Forum

Welkom Gast 

Toon/verberg gebruikersopties

Welkom Gast, posten in dit forum vereist registratie.

Pagina's: 1 2
Auteur Onderwerp:Plotseling uitval toestel en batterij mega snel leeg


Beginnermarcfields
Berichten: 6
Permalink
Plotseling uitval toestel en batterij mega snel leeg
on: September 9, 2011, 11:04
Citeer

Beste allemaal,

Ik heb de s2 nu sinds begin juni, en heb eigenlijk sinds de eerste weerk dat ik hem heb hetzelfde probleem: mijn batterij kan soms zomaar uitvallen, ook al is deze nog helemaal vol. Ik kan hem dan opnieuw aanzetten en dan doet ie het weer prima, echter komt dit minstens 5-20 keer per dag voor. Ook komt het voor dat hij uit het niets de melding geeft: 'batterij bijna leeg, sluit lader aan'. Lijkt wel of de batterij dan crasht ofzo, hij valt dus niet helemaal uit maar hij de batterij is wel opeens leeg. Dan na 2 minuten geeft het icoontje weer aan dat ie weer helemaal vol is (of op zijn oude niveau zit).

Ontzettend frustrerend dus!!! Tevens, wanneer dit voorkomt, levert hij een klein gedeelte van de batterij in. Dit betekent dat hij vaak maar 6 tot 10 uur per dag mee gaat. Ik heb wat foto's bijgevoegd om wat verduidelijking te scheppen over mijn batterijgedrag:

http://img339.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=sc20110909103917.jpg

Er is geen duidelijke aanwijzing wanneer dit voorkomt, af en toe gebeurd dit terwijl hij vol is en ik hem amper gebruik en de andere keer wanneer ik hem intensief gebruik. Wat wel opvallend is dat dit vaker voor komt wanneer ik zware applicaties draai (videomaker, spelletjes,youtubeplayer).

Verder wil ik aangeven dat ik mezelf best wel heb ingelezen over batterijbesparingen enzo. Ik heb binnen altijd mijn helderheid op 0, buiten maximaal op 75%; regelmatig applicaities afsluiten en actief geheugen wissen; daarnaast geen social hub en energietrekkende widgets op mijn startscherm; heb zelfs een applicatie die mijn CPU verbruik bijhoudt en applicatie 'killed' wanneer deze teveel CPU verbruikt.

Uiteraard heb ik zelf al het een en ander geprobeerd:
- heb een nieuwe batterij gekocht (dacht misschien dat er iets aan mijn batterij was). Echter had dit geen effect --> blijkt dus geen hardware probleem te zijn!!
- software updates uitgevoerd, geen effect
- fabrieksintellingen teruggezet, geen effect.

Uiteindelijk ben ik terug naar de winkel gegaan, ben namelijk volledig verzekerd. Zij wisten het ook 1,2,3 niet dus zij wilde hem voor mij opsturen. Maarja, dan ben ik hem sowieso 2 weken kwijt plus ik (en ook jullie vastwel) kennen alle verhalen over de slechte reparatie services bij telefoon providers. Vaak hangen ze hem ff aan een computer en doen ze een systeemupdate wat vervolgens maar in 10% van de gevallen zin heeft. En dan krijg ik hem alsnog kapot terug opgestuurd. Hier wil ik dus eigenlijk niet aan beginnen...

Daarom ben ik nu op dit forum aanbeland, ik las toenet in een ander thread over hetzelfde probleem, echter had diegene beetje weinig info over het probleem, vnadaar mijn nieuwe thread. Hopelijk jullie voldoende te hebben ingelicht, en kan mij iemand helpen.

Zo niet, rest mij maar één optie: telefoon expres laten vallen en een nieuwe krijgen via de verzekering.

Alvast bedankt,

MarcBeginnermarcfields
Berichten: 6
Permalink
Re: Plotseling uitval toestel en batterij mega snel leeg
on: September 12, 2011, 10:00
Citeer

Niemand??Proronald
Berichten: 25
Permalink
Re: Plotseling uitval toestel en batterij mega snel leeg
on: September 12, 2011, 10:46
Citeer

Hoi marcfields, wat vervelend dat je met dit probleem zit, toen ik je verhaal las moest ik denken aan een eerdere post op deze site, weet alleen niet meer welke maar iig ongeveer hetzelfde probleem en daarbij werd als oplossing aangereikt om de contact punten in je tel, waar je batterij tegen zit, om die een paar keer in te drukken en iets terug te buigen.. En er stond ook in die post dat de batterij soms 'teveel' ruimte heeft waardoor ie soms niet goed contact maakt, dus zijn er mensen die een klein stukje karton aan de onderkant van de batterij plaatsen, waardoor ie beter tegen de contact puntjes aangeduwd word en daardoor niet meer uitvalt of verkeerde batterij waarden aangeeft.. Ik hoop dat je hier iets aan hebt. gr Ronald.Proronald
Berichten: 25
Permalink
Re: Plotseling uitval toestel en batterij mega snel leeg
on: September 12, 2011, 10:53
Citeer

http://www.samsunggalaxy-s2.com/de-spontaan-uitschakelende-galaxy-s2-mogelijke-oorzakenBeginnermarcfields
Berichten: 6
Permalink
Re: Plotseling uitval toestel en batterij mega snel leeg
on: September 13, 2011, 10:44
Citeer

Dag Ronald,

bedankt voor je reply. Ik zal het gaan proberen met het stukje papier ertussen, zal de terugkoppeling hier op het forum posten. Echter denk ik dat dit geen effect heeft, omdat er vrijwel 0 speling bij mij zit. Kan de batterij namelijk niet bewegen in de omhuizing.

gr. MarcProronald
Berichten: 25
Permalink
Re: Plotseling uitval toestel en batterij mega snel leeg
on: September 14, 2011, 09:31
Citeer

Oh, echt bizar!! Ik had jouw post nog niet beantwoord of ik heb nu hetzelfde probleem!! Echt iritant!! Ik kan de batterij bij mij met m'n nagel wel iets naar boven duwen. Alleen valt ie bij mij standaard uit als ik op mijn scooter heb gereden, maar alleen zelden als ik gewoon thuis ben, en de S2 gewoon stil ligt. Dus heb nu een stukje karton tussen de batterij geplaatst (op hoop van zege) maar ik ben benieuwd, want m'n batterij is ook echt ontzettend snel leeg en ik heb een paar updates opgehaald van sommige apps.. Hou me iig op de hoogte als je een verbetering/oplossing hebt. Hoop dat ze snel met die 2.3.4 update komen en dat dat helpt, want ik heb de S2 al enkele maanden, en nu pas sinds anderhalve dag, begint deze ellende ineens.. gr Ronald.Gevorderdtonytrimb
Berichten: 14
Permalink
Re: Plotseling uitval toestel en batterij mega snel leeg
on: September 14, 2011, 12:11
Citeer

Hoi!,
Hier nog een mogelijkheid.
Soms zijn de lithium accus niet helemaal ok.
Ik weet dat er veel lithium accu;s slecht kunnen zijn ook al zijn deze nieuw uit de fabriek.

Om dit uit te sluiten hoef je maar weinig geld te besteden om bv bij Dealextreme.com het type van Pisen te bestellen. (zoek gewoon op i9100 en voila) Pisen is een goed merk en voor 9 euro ben je binnen 10 dagen in het bezit (verzonden uit hongkong) ze verkopen en ook van rond de 5 euro maar deze zijn sneller leeg dan de originele accus,

Je kan het dus proberen en mocht het niet de oplossing zijn, dan zou iik toch overwegen om beroep te doen op je garantie. helaas ben je hem dan wel ff kwijt.

succes en laat weten of het kartonnetje ( beter een paar tapejes aan onderkant) heeft gehoplen
groet tonyProronald
Berichten: 25
Permalink
Re: Plotseling uitval toestel en batterij mega snel leeg
on: September 15, 2011, 11:55
Citeer

Hey Tony, nou ik heb er een stukje karton tussen gedaan, vandaag en gister op de scooter heen en weer gestuiterd in mn broekzak :) maar (ff afkloppen) hij is niet uitgevallen.. Ook lijkt de batterij het langer vol te houden.. Wow 9 euro maar!?! Klinkt goed! Alleen willen we denk ik niet weten hoeveel kinderarbeid daar inzit en in de meest ongezonde werk omstandigheden die je je maar bedenken kunt, als ze het voor zo'n prijs kunnen aanbieden.. ;0 Maar ik zal eens op die site gaan surfen als het probleem blijft.. Ik heb mijn S2 ook volledig verzekerd, maar net wat je zegt: dan ben je hem 2 weken kwijt, krijg je zo'n flut leen toestel, en als je hem weer terug krijgt is er meestal weinig veranderd omdat zij ook niet weten wat het probleem is.. Hiervoor had ik de WAVE, niet verzekerd maar wel garantie, ook uitvallen en 3x per dag opladen op het laatst, 2x schoon gemaakt en software erop bij de phone house en 3e keer opgestuurd, met lader en al, naar samsung maar na 1,5 week toestel terug, precies hetzelfde probleem maar samsung hield vol dat ie gewoon goed was.. TUURLIJK!! NOT!! Maar goed, ik kijk het even aan en ik hou jouw tip in m'n achterhoofd! tnx!! gr ronald.Beginnermarcfields
Berichten: 6
Permalink
Re: Plotseling uitval toestel en batterij mega snel leeg
on: September 15, 2011, 12:43
Citeer

Even feedback van mij omtrent het papiertje wat ik ertussen had gedaan:

werkt absoluut niet, na 2 dagen proberen precies dezelfde problemen. Ronald, ik weet niet of dit voor jou heeft geholpen, maar bij mij dus niet.

Het idee om een nieuwe batterij helpt niet, heb dit al geprobeerd en had geen effect.
Enige wat ik concluderen is dat het een software probleem is.

Na heel wat speur werk op engelse en nederlandse android forums, ben ik erachter gekomen dat het toch wel een veelvuldig voorkomend probleem is. En ja, er zijn blijkbaar ook oplossingen voor. Je kunt je S2 rooten en d.m.v. Odin een nieuwe ROM flashen. In gewoon nederlands: een custom OS installeren. Op de forums kwam ik een hele duidelijke handleiding tegen met de Lite'ning ROM installatie op je galaxy S2. Met deze installatie installeer je android 2.3.4. met een andere kernel. Ik ga dit vanmiddag erop zetten en hopelijk heeft dit effect!

Daarnaast heeft deze custom OS ook heel wat andere voordelen!! Ik zou zeggen lees de handleiding door, en overweeg ook om over te stappen op een custom OS.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1095274Proronald
Berichten: 25
Permalink
Re: Plotseling uitval toestel en batterij mega snel leeg
on: September 16, 2011, 13:29
Citeer

Hey Marc, nou uitvallen doet ie (tot op heden) niet meer.. (afkloppen) Maar dat gekl**t dat die batterij weer binnen een dag totaal leeg getrokken is, terwijl ik er amper iets mee doe is weer terug!! Ja ik heb ontzettend veel gelezen over odin, ook vooral over de lite'ning ROM maar ik weet het niet.. Ik ben niet echt thuis/handig met dat soort dingen, en er word daarom ook veel gewaarschuwd om het dan niet te doen.. Ook heb ik posts op dit forum gelezen van mensen waarbij de S2 vastliep tijdens het rooten en daarna totaly bricked waren.. Daar moet ik toch even niet aan denken, want dan ben je je tel kwijt en ik heb mijn S2 verzekerd, dus kan dan ook fluiten naar mijn verzekering!! Het liefst deed ik het vandaag nog maar durf het niet aan.. Het aller ergste van dit alles vind ik dat dit toestel gewoon bijna €600,- kost, en dat er zoveel mensen dit probleem ervaren!! Met de huidige techniek en die prijs MAG dat gewoon niet meer kunnen vind ik!! Echt het gevoel dat ie gewoon niet goed is door ontwikkeld en te snel op de markt word gezet om geld te verdienen!! Maar goed, laat 2.3.4 nog lang op zich wachten dan zeg ik m'n verzekering op en ga ik hem ook gewoon rooten!! Dan maar alles of niets!! Want dit haalt gewoon alle plezier van je tel weg!! Laat me iig ff weten als je hem geroot hebt en of dat geholpen heeft. Succes! Gr Ronald.

Pagina's: 1 2