Spraakbesturing, stemherkenning en -vertaling op de Samsung Galaxy S2

galaxys2spraak-300x188 Spraakbesturing, stemherkenning en -vertaling op de Samsung Galaxy S2Een van de opvallendste features waar de nieuwe Samsung Galaxy S2 over beschikt, is de geïntegreerde stemherkenning en spraakbesturing. Waar het Android 2.3 Gingerbread besturingssysteem al een uitgebreid arsenaal aan spraakgestuurde mogelijkheden biedt, heeft Samsung dit nog verder uitgebouwd.

Je kunt de Samsung Galaxy S2 in principe volledige met je eigen stem besturen – applicaties starten, emails en sms berichten inspreken, en contacten bellen: de Galaxy S2 herkent de commandos en voert ze razendsnel uit.

Maar dit was voor Samsung nog niet genoeg. Door het ‘customized voice translation’ systeem, is de S2 is staat om gesproken tekst te herkennen, en te vertalen in welke taal dan ook! Je hoeft dus, als je bijvoorbeeld op reis bent, geen stapel zakwoordenboeken mee te sjouwen – de Galaxy S2 vervult deze functie voor jou. En niet alleen kan de S2 tekst vertalen, maar de vertaling kan ook weer terug om gezet worden in gesproken tekst. Je hebt met de S2 dus altijd je eigen tolk in je broekzak.

Galaxy deal tips

Reacties

    • Maan zegt

      Naast alles waar je kunt spreken staat een microfoontje. Zie bijvoorbeeld naast het googlebalkje aan de rechterzijde. Aanklikken en spreken maar.

  1. Celina zegt

    Bij mij kent hij geen nederlands, ook als ik op microfoontje druk en dan de instellingen intoets staat er geen nederlands bij. Alle spraakgestuurde programma’s kan ik in mijn galaxy miet op nederlands zetten. :-(. Hoe kan dat nu, moet ik dan iets uploaden?

Praat mee