Gamen op de Samsung Galaxy S2: de Game Hub

galaxys2gamehub-300x170 Gamen op de Samsung Galaxy S2: de Game HubNadat we al de Social Hub en de Reader Hub bespraken, is het tijd om een blik te werpen op de Game Hub van de Samsung Galaxy S2. De Galaxy S2 is niet alleen uitgerust met een snelle dual core Exynos processor, maar ook met een quad core Mali 400 grafische processor. Dit alles maakt het toestel ideaal voor games – en dan bedoelen we geen Snake varianten (wie kent ‘m nog!) of dingen met rollende balletjes. Nee, de Galaxy S2 is in staat om complexe 3D games te draaien: racen, vliegen, knokken, schieten, sporten – alles is mogelijk.

Hoewel veel spellen gratis niet volledig speelbaar zullen zijn – vermoedelijk is het racespel Asphalt 6 één van de weinigen die wel volledig mee wordt geleverd – is er op de Android Market al een hoop te vinden. Het leukste van de Game Hub zijn echter niet de al dan niet meegeleverde spellen, maar de mogelijkheid om via deze Hub mee te doen op allerlei grote game netwerken. Je hoeft dus niet in je eentje op je Galaxy S2 te gaan zitten gamen, in tegendeel. Speel tegen je vrienden of juist tegen onbekenden, wissel scores uit, vorm teams, etc. etc.

Het begint er op te lijken dat gamen op je smartphone langzaam volwassen begint te worden. Of anders gezegd, met toestellen als de Samsung Galaxy S2 worden smartphones zó snel en krachtig, dat serieus gamen steeds meer tot de mogelijkheden behoort – zeker als er in de nabije toekomst steeds meer games worden gemaakt die specifiek gebruik gaan maken van de multi-core processoren die we steeds vaker in telefoons zullen aantreffen.

(met dank aan PocketGamer)

Update 11 juni: hoewel er kort na de introductie van de Galaxy S2 nog sprake van was dat Asphalt 6 bij het toestel geleverd zou worden, lijkt dit uiteindelijk toch niet het geval.

Samsung
Galaxy S2 GT-I9100
SamsungGalaxy S2 GT-I9100
Beeldscherm4,3 inch Super Amoled Plus
800 x 480 pixels
217 pixels per inch
ProcessorExynos 4210
Dual core Soc @ 1,2 GHz
Mali 400 GPU
GeheugenRAM: 1 GB
Opslag intern: 16 GB
Extern: SD card
Camera'sAchter: 8 megapixel, met autofocus, 1080p video opname
Voor: 2 megapixel
SensorenVersnelling, kompas, gyrsoscoop
VerbindingenHSDPA, WiFi, WiFi Direct, DLNA, Bluetooth, HDMI/MHL, microUSB
Batterij1650 mAh
Afmetingen
Gewicht
125 x 66 x 8,5 millimeter
116 gram
FeaturesFM Radio, GPS
BesturingssysteemAndroid 4.1 Jellybean
TouchWiz UX
ApplicatiesEmail, Gmail, Google+, Browser, Google Maps, Navigatie, YouTube, Play Store, Facebook, Twitter, ChatON, MP3 player, Video player, en meer.

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Jeffrey zegt

  Hoi, jullie hebben het over Asphalt 6 op de SGS2, maar waar kan ik deze vinden. Hij staat niet in de game hub en ook in de Android market of in Samsung Apps is hij niet te vinden. Hoop dat jullie kunnen zeggen hoe deze game te downloaden/starten is.

  • Arthur Dent zegt

   Ons bericht dateert van 21 februari. Destijds was er sprake van dat Asphalt 6 mogelijk gratis met de SGS2 meegeleverd zou worden, maar dit plan lijkt in de tussentijd gestrand te zijn – helaas!

 2. leon zegt

  ik kom niet op de android market omdat ik eerst een gmail account aan moet maken. ik wil geen gmail, ik heb al hotmail. hoe omzeil ik dit?

  • Arthur Dent zegt

   Aan een Gmail account ontkom je niet als je de Android Market wilt gebruiken. Wat wel zo is, is dat je een Gmail account kunt aanmaken, maar deze voor echt helemaal niets anders gebruikt dan je toegang tot de Android Market – dus je hoeft er echt niet mee te gaan mailen opeens, bijvoorbeeld.

 3. SirMEXaLot zegt

  Hey,

  Ik had even een vraagje: de gamehub bevat zowaar een gratis trial versie van Brothers in Arms! Nou wil ik dat natuurlijk gelijk spelen, maar ik was even benieuwd hoe betrouwbaar en ‘virus’ vrij dat soort spellen zijn!? Ze komen niet van de ‘Market’ dus bij het installeren word ik al gewaarschuwd voor de onbekende bron….

  Kortom: Is dit safe om zomaar te installeren!?!?

  Alvast bedankt!

 4. jorn zegt

  Als ik mijn Game hub selecteer, dan moet je inloggen met facebook of twitter ? teminste die opties krijg ik, dus ik probeer facebook, krijg ik een melding : Fout dit e-mail adres kan niet worden gebruikt, gebruik een ander a-mail adres om in te loggen of meld u aan voor een account.

  ??? huh ???

  hoe kan dit ? nog meer mensen last van ?

  Hoe kan ik dit fixen ?

  Groet, Jorn

Praat mee