Samsung Galaxy S2 met Tegra 2 processor misschien ook met Super Clear LCD scherm

Het is zo goed als zeker dat Samsung in bepaalde delen van de wereld haar Galaxy S2 telefoon uit zal brengen met een NVIDIA Tegra 2 dual core processor, in plaats van haar eigen Exynos chip. Maar nu is het gerucht opgedoken dat deze versie – ook bekend onder de naam GT-i9103 – misschien voorzien is van een Super Clear LCD scherm, in plaats van het inmiddels bekende Super AMOLED plus model.

Beide aanpassingen wijzen erop dat Samsung danwel telefoons uit brengt waarvan de verwachting is dat er vele miljoenen van verkocht gaan worden, maar dat de Koreaanse fabrikant deze voorziet van technologie die ze eigenlijk nog niet in de vereiste kwantiteit kan produceren. Van de AMOLED schermen is bekend dat de produktie al lang achterloopt bij de vraag. Dat er dus een Super Clear LCD model van de Galaxy S2 aan zit te komen is dus niet zo vreemd – hetzelfde gebeurt op dit moment ook met de Samsung Google Nexus S.

Hoe het ook zij, op dit moment is er niks wat er op wijst dat de Galaxy S2 in Nederland met Tegra 2 chip en Super Clear LCD scherm gaat worden geleverd, en gezien de prioriteit die Samsung naar eigen zeggen geeft aan de Europese markt – voor wat betreft de Galaxy S2 in ieder geval – gaan wij er op dit moment nog vanuit dat Nederland gewoon de S2 krijgt met Exynos chip en Super AMOLED plus scherm.

(met dank aan Phandroid)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. hans zegt

  Al bekend wanneer de galaxy s2 leverbaar is in Nederland. Op de officiële website van Samsung staat alleen kwartaal twee.

 2. IanOnline zegt

  Ik heb de Gallaxy S II al op Pre-order aangeschaft bij 2Call. Ik verwacht dus dat ik rijg wat ik denk te kopen. Als dat niet zo is dan zou dat een reden voor mij kunnen zijn om de koop te ontbinden.

  Het zou overigens geen beste zet zijn van Samsung om dit te doen. Het is dan toch een soort van kopers bedrog.

  Ik heb een i9100 besteld en wil die dus ook. En geen i9103 of iets dergelijks.

  Ik denk niet dat Samsung zich in hun houdige machtspositie op deze manier in de vingers zal gaan snijden.

 3. vincent zegt

  Juist Hans, Perfect ik wil hem in april
  en ik ga hem bestelen bij typhone.nl > verwachte telefoons > samsung > samsung galaxy s2 in APRIL check it

  Peace

Praat mee