Foto’s en video editen op de Samsung Galaxy S2

samsunggalaxys2videoediting-300x197 Foto's en video editen op de Samsung Galaxy S2Naast de gebruikelijke opname applicaties om foto’s te maken en filmpjes op te nemen – deze laatste in 1080p full HD – beschikt de Samsung Galaxy S2 standaard over een toepassing waarmee alles ook bewerkt kan worden. Verwacht hier geen professionele filmstudio, maar de software is verrassend compleet.

Foto’s zijn uiteraard bij te snijden, maar ook de kleuren kunnen worden bewerkt, en de Galaxy S2 beschikt ook over een aantal filters om bepaalde effecten, van grappig tot nuttig of mooi, te creëren – denk hierbij met name aan allerlei soorten ‘blur’ effecten. De video editor beschikt over een aantal ‘templates’ met standaard effecten om aan een filmpje toe te voegen. Knippen, kopiëren en plakken behoren uiteraard tot de mogelijkheden, en last but not least kunnen op de Galaxy S2 aanwezige muziekbestanden worden toegevoegd als soundtrack. De gebruiker heeft een ruime keuze uit fade effecten – om verschillende stukken video in elkaar over te laten gaan – en net als bij de foto editor kan het beeld van het filmpje middels allerlei filters bewerkt worden. Het eindresultaat kan dan weer als één video file worden geexporteerd, eventueel weer in full HD kwaliteit.

Al deze mogelijkheden zijn misschien niet zinvol voor iedere gebruiker, maar Samsung heeft duidelijk haar best gedaan om de acht megapixel camera te ondersteunen met behoorlijk uitgebreide software. En wie Russisch machtig is, wordt misschien ook nog wat wijzer uit het onderstaande filmpje.

(met dank aan MobileReview)

Galaxy deal tips

Reacties

Praat mee