Batterij bug van de Galaxy S2 veroorzaakt door Android

galaxys2bugtweet-300x131 Batterij bug van de Galaxy S2 veroorzaakt door AndroidZoals al bekend, zijn de meningen over de batterijduur van de Samsung Galaxy S2 nogal verdeeld. Sommige gebruikers doen twee dagen met een volle batterij, terwijl anderen nog geen volle werkdag doorkomen. En de tips die we hier eerder gaven zijn niet in alle gevallen effectief, om de gebruiksduur significant te verbeteren.

Op allerlei fora en websites gonsde het al een tijdje van de geruchten over een mogelijk structurele bug in de firmware van de Galaxy S2. Deze mening lijkt nu bevestigd te zijn. Het probleem zou in Android 2.3.2 en 2.3.3 zitten, die in sommige gevallen niet op de juiste wijze omgaat met de dual core processor en het variabele kloksnelheid ervan. Na sommige toepassingen zou de kloksnelheid niet meer vanzelf terug omlaag gaan, waardoor het toestel in feite onnodig op de maximale snelheid blijft draaien. En aangezien de fout soms al optreedt bij het gebruik van de browser laat deze zich ook niet vermijden door de gebruiker.

In de net uitgebrachte Android versie 2.3.4 zou het probleem overigens niet meer bestaan – maar de Galaxy S2 wordt op dit moment nog niet met deze geupdate versie geleverd. Alleen Google’s Nexus telefoons beschikken al over deze versie. Het wachten is dus op Samsung (en Google) om zo snel mogelijk ook de S2 te upgraden naar versie 2.3.4.

(met dank aan Eldar Murtazin)

Galaxy deal tips

Reacties

  • Mark SII zegt

   Ja, maar die is nog niet uit gegeven door samsung en google voor de sgs2.
   Ik hoop wel dat ze dat snel gaan doen en wij daar geen maanden op moeten gaan wachten.

 1. Dave zegt

  Is je device rooten en dan SetCPU installeren geen eenvoudige oplossing? Ik deed dit voorheen op mijn HTC HD2 en werkte als een zonnetje. Zo breng je de CPU bij scherm uit, automatisch altijd naar een lagere CPU stand. En zelf te bepalen welke CPU snelheid. Iemand hier ervaring mee?

  • Arthur Dent zegt

   Yep, ikzelf 🙂 maar rooten is niet voor iedereen een eenvoudige oplossing… En de vraag is in hoeverre SetCPU niet in de knoop komt met de governor die nu de kloksnelheid van de S2 beheert, of dan het blijven hangen (van die kloksnelheid) wel is opgelost, als het probleem eigenlijk ergens in Android zit. Maar het kan de moeite van het proberen waard zijn!

 2. ErikEngerd zegt

  Dit verklaart heel veel. Ik heb o.a. met system panel app lopen monitoren op applicaties die teveel cpu verbruiken, maar dat zie je natuurlijk niet als de kloksnelheid gewoon hoog blijft ook al draait er niets.

  Maar even afwachten dus op een fix. Mag ook een quick fix zijn van samsung. In elk geval hoef ik niet meer verder te zoeken naar problemen nu.

 3. Chofny zegt

  sjow he

  die update werk echt

  ik heb een spel online die gwn draaid (de hele dag)
  en heb hem niet eens opgeladen heb nu nog 20 procent over qua battrij…
  goed zo samsung respect++++++++

  en nu nog een update dar de dual core optimaal gebruikt kan worden met spellen!!!

  • Chofny zegt

   en trouwen… hoeveel mb aan video geheugen is er eigenlijk?
   wat ik weet =
   2 gb aan rom geheugen
   1 gb aan ram geheugen

   12 gb aan usb sd opslag < dit = ook niet prttig….nogal langzaam…voorbereiden met kopieeren wth….)

   maar wat is de video geheugen?

    • Chofny zegt

     grafische video geheugen….
     een pc heeft dat ook????
     nvida 9786 1gb video geheugen

     ik doe een ict opleiding en wil gwn heet een en ander weten:)

   • Arthur Dent zegt

    Video geheugen wordt gewoon toegewezen binnen het RAM geheugen – ik weet niet of het een dynamische grootte is, of dat er bijv. standaard een X aantal MB’s voor wordt gereserveerd. Tenminste, dit is wat ik er van begrijp, maar correct me if I’m wrong, uiteraard! 😉

  • Dave zegt

   Hoezo heb jij een update en werkt die echt? De update is alleen in de UK uitgerold. De firmware update zou alleen het opladen versnellen, niet de batterij duur. Of bedoel je iets anders?

 4. Chofny zegt

  er is een bug met de procceser… als je een mooie spel speeld dan maak je gebruik van alle kracht van je proccesor. maar als je de game stopt gaat de proccecor door op volle toeren… en dat zuigt de batrerij als een gek.. normaal gesproken ging ik maar een halfe dag mee met mijn telefoon nu anderhalfe dag:)

 5. Gotenks zegt

  Ik heb eigenlijk totaal geen last van deze bug, ook niet nadat ik mijn gsm intensieve werkjes heb laten doen. Ik ben begonnen met Watchdog sinds vorige week maandag om alles te monitoren, en nu kom ik met mijn SGS2 bijna 4 dagen toe!

   • Gotenks zegt

    Ik weet het, ik vind het zelf ook heel erg bizar dat ik met mijn SGS2 al deze problemen niet heb.. Geluk? Ik weet het niet, maar ik weet wel dat ik er superblij mee ben!

    PS: De SGS2 is gewoon een smartphone. Ik ben ssj4, waardoor ik zoveel energie uitstraal waarmee de phone zich draadloos kan voeden XD

 6. Mitch zegt

  De eerste dag dat ik hem had deed ik 2 dagen met de baterij.
  Gisteren was hij rond 3 uur smiddags leeg.
  ik heb m de hele nacht laten opladen. Hij js nu bijna leeg.
  en het opladen duurt echt heel erg lang.
  Mijn telefoon was zelfs te heet geworden, tersijk hij uitstond terwijl hij aan het opladen was

  • steef zegt

   ik heb al een nieuw toestel gehad en nu is hij al weer terug voor het zelfde probleem dus afwachten maar het is gewoon geen goed toestel jammer.

 7. Ilse Foekens zegt

  Ik heb nu 2 weken een Samsung galaxy s2. In het begin deed internet het super, maar sinds een paar dagen geeft hij aan: Kan niet verbinden met server. Hoe kan ik dit oplossen?

  • Sabine zegt

   Hoi Ilse,

   Ik heb hetzelfde probleem. De eerste 2 weken continue internet zonder problemen. Daarna af en toe internet, maar meestal een melding over de androidtoepassing die niet kan worden gestart of inderdaad “kan niet verbinden met server”.
   Is jouw probleem inmiddels opgelost?

 8. TacBeaver zegt

  Ik hoop dat die update heel snel komt.Gisteren mijn SGS2 opgeladen tot 100% capaciteit. Dan een hele nacht in standby (scherm uit, vifi aan, BT uit, GPS uit) en op exact 12u stond de batterij nog op 1%. Wat zijn jullie ervaringen ?

  • apollozeus zegt

   Ja heb het zelfde probleem ,kheb mijn ssgs2 net 2weken en wordt helemaal para van de batterij, durf bijna niet te internetten of muziek te luisteren of spelletjes te spelen. Maar ik ben benieuwd of samsung met deze problemen bekend is ,en zoja waarom brengen ze dan deze ssgs2 uit, tis zeker een race tegen iphone en zijn wij weer de dupe hiervan … en bedankt Samsung

 9. Jalvi zegt

  Mijn ervaring is dat het lijkt alsof de batterij langer meegaat als ik wifi aan heb en ook gps. Daarnaast gaat mijn s2 om de zoveel tijd vanzelf uit, ook al is de batterij nog niet leeg. Dacht dat het aan een bepaalde app lag, die eraf gegooid, maar probleem blijft. Ook wil ie niet uit als ik hem uitzet. Dan gaat ie na een paar seconden gewoon weer aan.. vraag me af of ik hem nu ter reparatie op moet sturen?? Heb zelf 0,0 verstand hiervan 🙂

 10. Mitchel zegt

  Mijn s2 gaat ook niet echt lang mee. Dus ik hou de hele tijd batterij verbruik in de gaten en tot mijn verbazing staat er 2 keer android-systeem die alle twee batterij verbruiken hoe jan ik dat fixen?

 11. Martin zegt

  Mijn GS2 word ook erg het bij het laden van de batterij. Gisteren werd hij zelfs zo heet dat het toestel niks meer deed. Ik heb de batterij uit het toestel moeten halen en daarna deed hij het weer.
  Ik denk dat ik maar eens terug ga naar de winkel.

   • apollozeus zegt

    ik ben van een iphone naar samsung gs2 gegaan, mijn ervaring binnnen 2weken is ,is dat ik problemen ervaar met de batterij, hij is heel erg snel leeg ook al gebruik je hem niet, bij iphone kon ik de hele dag bezig zijn en pas als ik naar bed ging deed ik em op de oplader, maar verder is de ssgs2 een perfecte toestel.

 12. hans zegt

  Samsung S2 uit pure ellende weggedaan na een paar dagen ,
  Op marktplaats geruild tegen een Nokia C5 , Echt ’n Top toestel !!
  Die doet het bij normaal gebruik zo’n 3 weken op een accu.

 13. Wouter zegt

  Ook ik heb er last van, m’n batterij gaat heel erg snel leeg. De laatste update heb ik ook via Kies dus daar ligt het niet aan. Mijn vrienden hebben ook de SGS2 en die gaat wel lang mee. Wat moet ik doen?

 14. Ran zegt

  Die van mij gaat ook nog geen dag mee 🙁

  Gebruik het toestel gewoon normaal bellen,sms, FB en whatsapp.

  Mijn iphone 4 gaat met dat verbruik wel 2 dagen mee. Ook wordt mijn Samsung erg heet bij het opladen? Iemand hier ook last van?

  • Julian zegt

   die van mij ook niet en ik gebruik hem echt niet veel…

   en mijn sgs2 word idd ook erg heet na het opladen maar ook soms gewoon omdat het kan, maar dat komt denk ik door de prosessor die voor niks draait.

   maar die van mij valt ook wel vaak uit heeft iemand hier dan last van?

 15. apollozeus zegt

  Ga morgen naar de winkel om te kijken of ze mijn toestel (ssgs2) terug nemen cq omruilen voor een ander mobiel , zoniet ga ik radar inschakelen.Mensen DIT KAN TOCH NIET…..

 16. cin zegt

  Hallo,

  ik heb een galaxy2, nu ong 2weekjes, en me ram-geheugen zit al voor de helft vol, kan iemand me vertellen of het kwaad kan, of ik het kan wissen. of eventueel een extra geheugen kan toepassen? zoals zo’n kaartje?

  alvast bedankt! grtjs

 17. Eccy zegt

  Er is een truc online dat de batterijduur van de Galaxy S2 verdubblelt:

  1.Zet je Samsung Galaxy S2 aan en laat hem 8 uur achter elkaar aan de stroom hangen.
  2.Haal de Samsung Galaxy S2 van de stroom en zet het toestel uit
  3.Sluit de Samsung Galaxy S2 nogmaals 1 uur lang aan op het stroomnetwerk
  4.Haal het toestel weer van je lader en zet hem aan.
  5.Wacht enkele seconden en zet de Samsung Galaxy S2 weer uit
  6.Sluit de Samsung Galaxy S2 weer 1 uur lang aan je lader

 18. dennis zegt

  iphone is duur maar apple is top merk, Samsung sucks!!!!!!!!

  iphone 4s is super camera is veel beter
  batterij gaat na update vet lang mee
  etc etc

 19. Ariza zegt

  Ik heb de samsung galaxy s2 pas 1 week maar heb gemerkt dat de batterij snel leeg gaat alleen wat belangrijker is dat als ik hem op de lader aansluit dat het heel erg lang duurt voordat hij oplaad….

  weten jullie wat het kan zijn…???

 20. Christiaan zegt

  Heb de SII met 2.3.5 een paar dagen in gebruik. Doe er nog weinig mee, af en toe een berichtje of een telefoontje en soms wat opzoeken op internet. Ook een beetje scharrelen door het menu om het apparaat te leren hanteren.
  Batterij gaat nog geen 24 uur mee. Spaarstand is ingeschakeld, geen WiFi of GPS of BlueT aan. Opladen gaat wel weer heel snel in nog geen 2 uur.
  Leuk toestel maar treurig batterijtje.

 21. Chantal zegt

  ook mijn galaxy s2 werkt niet als de beste.. mn batttery is snel leeg
  valt vaak uit en als ik bel dan gaat die ook uit en moet ik m zelf weer aan doen.
  dit valt me wel onder de garantie neem ik aan?

Praat mee