Altijd leuk: de gebruikershandleiding van de Samsung Galaxy S2

samsunggalaxys2gebruiksaanwijzing-278x300 Altijd leuk: de gebruikershandleiding van de Samsung Galaxy S2Sommige mensen lezen uit principe nooit de handleiding van een nieuwe gadget. Het is tenslotte het leukst om alles zelf uit te vogelen. Anderen vinden het juist leuk om eerst een door de boekjes te bladeren, voor zichzelf gelijk in het diepe te storten. Maar zeker als je nog twijfelt of je nu wel of niet een Samsung Galaxy S2 wilt bestellen, is het misschien erg verhelderen om een blik te werpen in de gebruikershandleiding van de Samsung Galaxy S2. En daarom vind je deze HIER (rechts klikken, opslaan als… etc.). Wie leest hem in één middag uit?

(met dank aan Eric)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Mich zegt

  Ik denk dat ik ‘m ga lezen wanneer ik mn telefoon aan het opladen ben.
  Moet dat nog steeds eigenlijk? Je telefoon eerst volledig laten opladen voordat je m aandoet de eerste keer?

  • Zeemon zegt

   Zolang hij maar doorlaadt, dus niet aanzetten op de accu zoals ie uit de doos komt zonder hem aan de lader te hangen. Als je hem aan zet terwijl hij aan de lader zit laadt hij alsnog voldoende op om de accu niet te belasten

 2. Niek zegt

  Op mijn galaxy sik staat links boven een icoontje en met rood een getalletje erin. Weet iemand wat dat getal betekent ?

  • Clint zegt

   Dan heb je een melding.
   In het basisscherm linksonder aanraken, dan melding, en voila, je ziet wat voor melding je hebt.

 3. koelkast zegt

  is het normaal dat alle aps aan staan en dat men bij verkoop niet meld dat deze internet vreten en dus ook kosten, was binnen een dag 150 euro armer. kan ik deze kosten declareren bij samsung

 4. Thijs zegt

  MENSEN! Het is onzin dat je eerst de accu moet opladen! De nieuw lithium-ion batterijen zijn er voor gemaakt om bijvoorbeeld telkens van 30% naar 75% te worden opgeladen. Ga je hem telkens gebruiken tot 0% en daarna opladen tot 100% verslechtert dit zelfs de levensduur van de accu! Dus mijn advies: Zorg dat je hem op tijd oplaad. Vaak opladen is helemaal niet slecht! Ze werken er juist beter door 😉

  • Christiaens Frederik zegt

   @ Thijs,

   Het is helemaal geen onzin wat verkondigd wordt. Een oude Ni-Cd batterij had een volledige laadcyclus nodig om het gevreesde geheugeneffect tegen te gaan. De recentere Ni-Mh batterij had daar zo goed als geen last van.
   De moderne Li-ion batterijen hebben echter wel weer een eerste dergelijke laadcyclus nodig omdat deze elektronisch gestuurd en begrensd zijn! De eerste volle laadcyclus laat de “sturing” toe de volle capaciteit en laadkarakteristiek van de batterij te bepalen en zo o.a. een correct batterijgebruik te rapporteren.
   Volledig opladen en ontladen van een Li-ion batterij is op zich niet slecht voor de levensduur, maar bij te diep ontladen loop je het risico dat de elektronica van de batterij in “fout” gaat en geen laden meer toelaat.
   De levensduur van een Li-ion batterij wordt verder grotendeels bepaald door de temperatuur van de batterij/toestel en het aantal laadcycli (>500 blijkt een probleem te worden naar capaciteitsverlies), maar daar kan je nu eenmaal niet onderuit bij een elektronisch toestel.

 5. jeroen zegt

  gs2 doet helemaal niets meer hij gaat niet meer aan.
  hij is nog geen 3 weken oud !!!!
  heeft iemand ook wel eens dit probleem gehad

  • lievely zegt

   dat is een goeie vraag, dat wil ik namelijk ook graag weten!
   En weet iemand waarom mijn luidspreker automatisch aangaat als ik iemand bel???

  • Rene zegt

   Je moet niet naar de map ‘videos’ gaan maar naar ‘galerij.’
   Je videos staan dan gewoon ergens tussen je foto’s onder het kopje ‘camera’
   De betreffende video lang indrukken en dan onderin het scherm wissen aantikken.

 6. elly zegt

  Hoe kan ik als ik op i.ternet ga orgen dat mijn scherm mee draait als ik mijn telefoon draai. bij alles draait mijn scberm mee behalve s ik op intyernett ga.wie k an mij daar mee helpen

 7. carina zegt

  hoi
  mijn vraag is kan ik mijn telefoon ook meerderemalen een geluid of licht signaal laten geven bij een gemiste oproep of sms. bij een sms hoor je hem maar een x. en bij een gemiste oproep helemaal geen signaal

 8. Vivienne zegt

  wanneer ik foto’s heb gedownload in Picasa en ik de foto’s stuk/stuk wil bewerken de bewuste foto niet op het scherm verschijnt, weet iemand hoe ik het wel krijg?
  bvd

  • Tim zegt

   Je moet de foto ingedrukt houden. dus:

   (beginscherm)

   Applicaties –> Gallerij –> de map die je wilt –> je vinger op een foto leggen die je wilt verwijderen totdat hij een groen vinkje krijgt rechtsboven. En dan kan je vanonder op verwijderen drukken. Zo kan je er ook meer tegelijk verwijderen.

   • Elma zegt

    Ik doe precies zoals je beschrijft en krijg ook het groene vinkje maar absoluut geen prullenbak of verwijderen.
    Heb facebook op mijn telefoon en nu staan al mijn foto’s die daarop staan in de galerij maar die wil ik verwijderd hebben. Help dit lukt absoluut niet!!!!!!

 9. Vincnent zegt

  Hoi,

  ik heb vandaag de samsung galaxy s2 gekregen, en heb ook een spelletje gedownload alleen als ik m sleep naar prullenbakje om het spel te verwijderen , verwijdert ie m niet wat nu??

 10. Kenny zegt

  Kan iemand mij vertellen wrm de galaxy soms automatisch zijn actieve appa afsluit kzou graag sommige apps actief houde en hoe kan ik dit oplossen

 11. Melanie zegt

  Wie weet hoe ik dat kan uitzetten??

  als ik word gebeld dan komt er door mijn beltoon een dames stem
  die zegt wie er belt.

  krijg ik een sms dan word het nummer opgelezen, maar dat wil ik dus niet
  maar heb geen idee waar ik dat kan uitzetten.

  bij voorbaat erg veel dank

  • Marjolein zegt

   Ben jij erachter gekomen hoe je dat uit kan zetten. Ik heb het na 5 maanden nu ook ineens en begrijp echt niet hoe ik het uit kan zetten!!

 12. raymond zegt

  wil mijn telefoon aansluiten op mijn computer om mijn contacten te bewerken maar dat lukt mij niet wie weet hoe ik dit moet doen en wie weet hoe ik andere beltonen kan gebruiken dan die op de gsm staan a
  alvast bedankt

 13. vlindertje zegt

  heel stomme vraag misschien, maar waar vind ik het ‘gewone’ telefoontoestenbordje, zodat ik zomaar een nummer kan bellen????

  • Rob zegt

   Hoi Vlindertje:

   In antwoord op jouw vraag:

   Ga naar statrpagina. Onderin zie je een balk met een telefoon erop. Druk op die hoorn.
   Ga nou naar linksboven en druk TOETSEN, hierop verschijnt een toetsenbord.

   Ik hoop dat je wat aan dit antwoord heb.

   Groet,

   Robbie-san

 14. zegt

  Er staat een M linksboven in het scherm (samsung galaxy sII), als ik deze aanraak, komt er heel even een datum en weer weg. Waar staat de M voor en kan ik deze verwijderen?

 15. Anna zegt

  Mijn telefoon stond ineens op “veilige stand”. Daardoor werkten een aantal dingen niet, zoals whatsapp en sms. Deze stand verdween na het uit- en vervolgens weer aanzetten van de telefoon. Weet iemand hoe het kwam dat hij daar op stond en hoe ik dat er weer af kan halen?

  • henny zegt

   ik weet niet of je er al aan uit bent maar het werkt als volgt:

   ga naar het betreffende contact.(telefoon nummer)
   druk op de menu toets (zit onderin links)
   druk op wijzigen.
   naat telefoon staat een +
   druk hierop en je krijgt een extra invoerscherm voor telefoon nummer.
   hier kun je ook meerdere info voor het contact toevoegen.
   ik hoop dat je hiermee uit de voeten kan.

   gr. Henny

  • henny zegt

   misschien heb je de mms nog niet ingeschakeld?
   makkelijkste is naar provider te gaan en via sms de instellingen te krijgen en die op te slaan in de telefoon.

 16. Gonny zegt

  Gisteren mijn Samsung Galaxy geinstalleerd. Heb mijn agenda erin gezet en bij bepaalde aktiviteiten dat ik een melding wil hebben. Bijv. naar de fysio, 15 min ervoor een melding. Dat doet hij wel, maar erg zachtjes en één pingeltje. Heb vandaag bij de instellingen zitten zoeken, maar krijg het niet voor elkaar dat ik daar een ander geluidje bij kan zetten of dat het geluid dat er nu op zit, harder kan.
  Weet iemand hoe ik dat aan moet pakken?
  B.v.b dank.

  • Richard zegt

   Gonny, onder Instellingen vind je het item Geluid, klik deze aan en kies dan voor Volume, dan krijg je vier elementen met schuifbalk om het volume in te stellen,

   1) Instellingen
   2) Geluid
   3) Volume

   Succes

 17. kawtar zegt

  ik heb een probleem met mijn samsung galaxy s2, ik heb hem nog maar net
  het probleem is dat hij niet mee wil draaien,ik heb de instellingen goed ingesteld en het gebeurt nog steeds. ook wanneer ik hem verticaal houd en ik open bv mijn contacten dan staan die int horizontaal
  wat er ook niet lukt is mijn e-mail invoeren
  ik typ hem juist en de internet verbinding werkt goed , maar ik kom er toch niet in, voor zo’n fijne gsm, toch een heel vervelend probleem , als iemand mij kon helpen zou het heel fijn zijn … 🙂

  • luc zegt

   bij jou instellingen van je display staat automatisch draaien…. dit moet je aangevinkt hebben.
   helmaal onder aan aan deze lijst staat horizontale kalibratie en kalibratie gyrosensor. doe dit eens en dan moet je hem op een vlakke ondergrond leggen.
   meer informatie heb ik niet voor je

 18. Richard zegt

  Ik heb een Blue-tooth carkit in de auto en werkt voor de gesprekken perfect met mijn GS II, nou is het probleem dat de Navigatiestem “niet” word doorgegeven via de Carkit ???? Kan iemand mij uitleggen waarom niet en misschien hoe ik dit wel voor elkaar krijg ????
  Groet Richard

 19. Claudia zegt

  Hoi!
  Is het mogelijk om op de Galaxy 2 een eigen profielfoto te plaatsen, zodat als je anderen belt, deze in beeld komt?
  Heb al gezocht en gezocht, maar helaas…….

 20. Demi zegt

  ik heb een slotje op mijn notitie gezet weet iemand hoe ik het wachtwoord daarvan kan veranderen en wat het basis wachtwoord daarvoor is ??

 21. newbe zegt

  Weet iemand hoe het komt dat de luidspreker automatisch aan gaat als ik iemand bel of iemand mij belt?? Zie op internet dat veel android-toestellen dit probleem kennen, maar zie nog geen oplossingen. Ik geen carkit o.i.d.

  • Esther zegt

   Kies icoon berichten, dan de menu toets links onderin, die met die drie streepjes boven elkaar en dan voor instellingen. Helemaal onderaan kun je dan een meldingstoon instellen.

 22. jopie zegt

  als ik mij wifi aan heb staan en ik doe niets met mijn tel en hij ligt gewoon op de tafel dan gaat de tel op een gegeven moment vanzelf uit en komt er een geel driehoekje links boven in mijn scherm en moet ik weer mijn pincode invoeren weet iemand wat dat betekent.

  thanks.

 23. eric zegt

  hoi ik heb net de telefoon binnen en opgeladen maar nu blijkt dat het geluid het niet doet is dit normaal en kan ik het zelf oplossen of kan die beter retour verder doet ie het wel bvd groetjes eric

 24. Paulina zegt

  Als ik gebeld wordt hoor ik diegene niet, en zij horen mij wel weet iemand wat er dan is.
  Dit heb ik ook als ik iemand bel.
  Heb mijn toestel net 2 maanden.

Praat mee