Samsung Galaxy S2: GT-i9100, GT-i9200 of Stealth V?

In de toch al verwarrende geruchten molen rond tenminste twee nieuwe telefoons, te weten de Samsung Galaxy S2 en de Samsung Nexus S, is inmiddels een derde onbekende opgedoken: de Samsung Stealth V, of beter de SCH-i510. Op de website van DLNA certificatie organisatie dook een document op waarin dit toestel DLNA gecertificeerd wordt. Het DLNA is een certificaat wat  er voor staat dat een toestel aan bepaalde standaards voldoet betreffende uitwisseling van verschillende media formaten.

samsungstealth-300x87 Samsung Galaxy S2: GT-i9100, GT-i9200 of Stealth V?Uit de opgedoken document blijkt dat het toestel zou beschikken over een 4.3 inch AMOLED scherm en een 8 megapixel camera. Significant is ook het typenummer, SCH-i510. Een Amerikaanse variant van de Galaxy S, de Fascinate heeft als type aanduiding SCH-i500. Dit zou erop kunnen wijzen dat het hier om dé opvolger van de Galaxy S gaat. Maar er staan al andere telefoons te trappelen om het stokje van de Galaxy S over te nemen. Eldar Murtazin tweette een bericht over the GT-i9100, onlangs lekte de firmware van de GT-i9200 uit, en dan zijn er nog de losse roddels over een toestel met ‘gewoon’ de naam Galaxy S2.

Mogelijkerwijs gaat het hier om de CDMA versie van een telefoon die als GSM wel als GT-i9100 door het leven zal gaan. De GT-i9200 zou dan gewoon een ander toestel zijn, evenals de Nexus S. Opvallend is wel, dat op veel websites de Samsung Galaxy S2 wordt aangeduid als GT-i9200, maar dit lijkt toch veelal op een misverstand te berusten.

Een andere mogelijke verklaring voor al dit geharrewar is dat de oorspronkelijke Samsung Nexus S, de GT-i9020 op het laatste moment voorzien is van een Orion dual core CPU, en nu dus door het leven gaat als de GT-i9100 waar Murtazin het over had. Dit zou betekenen dat de Galaxy S2 dus eigenlijk de GT-i9200 is, die ook als Stealth V door het leven zal gaan voor bepaalde Amerikaanse netwerken. Maar dan zitten we nog met het feit dat volgens de mannen van XDA-developers de GT-i9200 firmware een ‘oude’ Android Froyo bevat, met verwijzingen naar een toestel wat Samsung Aquila heet. En op Picasa is een foto te vinden, gemaakt door een toestel met deze naam. Helaas heeft deze foto geen 8 megapixel resolutie, maar dit zegt natuurlijk niet alles. Maar zeker de oudere Android duidt niet op een toestel wat als opvolger van de Galaxy S moet fungeren.

Voorlopig zien wij door de bomen amper nog bos, maar houden we het erop dat de Nexus S gewoon de GT-i9020 is, de Samsung Galaxy S2 gewoon de GT-i9100 die als CDMA versie SCH-i510 Stealth V heet, en dat de GT-i9200 een ander, niet-top model telefoon is die ook nog ergens in de brede Samsung pipeline rondslingert.

(bronnen: zie links in het artikel)

Galaxy deal tips

Praat mee