Samsung Galaxy S2 en Android 2.3 Gingerbread

Android-Gingerbread-242x300 Samsung Galaxy S2 en Android 2.3 GingerbreadDe laatste tijd hebben we al ruim aandacht besteed aan de TouchWiz interface van de Samsung Galaxy S2 met haar verschillende ‘hubs’. Maar onder TouchWiz ligt altijd nog de belangrijkste basis voor het besturingssysteem: Android 2.3, bijgenaamd Gingerbread. Behalve de Samsung Google Nexus S zijn er nog maar weinig telefoons die op de nieuwste Android versie voor telefoons draaien. De vorige, 2.2 Froyo, is al wel in heel veel toestellen te vinden. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen Android 2.2 en 2.3?

Aan de versienummering te zien zou je denken dat het hier om een kleine update gaat. Maar niets is minder waar. Google heeft zich flink vastgebeten in de basisstructuur van Android, om er zo voor te zorgen dat versie 2.3 flink geoptimaliseerd is ten opzichte van eerdere Android versies. Deze optimalisatie is uiteindelijk merkbaar op twee gebieden.

Ten eerste in Android Gingerbread veel sneller en soepeler dan Android 2.2. Op de eerder genoemde Nexus S is dit goed te merken, die ondanks het ontbreken van een dual core processor toch waanzinnig snel is, en over een zeer directe en soepele interface beschikt.

De tweede merkbare vooruitgang – die direct samenhangt met de eerste – is het stroomverbruik. Doordat alles efficienter wordt afgehandeld, is de belasting op de batterij een stuk minder geworden. Simpel gezegd: je hoeft je telefoon minder vaak op te laden.

Wat dit alles voor de Galaxy S2 betekent is duidelijk. Dankzij Android Gingerbread is de S2 een snelle telefoon met een erg soepele interface – en dit komt dus niet alleen door de dual core Exynos processor. En ondanks de ‘zwaardere’ processor is het stroomverbruik van de Galaxy S2 niet gestegen, mede dankzij de nieuwe Android versie dus.

Galaxy deal tips

Praat mee