De Samsung Galaxy S2 en de nieuwe Android Gingerbread

Android-Gingerbread1-150x150 De Samsung Galaxy S2 en de nieuwe Android GingerbreadNu Android’s Gingerbread update met de dag dichterbij komt – alleen, niemand weet hoe dicht – stijgen de verwachtingen. En aangezien de Samsung Galaxy S2 op de markt zal komen met de nieuwste versie van het Android besturingssysteem, of dit nu Gingerbread of Honeycomb zal blijken te zijn, zal deze update mede gaan bepalen wat de Samsung Galaxy S2 allemaal zal kunnen. Vandaar dat we een beknopt overzicht geven van de belangrijkste veranderingen en verbeteringen die Gingerbread als het goed is zal brengen.

– Ten eerste, is daar de mobiele betaal technologie in de vorm van de NFC hardware die Google CEO Eric Schmidt reeds showde. De vraag is echter hoe lang het zal duren voor deze technologie ook daadwerkelijk in winkels zal zijn geïmplementeerd.

– Aangezien wij er vanuit gaan dat de Galaxy S2, net als de ook nog uit te komen Nexus S,over een ‘front facing camera’ beschikt, zijn er ook genoeg redenen om aan te nemen dat Gingerbread nieuwe video chat mogelijkheden brengt. Denk hierbij aan Apple’s Facetime, maar dan zonder Apple.

– Op de gebruikersinterface van Android is soms wel wat aan te merken geweest, zeker als telefoonfabrikanten er niet hun eigen aanpassingen op aanbrachten.Dit was het geval bij de commercieel niet erg succesvolle Nexus One. Android zou nogal grof en technisch zijn, en er wat te eenvoudig uitzien.Volgens geruchten is er hier een hoop verbeterd, zoals een veel mooiere integratie van allerlei icons in de gebruikersomgeving. De vraag is uiteraard wat de invloed van Gingerbread hierop zal zijn voor de Samsung Galaxy S2, aangezien het waarschijnlijk is dat Samsung haar eigen TouchWiz interface zal aanbrengen.

– Verbeterde video mogelijkheden door implementatie van Google TV en een nieuwe video codec genaamd WebM

– Ook zouden er bredere mogelijkheden bestaan om bijvoorbeeld muziek te streamen, bijvoorbeeld vanaf een thuis PC. Ook komt er een muziek afdeling bij de Android Market. Hiervoor moet Google wel nog wat perikelen met de betalingstructuur van de Market oplossen.

(met dank aan Developer.com)

Galaxy deal tips

Praat mee