De Samsung Galaxy S2 GT-i9100: competitie!

Het wordt langzaam tijd om een blik te werpen op de verwachtte marktpositie van de Samsung Galaxy S2. Hoewel een hoop specificaties nog onduidelijk zijn, is het mogelijk om een aantal telefoons aan te wijzen waar de Samsung Galaxy 2 het tegen zal moeten opnemen.

nexuss-150x150 De Samsung Galaxy S2 GT-i9100: competitie!Ten eerste is daar Samsung zelf, die waarschijnlijk eind 2010 de opvolger van de illustere Google Nexus One op de markt zal brengen: de Samsung Nexus S. Hoewel van beide toestellen nog weinig bekend is, doen over de Nexus S geruchten de ronde dat het toestel wel eens voorzien zou kunnen zijn van een dual core processor. Wat vaststaat is dat het een van de eerste telefoons gaat zijn die met Android Gingerbread verschijnt. Echter, wij kunnen ons niet voorstellen dat Samsung graag met zichzelf concurreert, dus zou het best kunnen zijn dat de Galaxy S2 nog even op zich laat wachten.

Als tweede potentiële concurrent, zoals wij hier reeds berichtten, meldde LG zich onlangs in het geruchtencircuit. Volgend jaar komt deze fabrikant met een nieuw supertoestel in de Optimus serie: codenaam Star. Dit toestel gaat ook beschikken over een dual core processor, te weten de Nvidia Tegra. Momenteel staan er lange rijen telefoonfabrikanten bij Nvidia op de stoep om een container van deze chips te bemachtigen voor hun eigen nieuwe telefoons en tablets.lgstar-150x150 De Samsung Galaxy S2 GT-i9100: competitie!

Verder is daar nog, zoals gebruikelijk, de iPhone. Of de Galaxy 2 het moet opnemen tegen de iPhone4, of dat Apple snel een iPhone5 in de strijd werpt is nog onbekend. Aan de andere kant, de Samsung Galaxy S2 bedient waarschijnlijk toch een heel ander marktsegment dan de iPhone, dus hoewel aanwezig, schatten wij de concurrentie van Apple niet in als zeer relevant.

Als laatste in dit overzicht vinden we de nieuwe Motorola Olympus, ook bekend als Terminator. Deze telefoon gaat, net als de LG Star, beschikken over de Nvidia Tegra dual core processor. Echter, vreemd genoeg werd onlangs bekend, dat het toestel waarschijnlijk niet geleverd gaat worden met Android Gingerbread, maar met een eerdere versie, zoals Froyo. Helaas is Froyo absoluut niet geoptimaliseerd voor de dual core technologie van de Tegra chip. Het toestel is op deze manier als een Porsche op houten wielen, tenzij Motorola nog een oplossing vindt voor deze rare situatie.

Galaxy deal tips

Praat mee