De camera van de Samsung Galaxy S2

galaxys2camera1-300x169 De camera van de Samsung Galaxy S2Tegenwoordig ga je er standaard van uit dat er een camera in je telefoon zit – maar het is nog niet zo lang geleden dat telefoonscamera’s alleen rottige plaatjes produceerden die er eigenlijk alleen op het scherm van je telefoon zelf acceptabel uitzagen. Nu is dat inmiddels wel anders, gelukkig. Maar doemt ook de vergelijking op tussen telefooncameras en ‘echte’ fotocameras. En helaas lopen de eersten toch nog wel een paar stapjes achter bij de echte fototoestellen – misschien met uitzondering van de speciale Nokia modellen. Eén van de grote problemen is het inbouwen van een fatsoenlijke lens in een apparaat wat per definitie zo dun mogelijk moet zijn. En laat de Samsung Galaxy S2 nou net hét dunste toestel zijn.

Dus komt natuurlijk al snel de vraag of de 8 megapixel camera van de Galaxy S2 wel enigszins acceptabele foto’s maakt. Wij zelf waren helaas nog niet in de gelegenheid het te testen – en merkwaardig genoeg zijn er ook nog bijna geen foto’s te vinden die genomen zijn door de S2. Wat in ieder geval duidelijk is, is dat de S2 met de genoemde 8 megapixel weer een treetje hoger klimt op de resolutie-ladder – de Galaxy S moest het doen met ‘maar’ 5 megapixel. Maar het aantal pixels zegt niet alles, uiteraard. Dus los van de resolutie is de grootste verbetering op de S2 – zoals velen al opmerkten – het feit dat Samsung nu wel een flitser heeft ingebouwd.

Wat de kwaliteit van de foto’s daadwerkelijk is, moet nog vastgesteld worden, maar de onderstaande foto – genomen op de MWC mét de Galaxy S2 – laat in ieder geval zien dat er bij voldoende licht hele aardige plaatjes mee kunnen worden geschoten.

[singlepic id=21 w=320 h=240 float=center]

(met dank aan NotebookJournal)

Galaxy deal tips

Reacties

  1. MADQ zegt

    Ik gebruik mijn SGS2 om veel foto’s en filmps te maken.
    Bij standaart instellingen zijn de foto’s en filmpjes erg mooi en scherp.
    Echter bij het inzoemen vervaagt de foto erg snel. Daar kan Samsung nog hard aan werken.

    Verder werkt die geweldig!!!

Praat mee