Samsung onthult NFC chip: implementatie in de Samsung Galaxy S2 een stapje dichterbij

samsungnfc-300x165 Samsung onthult NFC chip: implementatie in de Samsung Galaxy S2 een stapje dichterbijTerwijl we hier gisteren nog berichtten over de verschillende mogelijkheden van de NFC technologie waar de Galaxy S2 vermoedelijk mee komt, stond Samsung ergens anders officieel hun nieuwe lijn NFC chips aan te kondigen! De nieuwe NFC chip variant zal beschikken over ingebakken flash geheugen. Het lijkt er dus op dat Samsung de Nexus S zal gebruiken om NFC mogelijkheden grootschalig te introduceren. En dit hand in hand met Google, die het in haar nieuwe Android 2.3 Gingerbread geïmplementeerd heeft.

Echter, dit betekent ook dat we de NFC chip in verdere Samsung telefoons, zoals de Samsung Galaxy S2, kunnen verwachten. Dus als het aan Samsung en Google ligt is de aanstormende smartphone generatie pas het beginstation van een  hele nieuwe dimensie van telefoongebruik.

(met dank aan Engadget)

Galaxy deal tips

Praat mee