Samsung Galaxy S2 beschikt over WiFi-direct

Soms is het nog een hele klus om bestanden uit te wisselen tussen twee telefoons. BlueTooth vergt nogal wat instel werk, via een extern WiFi-netwerk idem dito. Via mobiel internet bestanden mailen kan natuurlijk ook, maar is vaak relatief traag. Vandaar dat WiFi-direct – waar de Samsung Galaxy S2 mee is uitgerust – een echte uitkomst kan zijn. Steeds meer toestellen zullen in de nabije toekomst over WiFi-direct beschikken, dus het is niet alleen handig als je allebei een Galaxy S2 hebt.

galaxys2wifidirect Samsung Galaxy S2 beschikt over WiFi-directMet WiFi-direct kunnen twee telefoons zonder tussenkomst van een ander netwerk direct contact met elkaar maken via de snelle WiFi-verbinding. Het uitwisselen van gegevens, foto’s, video’s en andere bestanden wordt zo een fluitje van een cent. Ook kan de Galaxy S2 direct verbinding maken met een WiFi-printer, zodat je teksten en foto’s nog makkelijker kun afdrukken.

Galaxy deal tips

Reacties

 1. peter zegt

  -knip door de redactie-

  De Samsung Galaxy S2 heeft een HDMI uitgang waardoor u deze smartphone kunt verbinden met bijvoorbeeld uw tv om gemaakt foto’s en video’s bijvoorbeeld af te spelen op uw tv.

  -knip door de redactie-

  Edit door Arthur Dent: we nemen aan dat je hier vermeld ziet dat de Samsung Galaxy S2 inderdaad over HDMI beschikt – wat heel tof is, natuurlijk. Hoewel we deelname op galaxyclub.nl op prijs stellen, is het overnemen van grote hoeveelheden tekst van andere websites helaas in strijd met auteursrecht. Vandaar dat we je reactie hebben ingekort!

 2. Marielle zegt

  Ik heb een vraagje…hoe kun je zien dat de S2 is verbonden via het thuisnetwerk en niet het betaalde internet. Ik wil thuis alleen via wifi verbonden zijn. Schakelt het toestel dat automatisch in als mijn modem aanstaat?

  • Arthur Dent zegt

   Als je WiFi verbinding aan staat, zal Android altijd proberen hiermee eerst verbinding te maken met internet.

  • Arthur Dent zegt

   Je kunt in principe voor alle functies losse switches vinden in de Android Markt, maar je kunt ook eens kijken naar Widgetsoid – daarmee kun je zelf één widget samenstellen met precies alle switches die je wilt, dus WiFi aan/uit, 3G aan/uit, Hotspot aan/uit, etc. Het is even zoeken, maar dan heb je ook precies wat je wilt!

 3. robbie zegt

  Hoe kun je dan direct wifi maken met je TV bijvoorbeeld ? Ik heb een Sony Bravia KDL hangen en zou graag me filmpjes willen streamen van mijn S2 naar mijn TV.

  En die Hdmi uitgang van die S2 daar heb je toch wel een apart kabeltje voor nodig ?

 4. Jeroen zegt

  Kan ik mijn Samsung galaxy s2 ook gebruiken als hotspot voor mijn galaxy tab 10.1? Of moet ik voor mijn tab een apart internet abonnement aanschaffen.

 5. Reindje zegt

  Met een MHL port kabel kan dit, heb hem zelf nog niet maar google eens op “Samsung Galaxy S II / Galaxy Note HDMI Adapter Cable” dan zie vast wel 1 staan, die ik zag was 39 euries en moet die helaas ook kopen omdat m’n wifi stick (speciaal Philips) voor m’n Philips tv geen wifi direct herkent en ook op andere manieren nog draadloos verbinding kunnen maken ook niet via Kies air, na invullen van ip adress op tv krijg ik geen contact in de net tv browser van Philips. Zal er wel weer mee te maken hebben dat fabrikanten nog steeds zo dom zijn om hun eigen uit gevonden wiel alleen voor hun apparaten te laten gebruiken, i.p.v. een universeel iets te maken zoals nu eindelijk de micro usb aansluiting op de nieuwe phoons. En als Samsung nu eens de Galaxy S2 voorzag van een herkenbare wifi voor alle tv’s met wifi (of wifi stick) en niet alleen voor Samsung smart tv’s dan werd het veel leuker allemaal.
  Heb het ding net een week dus misschien dat er wel iets bestaat waarmee het wel kan, maar heb tot nu toe niet de goede app kunnen vinden daarvoor.

 6. patricia zegt

  beste,
  ik heb een vraagje , ik heb net een nieuwe printer die op wi-fi gaat en nou wil ik foto’s via mijn galaxy s2 afdrukken
  hoe moet ik dan doen via wifi direct kan het niet want hij zit geen apparaten

  m.v.g. patricia

Praat mee