Samsung belooft een 2 GHz dual core telefoon in 2012

samsunggalaxy2ghz Samsung belooft een 2 GHz dual core telefoon in 2012Net als er een einde dreigt te komen aan het reikhalzend uitkijken naar de Samsung Galaxy S2 met zijn 1.2 Ghz dual core processor, laat een hooggeplaatste Samsung bons terloops vallen dat er gewerkt wordt aan een 2 GHz dual core telefoon. Het toestel zou in 2012 op de markt moeten gaan komen, zal niet exclusief over de 2 GHz processor gaan beschikken –  dat wil zeggen dat Samsung van plan is om de chips ook aan andere telefoonfabrikanten te gaan verkopen (lees: Apple).

Uiteraard zijn bestaande telefoons ook al regelmatig overgeclocked naar 2 GHz, maar om de technologie echt bruikbaar te maken zullen de chips toch echt gebaseerd moeten zijn op de al bestaande 32 of zelfs 22 nanometer technologie – in tegenstelling tot de huidige 45 nm Exynos chip. Dit om te voorkomen dat de batterij maar 2 uur meegaat, of dat het toestel een gat in je broekzak zal branden.

(met dank aan Engadget)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Johan Ottepotte zegt

  Kijk, das goed nieuws! Maar toch: over twee jaar is er vast een eerste quad core, en over 4 jaar heeft iedere phone een 3d beeldscherm. Waar het mij om gaat is dat er in periodes een bepaalde telefoon alles van dat moment weergeeft. En toestel wat de weergaloosheid van de technische vooruitgang van dat moment weergeeft. Momenteel zijn er veel toestellen die een hoop in huis hebben, maar geen statement zijn van alles wat wij, 2011, te bieden hebben. Daarom zeg ik, de SGS2 is een mijlpaal van het moment! een eikpunt in het aanbod der technologie.

  • Harvey zegt

   Erg mooi gezegd Johan! Kan hier niets aan toevoegen. Nou misschien wel. Het is gewoon fantastisch de koers die deze fabrikant is gaan varen voor zijn gebruikers. Ik heb nu een HTC Desire maar kijk al een tijd rijkhalzend uit naar wat Samsung GSII mij te bieden heeft. Toevallig kwam HTC vandaag met een nieuw toestel die ook qua dualcore processor iets boven de Galaxy SII uitschiet, ze noemen hem HTC Sensation. Dit toestel wordt ook nog eens geleverd met een nieuwe software schil de sense 3.0 en een volledige aluminium unibody. HTC komt met meer werkgegeugen dan haar voorgangers van 700Mb en daar bovenop 1 Gig intern geheugen kortom alles wat ik wil. Oh oh de Galaxy S doet erg denken aan de nieuwe Iphone. Gelukkig vind ik de nieuwe I-phone wel mooi. De nieuwe technologieën waarmee Samsung haar gebruikers zal strelen heeft mij doen besluiten,

   Why experience a new Sensation when you can have the second Galaxy …S;)

 2. Robin zegt

  Qua technologie wat er nu in omloop is, zijn HTC en Samsung de koplopers.
  Samsung heeft een prima zet gedaan met de SGSII.
  Maar HTC komt ook met veel nieuws aan.

  Alleen of 3D beeldschermen op mobieltjes in 2011 een goede hit zou worden is nog maar de vraag.

  Daarom ga ik voor de SGSII.

Praat mee