phoe… het verschil is niet overweldigend zeg maar. Het lijkt alsof de sgs2 een scherpere pixel heeft, ingezoemd. Maar de Arc heeft een meer feel-good-vieuw… (eigen bedachte term 🙂
  lastig…..

 2. Jord zegt

  Hmm, moeilijk… Ik denk dat ik de Arc zonder flits beter vind, en dat ik de S2 met flits beter vind… Misschien komt dat doordat de Arc de Exmore techniek gebruikt, en de S2 een betere flitser heeft? Maar ik ben geen expert op dit gebied hoor. Ik ben trouwens wel de trotse bezitter van een Arc, heerlijk toestel!

 3. Rik zegt

  zoals hierboven al is vermeld, de samsung Galaxy S2 ziet er iets scherper uit, maar de Sony xperia ziet er iets “warmer” uit van kleur. maar dit resultaat kan makkelijk behaald worden met een foto-edit programma als Photo Shop…

 4. zegt

  Persoonlijk vind ik de Arc ook betere foto’s maken. Daarbij is het een prachtig toestel om te zien. Helaas liepen de specs achter op de SGS2 en dus koos ik ook voor de S2. Die heb ik besteld bij de coolblue (=pdashop / smartphoneshop). De huidige leverdatum staat op 18 mei aanstaande. Dat is inmiddels 2 dagen eerder dan aanvankelijk door hen afgegeven. Coolblue hanteert een iets hogere prijs maar leveren wel een accessoirepakket (o.a. autohouder + lader) mee voor de eerste 1000 bestellers waarvan ik er één ben.

 5. Daan zegt

  opzich wil ik wel een goede camera op mijn mobiel, alleen als ik echt mooie foto`s wil maken pak ik wel de fotocamera. Op mijn mobiel zal ik foto`s maken met vrienden of op een feestje ofzo en dat ik even snel een foto kan maken en op facebook zetten.
  Dus ik ben blij met de camera die er op zit.

 6. zegt

  Ik bedacht later dat bovenstaande resultaten sterk afhankelijk zijn van de instellingen op de toestellen. Zo kun je de witbalans en ISO waarden aanpassen en daardoor wordt het resultaat echt heel anders.

 7. zegt

  Ik heb in de afgelopen weken de camera veel gebruikt en ben heel tevreden over de resultaten zowel binnen als buiten. Ook de instellingen die je kunt maken zorgen er voor dat je onder veel omstandigheden mooie foto’s kunt maken. Voorlopig heb ik geen digitale camera op zak en heb ik genoeg aan de SGSII

  • Henriëtte zegt

   Heeft ie helaas niet, zie Specificaties. Heb zelf ook dit toestel, is een verbeterde Galaxy S, maar hierop heeft Samsung kennelijk bezuinigd.

Praat mee