Samsung Galaxy Plus uitgelekt – werpt nieuw licht op de Galaxy S2 Mini

galaxysplusspecs-300x205 Samsung Galaxy Plus uitgelekt - werpt nieuw licht op de Galaxy S2 MiniNa de eerder uitgelekte Samsung Galaxy S2 Mini, zou nu ook het bestaan van de Galaxy S Plus bekend zijn geworden. Net als de Galaxy S2 Mini zou de Galaxy Plus een soort brug moeten vormen tussen de oorspronkelijke Galaxy S en de nieuwe Galaxy S2. In tegenstelling tot de Galaxy S, beschikt de Galaxy S Plus over een 1.4 GHz processor, en in tegenstelling tot de Galaxy S2 Mini heeft het toestel een scherm van 4 inch.

Uit de uitgelekte informatie zou blijken dat de 1.4 GHz processor van de Galaxy S Plus een Qualcomm chip is (MSM8255T): een single core chip met een respectabele kloksnelheid. Hieruit menen wij dan weer af te kunnen leiden dat dit waarschijnlijk dezelfde chip is die we straks terug gaan vinden in de Galaxy S2 Mini. En net als de Galaxy S2 gaat de Galaxy Plus draaien op Android 2.3 Gingerbread, en beschikken over een iets krachtigere batterij dan de oorspronkelijke Galaxy S. En last but not least zou de Galaxy Plus voorzien zijn van metalen batterij klep, die toch wat robuuster is dan de plastic klep van de eerste Galaxy versie.

Eén ding is duidelijk: Samsung opent frontaal de aanval op alle concurrenten tegelijk met de Galaxy lijn, die straks een toestel zal bieden voor zo’n beetje alle verschillende smaken – de Galaxy S2 blijft met afstand het toptoestel van Samsung voor 2011, maar wie niet persé alles high tech in één toestel wil hebben zijn er binnenkort genoeg opties te vinden in Samsung’s assortiment.

(met dank aan Engadget)

Galaxy deal tips

Praat mee