Samsung Galaxy S2 heeft MHL

Eerder was er wat commotie rond de vraag of de Samsung Galaxy S2 nu wel of geen HDMI uitgang heeft – los van het feit dat de S2 deze wel heeft, zoals we eerder berichtten, is het een interessant stukje technologie wat Samsung heeft ingebouwd: MHL.

MHL staat voor Mobile High definition video Link, en is in feite een micro-USB poort met meer dan één functie. Waar je normaal gesproken de USB aansluiting gebruikt om data van en naar je telefoon te sturen, of om de batterij op de laden, biedt MHL de mogelijkheid om HD kwaliteit video uit te sturen. Maar dit is niet alles. In de loop van het jaar zullen ook de eerste televisies op de markt komen met een MHL verbinding. En deze combinatie heeft een aantal mooie voordelen. Ten eerste laadt je S2 op, als hij aan de televisie gekoppeld is. Maar tevens kun je de afstandsbediening van je televisie gebruiken om je telefoon te bedienen.

Overigens is Samsung niet de enige die deze technologie zal ondersteunen. Ook Toshiba, Sony, Nokia, en een bedrijf genaamd Silicon Image zijn van de partij. Hieronder vindt je een korte uitleg.

(met dank aan GeekyGadgets)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Manni zegt

  Goeie phone! Jammer alleen dat de usbpoort aan de korte kant zit en niet aan een lange kant. Lijkt me vervelend wanneer je m aan je tv hebt hangen en m in landscape vasthoudt tijdens bijv. het spelen van een game.

 2. Jan zegt

  juist een MHL kabel van Samsung gekocht.
  Had al een samsung galaxy s2 en een samsung TV model LE46B750
  Aangesloten alles past perfect. Maar het doet niets. Samsung TV meldt geen signaal.
  Heb ik wat gemist ? Is er meer nodig. Bij instelling galaxy s2 vindt ik niets dat ik zou kunnen of moeten veranderen. Op de TV heb ik inderdaad de juiste HDMI ingang gekozen.
  wie helpt mij ??

  Jan

Praat mee