10+1 Favoriete Android applicaties

S2androidmarket-300x237 10+1 Favoriete Android applicatiesVoor sommigen die de nieuwe Samsung Galaxy S2 hebben aangeschaft – of van plan zijn aan te schaffen – is het Android besturingssysteem gesneden koek, terwijl er natuurlijk ook een hoop mensen zijn voor wie de S2 het eerste Android toestel zal worden. Om met name deze laatste groep een beetje op weg te helpen, leek het ons een (goed) idee om onze favoriete applicaties op een rijtje te zetten. Uiteraard is dit een nogal willekeurige verzameling, waarbij we een aantal open deuren niet noemen, maar juist mensen voor wie Android nieuw is willen we een indruk geven van het spectrum aan mogelijkheden.

 1. Zedge. Met Zedge krijg je gratis toegang tot een enorme database wallpapers en ringtones, dus iedereen die graag een beetje variatie wil op zijn telefoon kan zich met Zedge naar hartelust uitleven.
 2. Widgetsoid. We raadden deze app al aan voor iedereen die graag zijn eigen energiebeheer widget wil samenstellen, maar in feite kun je in Widgetsoid een flinke verzameling instellingen kiezen, en deze makkelijk toegankelijk maken via een zelf ontworpen widget. Deze widget kun je ook qua uiterlijk aanpassen aan je eigen smaak, door kleuren, layout, transparantie en vormgeving zelf te kiezen.
 3. Winamp. Hoewel de S2 natuurlijk al voorzien is van een eigen mediaspeler, blijven wij toch een fan van het gratis Winamp programma wat ook op menig PC geïnstalleerd is.
 4. Fancy Widget. De enige niet volledig gratis app is ons rijtje. Stel je eigen klok/weer widget samen, en kies uit een flinke hoeveelheid templates – met name ideaal voor wie stiekem wel fan is van de HTC Sense klok en weer widget.
 5. Dropbox. Voor gebruikers van Dropbox de ideale widget om waar dan ook toegang te hebben tot de files in jouw Dropbox.
 6. Tweetdeck. In onze review vermeldden wij al niet zo indruk te zijn van sommige Hubs die Samsung in TouchWiz heeft ingebakken. Voor al je (gevorderde) Twitter behoeften is er eigenlijk maar één app die je nodig hebt: Tweetdeck.
 7. Camscanner. Eén van de vele apps waarmee je de camera van de S2 kunt veranderen in een volwaardige scanner: fotografeer paginas, en maak er een PDF file van. De basis versie is gratis.
 8. FourSquare. De ultieme ‘check-in’ app, om al te contacten te laten weten waar je nu bent, of te zien waar jouw vrienden nu zijn.
 9. IMDb Movies & TV. Simpel: Internet Movie Database applicatie. Uitleg niet nodig, maar voor filmfanaten gewoon handig.
 10. Google Goggles. Gebruik je camera om informatie te vinden over hetgeen je niet voor je neus hebt – werkt op zo’n beetje alles. Nouja, alles niet, maar stel je ziet een mooi schilderij, en wilt weten wie het geschilderd heeft en hoe het heet: met Google Goggles weet je het meteen. Of maak een foto van een boek wat je graag wilt hebben, en je kunt gelijk zoeken hoeveel deze kost en waar je ‘m kunt kopen. Etc. etc. etc.
 11. Geen lijstje van 10 is compleet zonder een 11e vermelding, en als we toch Google apps aan het aanraden zijn: Google Sky Map. Zet je GPS aan, ga op een heldere nacht naar buiten, en je S2 vertelt je precies waar je naar aan het kijken bent als je ‘m naar de hemel richt – of als je wilt weten waar welke planeet of welk sterrenbeeld nu staat dan wijst Google Sky Map je de weg.

Zoals gezegd is dit een vrij willekeurige verzameling van apps die wij zelf leuk en/of handig vinden. Tips zijn uiteraard meer dan gewenst!

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Bas zegt

  Bedankt voor deze tips. De samsung galaxy SII wordt mijn eerste android telefoon, dus deze tips zijn zeker handig. Ik ze ook allemaal uitproberen zodra mijn telefoon binnen is.
  (Hi is helaas niet zo snel, op 2 mei besteld en er nog steeds niets van gehoord helaas.)

  • John zegt

   Herkendbaar voor HI… zou nooit meer iets van HI moeten hebben… slechte service, arrogante opstelling, log stug bedrijf….

   • Julian zegt

    Eergister S2 besteld vandaag binnen gekregen.via HI
    Nooit problemen gehad met dit bedrijf en ze zijn niet duur. Hi is BTW onderdeel van kpn.

 2. Sander zegt

  tsss.
  Ook 2 mei besteld op Hi en nog steeds niks.
  Order status staat al ruim 2 dagen op ‘order wordt gepickt in magazijn’

  Rekken, rekken, ….
  Niet voor hh vatbaar. Dat voorinschrijven bij Hi.

 3. Cédric zegt

  Mijne wordt morgen geleverd van PDAshop had 11 mei besteld. Kan echt niet wachten, is widgetoid overigens gratis?

 4. Rick zegt

  Widgetoid was ik zelf niet zo kapot van. Ik heb al widgets die hetzelfde doen maar dan beter/uitgebreider/mooier. De rest is wel leuk 🙂

 5. zegt

  Net mijn eerste ‘android’ telefoon binnen.
  Snap d’r nog niet veel van, maar ben wel érg benieuwd.
  (vooralsnog probeer ik al 2 dagen zonder succes mijn beltoon te veranderen, nadat het zeker 3 telefoontjes duurde voor ik wist hoe ik op moest nemen!! 🙂

  Nou, alle tips zijn welkom. Vooral simpele!

 6. Arthur Dent zegt

  Voor beltonen is het bovengenoemde Zedge wel fijn: zoek een leuke, en je kunt deze dan gelijk instellen als beltoon, vanuit Zedge zelf. Mits je Android Markt vindt, natuurlijk 😉

 7. matthyssie zegt

  Heb hem ong een maand geleden gewoon in de hi winkel zelf gehaald, ik kom hem gelijk mee krijgen, al was het wel de allerlaatste die ze in de winkel hadden liggen.

 8. ikk zegt

  gister besteld morgen in huis… omdat ik het op een zondag bestelde… alleen hi doet moeilijk via nummer behoud..zat bij vodafone en ga nu over naar hi

 9. Hennie zegt

  Beetje dom van jullie om te bestellen via internet. De kortste klap is toch PHonehouse.
  Ik had een abonnement via Vodafone, dat werkt helemaal niet, mocht het contract laten ontbinden en nog dezelfde dag ben ik naar the Phonehouse geweest.
  Nieuw nummer en nieuwe phone van Hi.

Praat mee