Samsung Galaxy S2 TouchWiz 4.0: bediening met gebaren

touchwiz4-185x300 Samsung Galaxy S2 TouchWiz 4.0: bediening met gebarenSamsung heeft in haar nieuwste TouchWiz versie 4.0 voor de Galaxy S2 een aantal erg leuke features ingebouwd. Soms is het gewoon vervelend als fabrikanten een eigen interface bovenop Android – 2.3 Gingerbread in het geval van de Galaxy S2 – aanbrengen. Samsung laat zich op de S2 echter van een creatieve kant zien.

De zogenaamde ‘gestures’ (gebaren) zullen een prominentere rol spelen in de bediening van de interface. Een aantal standaard mogelijkheden van TouchWiz 4.0 bespraken wel al eerder en waren ook te zien in een aantal video previews – nu blijkt ook dat Samsung op een erg interessante manier de mogelijkheid om beweging te detecteren – een standaard feature in moderne smartphones – heeft geimplementeerd.

Zo kun je als je aan het browsen bent een internetpagina in- of uitzoomen door twee vingers op het scherm te leggen, en de telefoon naar voren of achteren te bewegen. Ook kun je een applicatie uit het applicatiescherm selecteren door er lang op te drukken zodat deze op het bureaublad wordt geplaatst. Maar om de applicatie of widget vervolgens op een andere pagina van het bureaublad te plaatsen hoef je alleen je telefoon naar links of rechts te bewegen – het bureaublad schuift dan mee, zodat je de applicatie op de juiste plaats kunt zetten.

Met dank aan AndroidCommunity.

Galaxy deal tips

Reacties

Praat mee