De ultieme ‘high end’ telefoon vergelijking: Samsung Galaxy S2 versus LG Optimus Speed versus Apple iPhone 4 versus Motorola Atrix

Dat de Samsung Galaxy S2 een indrukwekkende telefoon is, moge inmiddels al wel duidelijk zijn. Maar op welke markt begeeft Samsung zich eigenlijk met de S2? Zijn er directe concurrenten, en wie zijn dat dan? We zetten hier de weinige dual core telefoons op een rijtje, en vooruit: ook de iPhone 4, hoewel deze over niet al te lange tijd opgevolgd zal worden door de iPhone 5 natuurlijk.

lgoptimusspeed-225x300 De ultieme 'high end' telefoon vergelijking: Samsung Galaxy S2 versus LG Optimus Speed versus Apple iPhone 4 versus Motorola AtrixLG was met haar Optimus Speed 2X de eerste die de smartphone markt betrad met een dual core toestel. De Optimus Speed is voorzien van een NVIDIA Tegra 2 processor – dezelfde die Samsung weer inbouwde in haar nieuwe Galaxy Tab 10.1 tablet. De Tegra 2 is vooral op grafisch gebied erg sterk, met een grafische processor met acht ‘cores’. Dit maakt de Optimus Speed een razendsnelle telefoon, in ieder geval wat de hardware betreft. Het toestel beschikt over een 4 inch LCD scherm, en draait op Android 2.2 Froyo. Net als de S2 beschikt de Speed over een 8 megapixel camera. Wat mobiel internet betreft moet de Speed het doen met een HSDPA verbinding die download snelheden tot 7.2 Mbps mogelijk maakt.

De Apple iPhone 4 behoeft eigenlijk geen introductie. Iedereen kent het toestel nu wel zo’n beetje. Ondanks het feit dat de iPhone 4 ‘maar’ over een single core processor beschikt, werkt alles erg vloeiend, doordat Apple erin geslaagd is een erg efficiënte structuur te geven aan het besturingssysteem. Er zijn al boeken vol geschreven over de vraag of dit nu goed is – snel, simpel – of juist veel te gesloten – veel minder aanpassingsmogelijkheden dan iphone4 De ultieme 'high end' telefoon vergelijking: Samsung Galaxy S2 versus LG Optimus Speed versus Apple iPhone 4 versus Motorola AtrixAndroid – maar wij laten het erbij dat dit vooral een kwestie van smaak is. De iPhone 4 staat ook bekend om het Retina scherm met een behoorlijk hoge resolutie: 960 x 640 pixels, op een displaygrootte van slechts 3.5 inch. Bijzonder is ook de glazen body van het toestel, wat de iPhone 4 erg mooi, maar helaas ook wat kwetsbaar maakt. Wij zijn erg benieuwd wat Apple met de iPhone 5 gaat brengen, en zullen over een paar maanden zeker een vergelijkende review schrijven over de Galaxy S2 en de iPhone 5.

En dan is er nog de Motorola Atrix. Hoewel het allesbehalve zeker is dat deze telefoon ook in Nederland op de markt zal komen – via officiëlere kanalen dan de ‘grijze’ import dan – is het gewoon een feit dat er op dit moment nog maar erg weinig telefoons met een dual core processor zijn. Vandaar dat we Motorola Atrix hier toch maar even meenemen, zodat we een beter beeld kunnen schetsen van de verschillende soorten dual core telefoons die ongetwijfeld nog gaan komen. Motorola heeft atrix De ultieme 'high end' telefoon vergelijking: Samsung Galaxy S2 versus LG Optimus Speed versus Apple iPhone 4 versus Motorola Atrixmet de Atrix een hele originele benadering gekozen. Het toestel is ook voorzien van de Tegra 2 chip, maar Motorola heeft besloten de nadruk te leggen op het feit dat de rekenkracht steeds dichter die van een laptop benadert, door een reeks bijzonder accessoires uit te brengen. Zo is de de laptop-dock – een soort laptop achtig frame, waarin je je Atrix kunt docken om zo iets te krijgen wat nogal op een laptop lijkt. Helaas blijkt dit volgens sommige reviews in de praktijk wat tegen te vallen, waardoor het vooral een leuk truukje blijft. Wel heeft Motorola de Atrix een dijk van een accu meegegeven, en een hoge schermresolutie van 960 x 540, bij een schermdiagonaal van 4 inch. De 5 megapixel camera kan 720 p HD video opnemen, en deze kan dan – net als bij de S2 en de Optimus Speed – ook via de HDMI poort worden weergegeven op bijvoorbeeld je televisie.

Voor iedereen die ook nog gewoon een paar droge specificaties wil vergelijken hebben we alles nog even netjes in een tabel gezet.

Samsung
Galaxy S3 GT-I9300
SamsungGalaxy S3 GT-I9300
Beeldscherm4,8 inch Super Amoled
720p HD
1280 x 720 pixels
306 pixels per inch
ProcessorExynos 4 Quad 4412
Quad core Soc @ 1,4 GHz
Mali 400 GPU
GeheugenRAM: 1 GB
Opslag intern: 16 GB
Extern: SD card
Camera'sAchter: 8 megapixel, met autofocus, BSI, 1080p video opname
Voor: 1,9 megapixel
SensorenVersnelling, kompas, gyrsoscoop
VerbindingenHSDPA, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, WiFi Direct, DLNA, Bluetooth, NFC, HDMI/MHL, microUSB
Batterij2100 mAh
Afmetingen
Gewicht
136.6 x 70.6 x 8.6 mm
133 gram
FeaturesSmart Stay, Smart Rotation, Direct Call, Popup Play, S Voice, S Beam, en meer
BesturingssysteemAndroid 4.1 Jellybean
TouchWiz Nature UX
ApplicatiesS Voice, Email, Gmail, Google+, Browser, Google Maps, Navigatie, YouTube, Play Store, Facebook, Twitter, ChatON, MP3 player, Video player, en meer.

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Yorrick zegt

  … leuke vergelijking…
  Komt er toevallig ook nog een vergelijking tussen de Samsung Galaxy S2 en de Acer Liquid Metal S120?? want ik zit in overweging om 1 van deze 2 toestellen te nemen, ik was eerst van plan de lg optimus 2x speed. Maar LG is toch niet echt een merk dat bij mij hoort

 2. Jeffrey zegt

  Sorry hoor,

  Maar dit is toch helemaal geen ultime vergelijking (wat in de titel staat).

  Had wel iets meer van het articel verwacht.

  Shame

 3. Miezl zegt

  Dit is helaas slechts een opsomming van de specs 🙁
  Het zou natuurlijk nog veel leuker/interessanter zijn om ze te testen op snelheid, gebruiksgemak, kwaliteit van het beeldscherm etc. opdat we daardoor een betere keuze kunnen maken (al blijft het ook een kwestie van smaak)

 4. frits zegt

  Ik denk zelf de camera van de galaxy S2 is niet veel van te verwachten voor de LED flirts,Samsung is nooit goed geweest in telefoon camera’s dus dat valt af voor mijn mening. De AMOLED + is misschien wel leuk voor op de telefoon als extraatje maar uiteindelijk heb je liever dat je fotos ook goed eruitkomen toch? Ik persoonlijk vind dat Apple nog steeds king is met de iPhone omdat tsja hun zijn gekomen met de originele concept en kijk nu hoe android probeert te concurreren.

  Apple is simpel,easy en oogt uitstekend

  Samsung gaat meer voor de winst en doet niet veel moeite om een mooie design/telefoon te ontwerpen massa productie plastic met high specs van hardware zodat ze weer vooruit kunnen. Ik vind het persoonlijk gewoon onzin samsung had zeer succesvol kunnen zijn als ze hiermee wat meer moeite deden.

  Al met al die minpunten wil ik toch overwegen om de Galaxy S2 te gaan halen. Wou eerst een HTC desire HD halen maar… Dankzij de specs en reputatie van de galaxy S wil ik de tweede deel halen.

  GReetz

 5. D.N zegt

  Jullie zijn twee belangrijke toppers vergeten;

  HTC Evo 3D
  HTC Sensation (Pyramid)

  Deze zijn het zeker waard genoemd te worden.
  Ook zijn deze toestellen met 1.2GHZ dual core processoren de reden waarom Samsung zielig genoeg hun 1GHZ flut moet upgraden, omdat het toestel anders niet verkoopt.

 6. Tomas zegt

  @ frits…

  typisch een apple freak!
  android probeert niet echt te concurreren. het is de grootste concurrent.
  mijn idee gaat niks boven android.

  GReetz

Praat mee