Ontgrendel de Samsung Galaxy S2 met je gezicht

galaxys2gezichtsherkenning Ontgrendel de Samsung Galaxy S2 met je gezichtIedereen die al eerder een smartphone heeft gehad is bekend met de verschillende ‘unlock’ varianten die in besturingssystemen als Android zijn ingebouwd. Vaak moet je een balk of een balletje of iets dergelijks van de ene naar de andere kant van het scherm schuiven. Maar wie zijn telefoon echt goed wilt beveiligen kan natuurlijk altijd een pincode activeren, of met je vinger een patroon op het scherm tekenen wat alleen jijzelf kent. De Motorola Atrix heeft zelfs een vingerafdruk-scanner ingebouwd, zodat alleen de gene met de juiste vinger het toestel kan activeren.

Samsung gaat met de Galaxy S2 een stapje verder: met de camera die aan de voorkant van de S2 is ingebouwd, kun je het toestel leren jouw gezicht te herkennen – om vervolgens je eigen gezicht als ‘unlock’ voorwaarde in te stellen. Met andere woorden: de Galaxy S2 wil eerst het gezicht zien, en herkennen, van degene die hem bedient, anders geeft het toestel geen toegang aan de gebruiker. Hoe het toestel reageert als je bijvoorbeeld een blauw oog hebt, of een neus in het gips (bij wijze van spreken dan) weten we nog niet.

(met dank aan Samsung)

Galaxy deal tips

Reacties

  1. vincent zegt

    wat een verschil aan informatie als je van pagina 8 naar pagina 1 gaat.
    eindelijk na 6a7 maanden meer duidelijkheid over samsung galaxy S2

Praat mee