Mobiel internet op de Samsung Galaxy S2

samsunggalaxys2internet-300x179 Mobiel internet op de Samsung Galaxy S2Niet alleen is de processor van de Samsung Galaxy S2 bloedsnel te noemen, het toestel is ook voorzien van een zogeheten HSPA+ antenne. Deze maakt het mogelijk om mobiel te internetten met snelheden die amper nog onderdoen voor een gemiddelde breedband internet verbinding. Downloaden met een snelheid tot 21 Mbps (ruim 2.5 MB per seconde) is in principe mogelijk, terwijl het uploaden beperkt is tot 5.7 Mbps (700 KB/s).

Of je zelf deze snelheden inderdaad kunt halen als je straks een Galaxy S2 hebt, hangt in de eerste plaats af van wie jouw provider is. Op dit moment is Vodafone in Nederland het verst met het uitrollen van een HSPA+ netwerk, maar ook T-Mobile maakte kort geleden bekend hier op korte termijn serieus in te willen investeren. Een HSPA+ T-Mobile netwerk zal echter waarschijnlijk in 2011 nog niet volledig uitgerold zijn. Ook KPN houdt zich inmiddels bezig met HSPA+ plannen, maar het lijkt erop dat die op dit moment nog wat verder in de toekomst liggen.

Galaxy deal tips

Praat mee