Samsung Galaxy S2 misschien niet overal even dun

galaxys2thicknessmayvary-300x112 Samsung Galaxy S2 misschien niet overal even dunVoor de oplettende kijker met goede ogen viel het al te lezen in het laatste reclamefilmpje voor de Samsung Galaxy S2: het toestel is misschien niet overal zo dun als Samsung claimt (8,49 millimeter). Wij wisten uiteraard al dat de Galaxy S2 in sommige landen geleverd gaat worden met de Tegra 2 processor van NVIDIA. Ook circuleert al geruime tijd het gerucht dat niet iedere Galaxy S2 van een SuperAMOLED Plus scherm zou zijn voorzien, maar van een LCD modelletje. En nu lijkt het er dus op dat de S2 ook niet overal precies hetzelfde uiterlijk zal hebben.

Het lijkt logisch om aan te nemen dat de mogelijk variabele dikte van de Galaxy S2 direkt samenhangt met een andere processor, of met name een ander type scherm. In eerste instantie lijkt dit alles niet relevant voor de Nederlandse markt – Samsung lijkt de Galaxy S2 hier te gaan leveren met SuperAMOLED Plus scherm én Exynos processor. Wat natuurlijk wel mogelijk is, is dat verschillende varianten van de S2 op een later tijdstip relevant zouden kunnen worden, maar dit is op dit moment nog slechts koffiedik kijken.

Galaxy deal tips

Reacties

  • Arthur Dent zegt

   Tegra 2 is van Nvidia en Exynos van Samsung zelf.

   P.S. een weetje on the side, Samsung chip machines worden door ASML uit Eindhoven geleverd (komt voort uit Philips)!! En ‘t zou me niets verbazen als dat ook bij die Nvidia gasten ook ‘t geval is, alhoewel ik daar meer m’n twijfels over heb.

    • Arthur Dent zegt

     Moeilijk te zeggen, aangezien er nog geen betrouwbare vergelijkende benchmark tests gedaan zijn – dat wil zeggen met de verschillende chips in soortelijke hardware. Het lijkt erop dat de Exynos sneller is qua pure rekenkracht, maar dat de Tetra 2 een hoop compenseert met een erg goeie grafische processor…

 1. Simon zegt

  Muhahaha, en ik maakte op mijnn afgelopen stage koelplaten voor de chipmachines van ASML. Toch grappig om te weten wat voor chips daar uiteindelijk mee gemaakt worden:p

  Ik hoop ook echt dat de S2 in NL gewoon de “originele” versie gaat worden.

 2. Maarten zegt

  @Simon: Zover ik weet is het al bevestigd door Samsung zelf dat de Samsung Galaxy S2 in Nederland gewoon zal beschikken over de Exynos processor (1,2 GHz) met een Super AMOLED Plus scherm (kortom het GT-i9100 model en niet de GT-i9103).

Praat mee